-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΠΑΤΕΡΑ;

Επαναφέρω μια παλιότερη ανάρτησή μου, γιατί εξακολουθώ να πιστεύω ότι οφείλουμε απέναντι στα παιδιά μας να είμαστε μ, μπροστά σ΄ αυτόν τον αγώνα. Για το μέλλον του τόπου μας, για την ζωή των παιδιών μας.Πατριώτη
Σ΄ εσένα μιλώ. Σ΄ εσένα που μένεις στο Γραμματικό, τον Βαρνάβα τον Μαραθώνα. Σ΄ εσένα που μέχρι τώρα δεν σε είδα στις κινητοποιήσεις για την αποτροπή της Χωματερής στο Γραμματικό. Σ΄ εσένα που αραγμένος στην καρέκλα του καφενείου, ή ξαπλωμένος στον καναπέ του σπιτιού σου, περιμένεις «να βγάλουν άλλοι το φίδι από την τρύπα». Αλήθεια δεν καταλαβαίνεις τον κίνδυνο; Δεν αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος της καταστροφής; Δεν νοιώθεις την ανάγκη να κάνεις κάτι κι εσύ;
Εντάξει σήμερα περνάς καλά. Εντάξει σήμερα πουλάς καλά. Αύριο όμως;
Αύριο θα ζεις και θα κινείσαι ανάμεσα στα σκουπίδια και τα σκουπιδιάρικα. Θα βιώνεις καθημερινά την υποβάθμιση.
Και τότε δεν θα έχεις το δικαίωμα να κατηγορείς κανέναν άλλον παρά μόνο τον εαυτό σου.
Πατριώτη
Σ΄ εσένα μιλώ. Σ΄ εσένα που μένεις στο Καπανδρίτι και το Πολυδένδρι. Σ΄ εσένα που νομίζεις ότι «γλίτωσες». Σ΄ εσένα που σε παραμυθιάζουν ότι «καμία επίπτωση δεν θα έχει η χωματερή του Γραμματικού στο χωριό μας» κι εσύ το πιστεύεις, γιατί έτσι σε βολεύει.
Εντάξει σήμερα καλά ακούγεται. Εντάξει σήμερα πουλάς κι εσύ καλά. Αύριο όμως;
Αύριο οι φάλαγγες των απορριμματοφόρων θα περνούν ΜΕΣΑ από το χωριό σου. Αύριο το χωριό σου θα γίνει ότι και το Ζεφύρι για τα Λιόσια.
Και τότε δεν θα έχεις το δικαίωμα να κατηγορείς κανέναν άλλον παρά μόνο τον εαυτό σου.
Πατριώτη
Σ΄ εσένα μιλώ. Σ΄ εσένα που μένεις στο στην Ν. Μάκρη και στην Ραφήνα. Σ΄ εσένα που νομίζεις ότι το Γραμματικό είναι ένα χωριουδάκι κάπου πολύ μακριά από την Πόλη σου. Σ΄ εσένα που θεωρείς περιττό να ασχοληθείς για κάτι που –όπως νομίζεις - δεν αγγίζει την πόλη σου.
Εντάξει σήμερα καλά είναι. Εντάξει σήμερα η Πόλη σου αναπτύσσεται τουριστικά. Αύριο όμως;
Αύριο ο «πελάτης» σου δεν θα μπορεί να έρθει γιατί θα πρέπει να ακολουθεί κάθε φορά την πομπή των σκουπιδιάρικων. Αύριο η θάλασσά σου θα είναι μολυσμένη. Αύριο θα αρχίσει να σβήνει σιγά – σιγά η Πόλη σου.
Και τότε δεν θα έχεις το δικαίωμα να κατηγορείς κανέναν άλλον παρά μόνο τον εαυτό σου.
Πατριώτη
Σ΄ εσένα μιλώ. Σ΄ εσένα που κατοικείς στην Βορειανατολική Αττική.
Σ΄ εσένα που απαθής, άβουλος και εφησυχασμένος παρακολουθείς τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός εγκλήματος, που το τελικό θύμα θα είσαι εσύ.
Σ΄ εσένα που, χωρίς να το καταλαβαίνεις, με την στάση σου γίνεσαι ο καλύτερος σύμμαχος του «κυκλώματος των σκουπιδιών».
Αυτό λοιπόν είναι το όνειρό σου; Αυτό θέλεις για τον τόπο σου; Έτσι βλέπεις το αύριο το δικό σου και των παιδιών σου;
Πατριώτη ξύπνα!
Μην μένεις παθητικός θεατής. Μην γίνεσαι με την παθητική σου στάση ο συνένοχος στο έγκλημα σε βάρος του μέλλοντος της περιοχής μας. Αγωνίσου κι εσύ, μαζί με τους συντοπίτες σου για να χαλάσεις τα σχέδια των πάσης φύσεως συμφερόντων, που θέλουν χωματερή στο Γραμματικό. Μην πιστεύεις αυτούς που λένε ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.
Πατριώτη
Εγώ που σου τα λέω αυτά δεν είμαι κανένας «μεγάλος αγωνιστής», ούτε «ειδικός», ούτε «έμπειρος». Ένας απλός άνθρωπος σαν κι εσένα είμαι. Ένας απλός άνθρωπος που έχω, όμως, αντιληφθεί την καταστροφή που έρχεται και αγωνίζομαι μαζί με άλλους απλούς ανθρώπους, για να σώσω τον τόπο που θα ζήσουν τα παιδιά μου.
Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε, όμως, όταν μετά από χρόνια θα με ρωτήσουν τα παιδιά μου «Πατέρα τις έκανες εσύ για να μην γίνει Χωματερή στο τόπο μας;» θα έχω απάντηση.
Αλήθεια εσύ, πατριώτη, θα έχεις;

Υ.Γ. Το ίδιο ερώτημα συνήθως απευθύνουν τα παιδιά και στις μητέρες.

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ;




" Την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010 ενημερωθήκαμε για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει με την συνδρομή των ΜΑΤ στην εγκατάσταση του κλιμακίου των αρχαιολόγων στον χώρο του Οβριόκαστρου, ως προπομπού του μεγαλοεργολάβου του παράνομου έργου της δημιουργίας ΧΥΤΑ στην Κερατέα. Η ομόφωνη απόφασή μας είναι η εντατικοποίηση της περιφρούρησης του χώρου από όλους μας και η διατράνωση της ομόθυμης θέλησής μας να μην επιτρέψουμε ούτε ένα συνεργείο της αμαρτωλής σύμπραξης κυβέρνησης και μεγαλοεργολάβου, όχι μόνο να μη πιάσει δουλειά στο χώρο, αλλά ούτε καν να τον προσεγγίσει. 



Σήμερα που όλοι μας, εργαζόμενοι, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι, γυναίκες, έλληνες και οικονομικοί μετανάστες δεχόμαστε την λαίλαπα των καταιγιστικών μέτρων της κυβέρνησης των μεγαλοεπιχειρηματιών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εκφράζουμε την δίκαιη αγανάκτησή μας με την συμμετοχή μας στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση του συνόλου των εργαζομένων της χώρας μας. Συμβολή μας στην απόκρουση της εγκατάστασης του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο θα είναι και η συμμετοχή μας στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις κατά των εξοντωτικών μέτρων της κυβέρνησης που θέλει να μας γυρίσει πίσω στον εργασιακό Μεσαίωνα. Μαζί με την απόκρουση των σχεδίων τους για κατάλυση κάθε έννοιας εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματος θα αποκρούσουμε και τα άνομα σχέδιά τους για το Οβριόκαστρο. 



Μαρία Μυρωδιά και Τέλης Μολφέτας, Κερατέα Αττικής "

Απ΄ ότι φαίνεται ετοιμάζουν εισβολή των εργολάβων, με τους προστάτες τους τα ΜΑΤ και στην Κερατέα. Επιμένουν στον κοντόφθαλμο, ξεπερασμένο και περιβαλλοντοκτόνο "σχεδιασμό". Επιμένουν γιατί επιμένουν οι εργολάβοι. Γιατί "είναι πολλά τα λεφτά".
Είμαστε βέβαιοι ότι ο περήφανος λαός της Κερατέας θα αντισταθεί. Θα είμαστε μαζί του.
Επιτέλους οι πολίτες ενωμένοι πρέπει να αποκρούσουν τις απανωτές επιθέσεις στην ζωή τους.
Κρατάτε γερά αδέρφια της Κερατέας!

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ "ΜΑΥΡΟ ΒΟΥΝΟ" ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ;

Αποκαλύπτουμε το οικολογικό έγκλημα στο Γραμματικό!
Αποκαλύπτουμε την υποβάθμιση της αρχαιολογικής έρευνας στο Γραμματικό!
Αποκαλύπτουμε τον εξευτελισμό θρησκευτικών τόπων λατρείας!

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΣΚΕΠΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΟ "ΜΑΥΡΟ ΒΟΥΝΟ" ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ;

Μόλις έφτασαν στα χέρια μου σε κλειστό φάκελο, χωρίς αποστολέα, κάποιες φωτογραφίες και ένα video από τον χώρο όπου εκτελούνται οι εργασίες για την κατασκευή ΧΥΤΑ στο "Μαύρο Βουνό" Γραμματικού.
Ως γνωστόν στο χώρο της κατασκευής του ΧΥΤΑ έχουν, εδώ και πολύ καιρό βρεθεί αρχαία και η Αρχαιολογική Υπηρεσία πραγματοποιεί ανασκαφές. Οι πληροφορίες μας, εδώ και μέρες, επέμεναν ότι βρέθηκαν αρχαίοι τάφοι και σε άλλο σημείο, εντός του χώρου.
Οι φωτογραφίες και το video επιβεβαιώνουν το γεγονός.
Αυτό, όμως, που φαίνεται να συμβαίνει στο νέο σημείο ανεύρεσης αρχαιοτήτων, είναι ότι ΜΠΑΖΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ, εκεί που, λογικά, θα έπρεπε να συνεχισθούν οι ανασκαφές.
  • ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ, ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ;
  • ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ;
  • ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ, ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ "ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ";

Θα έχει κάποιος, ή κάποιοι από εσάς την ευαισθησία να απαντήσει;
Θα ασχοληθεί κανείς ανώτερός σας να διερευνήσει το ζήτημα;
Θα ενδιαφερθεί η Πολιτική Ηγεσία των Υπουργείων Πολιτισμού, Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών;
Και μην μας πει κάποιος ότι δεν μπορεί να συμβαίνει αυτή η εγκληματική πράξη, γιατί η ιστορία έχει δείξει ότι όλοι οι προαναφερόμενοι καμία ευαισθησία δεν έχουν για την προστασία των αρχαιοτήτων. 
Αυτό που  νοιάζει τους εργολάβους είναι να τελειώσει το "έργο" τους, με κάθε τίμημα, για να εισρεύσει ο πακτωλός των  χρημάτων. Των πεταμένων χρημάτων σε ένα έργο χωρίς προοπτική και με τεράστια οικολογική επιβάρυνση.
Δεν είναι άλλωστε πολύς καιρός όταν συνελήφθησαν με την διαδικασία του αυτοφώρου ιδιοκτήτες μηχανημάτων, οι οποίοι εργάζονταν στον χώρο, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ.
Καλούμε από αυτό το βήμα κάθε αρμόδιο να αναλάβει τις ευθύνες του.
Επιτέλους φτάνει πια ο ευτελισμός κάθε αξίας. Φτάνει πια ο σφικτός εναγκαλισμός αρμοδίων, εργολάβων,  στελεχών και λοιπών εμπλεκομένων.
ΝΕΟΤΕΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές πληροφορηθήκαμε ότι, μετά από διαμαρτυρία του Προέδρου της Κοινότητας Γραμματικού κ. Κούκη, οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στον χώρο, ισχυρίσθηκαν ότι δεν πρόκειται για νέα αρχαία, αλλά για διερευνητικές ανασκαφές, χωρίς ευρήματα.
Παρά αυτήν την "διαβεβαίωση" εμείς συνεχίζουμε να ανησυχούμε, γιατί δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη πλέον σε κανέναν.
Κι επιτέλους είναι δυνατόν αν γίνει πλήρης αρχαιολογική έρευνα όταν κυριολεκτικά οργώνεται ο ευρύτερος χώρος από πλήθος μηχανημάτων;
Όταν οι αρχαιολόγοι αναζητούν τμήματα εδάφους για έρευνα, ανάμεσα σε φορτωτές, μπουλντόζες, φορτηγά που εργάζονται εντατικά μέρα - νύχτα;
Τι να πρωτοπρολάβουν;

Υ.Γ. ΠΡΟΣ "ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ": "Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία". Ας πάψουμε να βάζουμε την "ουρά στα σκέλια" μπροστά στις απειλές. Ο αγώνας δεν γίνεται με "εκπτώσεις".
Ιδού τα ντοκουμέντα:








Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ...ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ



Αξίζει να μνημονευθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα που διανεμήθηκε στους παρευρισκόμενους(και στον Υπουργό Πολιτισμού) και επισημαίνει την μεγάλη αντίφαση: Στην περιοχή που θα γιορταστούν τα 2500 χρόνια από την ιστορική μάχη του Μαραθώνα- μάχη σύμβολο για τη Δημοκρατία και το Δυτικό πολιτισμό- θα λειτουργεί και μία ανοιχτή χωματερή (ΧΥΤΑ), κάτι που έχει απαγορευτεί σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.

κ.Δεληβοριά, ποιές είναι οι θέσεις και τα άμεσα σχέδιά σας για τον εμποδισμό αυτού του εγκλήματος;

Από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε αντίθετοι στην δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό. Πριν από τρία χρόνια πρωτοστατήσαμε στην ίδρυση επιτροπής στη Νέα Μάκρη.
Συμμετείχαμε σε όλες τις κινητοποιήσεις (Ραφήνα, Αγ. Παρασκευή, ΣΣ Αγ. Στεφάνου, Περιφέρεια Αττικής, Γραμματικό, Ν. Μάκρη) και συμμετέχουμε με εκπροσώπους μας στην Συντονιστική. Προτείνουμε την ελάττωση του όγκου των απορριμάτων με ανακύκλωση στην πηγή, διαλογή και κομποστοποίηση και φυσικά όχι ΧΥΤΑ. Στον αγώνα αυτό ομως χρειαζόμαστε συμμάχους. Πρέπει να ευαισθητοποιηθούν οι κάτοικοι των γύρω Δήμων και να αντισταθούν όλοι μαζί. Τα ΧΥΤΑ δεν είναι υπόθεση μόνο του Γραμματικού, αλλά όλου του Νέου Δήμου Μαραθώνα και όλης της Ανατολικής Αττικής.

Επειδή κι εγώ τον τελευταίο χρόνο παρευρίσκομαι όπου μπορώ, και στην τελευταία συντονιστική που έγινε, δεν σας έχω δει αλλά και ούτε κανέναν εκπρόσωπο της Ν.Μάκρης. Καλά, να μην αναφερθώ στους κατοίκους της Μάκρης και του Μαραθώνα, που είναι λες και ζουν σε άλλον τόπο, δεν τους καίγεται καρφάκι..........Πώς προσπαθείτε να αφυπνίσετε τους κατοίκους; Στα ΜΜΕ έχετε κάποιες "άκρες" ώστε να αναδείξουν την υπόθεση; Γιατί ως δια μαγείας, ποτέ δεν ακούτεται τίποτα πουθενά......ενώ σε κάθε διαδήλωση οι δημοσιογράφοι είναι παρόντες............
Τελικά, μήπως απλά παραμυθιαζόμαστε για κάτι που ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει τη βούληση και το σθένος να του αντιταχθεί; Που όλοι το έχουν αποδεχτεί και εμείς οι υπόλοιποι χτυπιόμαστε μονάχοι μας; Δεν μπορεί πια, τι στο καλό, κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τον Μπόμπολα; Ολοι, δικαστήρια, πολιτικοί, κράτος, κόμματα, κανείς δεν μπορεί να βρει καμιά από τις αρκετές παρατυπίες που έχει αυτό το έργο και να τις αναδείξει δημόσια; 
Αυτόν εγώ προσωπικά θα ψηφίσω και θα παραδεχτώ. Αυτόν που θα πάρει τη σύμβαση του έργου και θα βγάλει στη φόρα όλα τα παράτυπα και τα λάθη για τη ΖΩΗ ΜΑΣ που υπάρχουν σ' αυτήν. Είστε εσείς αυτός;

Η Σταυρούλα Δρακοπούλου και ο Βασίλης Δελαγραμμάτικας είναι μέλη της
Συντονιστικής και συμμετέχουν ενεργά στη ΣΕ΄και όχι μόνο τον τελευταίο
χρόνο. Είναι και οι δύο μέλη της Δύναμης Πολιτών Νέας Μάκρης. Για την
αδυναμία κινητοποίησης των κατοίκων της Νέας Μάκρης υπάρχουν ευθύνες και από
τη σημερινή Δημοτική Αρχή της Νέας Μάκρης και από τον πρόεδρο του
Γραμματικού που δεν αντιμετώπισε το θέμα των συμμάχων μέσα από την επιτροπή
που υπήρχε, αλλά παίζοντας παιχνίδια κορυφής με το δημο Ν. Μάκρης.
Εμείς πιστευουμε στην ενεργοποίηση του πολίτη και δεν μας ενδιαφέρει η
"ψήφος" αλλά η συμμετοχή. Οσο περισσότεροι συμμετέχουν τόσο καλλίτερα
αποτελέσματα θα έχουμε.
Ρίξτε μια ματιά τι γίνεται στην Κερατέα και θα καταλάβετε...

Τα λόγια είναι περιττά. Οι εκλογές πλησιάζουν!
'Εχουμε να δούμε και ν' ακούσουμε πολλά. Το μόνο σίγουρο είναι οτι κανείς δεν θέλει τη ψήφο του Γραμματικιώτη. Όλοι οι γείτονες μας αγαπούν και τώρα και πάντα.

Και συμφωνώ απόλυτα, ότι αυτό που επείγει είναι η συμμετοχή του πολίτη. Στην Κερατέα φυσικά, οι κάτοικοι είναι "στα όπλα" εδώ και πολύ καιρό και γι' αυτό νίκησαν. Εμείς πού είμαστε; Τι έγινε το κιόσκι; 
 Και τελικά κ.Δεληβοριά, δεν μου είπατε πώς σκοπεύετε να αφυπνίσετε τους πολίτες της Ν.Μάκρης; Ο καιρός που θα μπουν τα σκουπιδιάρικα πλησιάζει επικίνδυνα..........
Η Σταυρούλα Δρακοπούλου είναι στη συντονιστική ως Γραμματικιώτισσα και όχι ως εκπρόσωπος της Ν.Μάκρης. Πού είναι ο εκπρόσωπος της Ν.Μάκρης;

Ηδη η ανακοίνωση της επιτροπής κατά του ΧΥΤΑ Ν. Μάκρης μοιράστηκε- με πρότασή μας- σε όλους τους κατοίκους της Ν. Μάκρης μέσω των λογ/σμων του νερού. Η Δρακοπούλου, ο Δελαγραμμάτικας, ο Ευαγγελόπουλος, η Σιδερή, ο Αστρινάκης, η Σουγιά, εγώ και πολλοί άλλοι είμαστε στην επιτροπή αυτή και αγωνιζόμαστε μαζί σας και κάθε κάτοικο της Ανατ. Αττικής που είναι κατά του ΧΥΤΑ. Υπάρχουν και άλλες ενέργειες, που σύντομα θα μάθετε.

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΓΙΝΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ FACEBOOK  ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ....

Ο κ. Δημήτρης Δαμάσκος, Πολιτικός Μηχανικός, είναι ένας από τους λίγους που συνεχίζουν, με πείσμα, να αγωνίζεται, με κάθε μέσο, ενάντια στην εγκατάσταση Χ.Υ.Τ.Α. /Χ.Υ.Τ.Υ στο Γραμματικό.
Ακολουθεί τον δικό του δρόμο, κυρίως  επιδιώκοντας να προβάλλει τις αδυναμίες και τα εγκληματικά λάθη της ίδιας της μελέτης του έργου.
Πρόσφατα έστειλε  επιστολή στον Γενικό Γραμματέα περιφέρειας Αττικής, την οποία δημοσιεύουμε.


Παρακαλώ όπως μου χορηγήσετε πλήρες αντίγραφο της υπ.αριθμ. 1464-30/03/10 απόφασής σας που ,σύμφωνα με χτεσινές μας πληροφορίες, αφορά σε απαλλοτριώσεις ή (και) σε τελική έγκριση, από μεριάς σας, για επεμβάσεις σε αναδασωτέες περιοχές προκειμένου να δημιουργηθούν οι όδοί πρόσβασης για την κατασκευή και λειτουργία του έργου Ο.Ε.Δ.Α.(ΧΥΤ, ΚΔΑΥ, εργοστ. Διαλλογής με βιολ. Ξήρανση των Α.Σ.Α. κλπ.) στο ΜΑΥΡΟ ΒΟΥΝΟ της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ Β.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ.


Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

ΜΑΧΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ



Φέτος το 2010 γιορτάζει η ΕΛΛΑΔΑ και μαζί όλος ο κόσμος τα 2500 χρόνια από τη μάχη του ΜΑΡΑΘΩΝΑ το 490 π.Χ

Ετοιμάζονται γιορτές, αναπαραστάσεις της μάχης για να θυμηθούμε και να τιμήσουμε αυτούς τους 10.000 Αθηναίους και 1.000 Πλαταιείς που σταμάτησαν εδώ στο ΜΑΡΑΘΩΝΑ τους κοσμοκράτορες Πέρσες, που έσωσαν την πεμπτουσία του Δυτικού Κόσμου και Θεμελίωσαν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.



Σήμερα

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ της Ελλάδος αποφάσισε να τιμήσει τη ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ με τη δημιουργία ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ στο Μαραθώνα… ΕΜΠΡΟΣ λοιπόν όλα τα σκουπίδια της Αττικής και όχι μόνον, στο ΜΑΡΑΘΩΝΑ. Είναι τυχαία ή εσκεμμένη η απόφαση αυτή!





Ας θυμηθούμε λίγο την Ιστορία μας

Μετά το 490 π.Χ. έχουμε τον Πλάτωνα, το Σωκράτη, τον Παρθενώνα,…

Ίσως χωρίς τη νίκη στο Μαραθώνα να μην υπήρχαν όλα αυτά.

Ότι οι Αρχαίοι Αθηναίοι τιμούσαν τη μάχη του Μαραθώνα με θρησκευτικές τελετές, με προσφορά κτερισμάτων, με τη δημιουργία μνημείων της μάχης: Τοιχογραφία Ποικίλης Στοάς, με ανάγλυφο της μάχης στο ναό της Νίκης, …



ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ

Κάτοικοι, κόμματα, Σύλλογοι και Φορείς προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς οι χιλιάδες πολίτες που υπέγραψαν κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑ στο Μαραθώνα



ΖΗΤΑΜΕ

Όλοι εσείς οι πολιτικοί ηγέτες της Ελλάδας του 2010 και ιδιαίτερα εσείς κ.κ. Υπουργοί του Πολιτισμού και του Περιβάλλοντοςνα σταματήσετε τη δημιουργία ΧΥΤΑ- ΧΥΤΥ στο Μαραθώνα



ΓΙΑΤΙ

Ο ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ είναι κομμάτι ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, σύμβολο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ των λαών.



Τα σκουπίδια μας να τα διαχειριστούμε όπως όλες οι σύγχρονες κοινωνίες στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η ανακύκλωση στην πηγή, η ανάκτηση, η επαναχρησιμοποίηση και η κομποστοποίηση οδηγούν στη μείωση των οικιακών και δημοτικών αποβλήτων μπορούν να περιορίσουν τους υπάρχοντες ΧΥΤΑ

Και όμως το ΥΠΕΚΑ επιμένει να δημιουργήσει χώρο ταφής σκουπιδιών στο Γραμματικό και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Οι χωματερές ή χώροι ταφής των σουπιδιών(ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ) είναι η χειρότερη λύση για τη διαχείρησή τους, γιατί:

  • Κοστίζουν ακριβά
  • Βάζουν σε κίνδυνο την υγεία μας
  • Καταστρέφουν το περιβάλλον (μολύνουν το έδαφος το υπέδαφος, τα υπόγεια νερά και τον αέρα)
  • Έχουν μικρή διάρκεια ζωής. Γεμίζουν γρήγορα και είμαστε αναγκασμένοι να δημιουργούμε καινούργιους.

Ας μην επιτρέψουμε να επεκταθούν οι χωματερές.

Ας μη βεβηλώσουμε τον Μαραθώνα που παγκόσμια τιμάται η σημασία του.



Το ΔΣ των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα

ΣΧΟΛΙΑ

Φίλοι μου έχετε δίκιο, αλλά σε ποιούς απευθύνεστε; 
Σ΄ αυτούς που προωθούν, με κάθε μέσο το καταστροφικό σχέδιο του ΧΥΤΑ;
Σ΄ αυτούς που διαθέτουν αστυνομικές δυνάμεις, πληρωμένες από τις (άδειες) τσέπες των πολιτών;
Σ΄ αυτούς ετοιμάζονται να παραδώσουν στους εργολάβους την διαχείριση των απορριμμάτων;
Ας ετοιμαστούμε για την ΝΕΑ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ.
Μια μάχη ενάντια σε όσους καταστρέφουν τον τόπο μας, όποιοι κι αν είναι αυτοί. Κυβέρνηση, αστυνόμοι,, εργολάβοι, υπεργολάβοι.....

Ο ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ;

Η ΕΙΔΗΣΗ
Από την έρευνα των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής, προέκυψαν σοκαριστικά στοιχεία, σύμφωνα με δημοσίευμα στα «Νέα».

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων, καθώς εντοπίστηκαν από νοσοκομειακά απόβλητα μέχρι και ανθρώπινα μέλη.

Το πόρισμα των ελεγκτών υποδεικνύει ως υπεύθυνους, για την απαράδεκτη λειτουργία του ΧΥΤΑ, υπαλλήλους του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) και ιδιωτικές εταιρείες.

Για το συγκεκριμένο λόγο, ζητείται η άσκηση πειθαρχικών διώξεων κατά των υπαλλήλων και περαιτέρω έλεγχοι για τη νομιμότητα της λειτουργίας των ιδιωτικών εταιρειών.

Σύμφωνα με το πόρισμα των Επιθεωρητών, στο ΧΥΤΑ Φυλής κατέληγαν «επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα (χρησιμοποιημένες σύριγγες, φιάλες με αίμα, ανθρώπινα μέλη κ.λπ.), αναμεμειγμένα με οικιακού τύπου απορρίμματα, γεγονός που εγκυμονούσε σοβαρότατους κινδύνους για τη δημόσια υγεία (τόσο πολιτών, όσο και εργαζομένων στον ΧΥΤΑ) και για το περιβάλλον».

Επίσης, στο πόρισμα τους παραπέμπουν και σε σχετική έρευνα που είχε διενεργήσει ο ΕΣΔΚΝΑ, σύμφωνα με την οποία, τα νοσοκομεία είτε δεν προχωρούν σε αποστείρωση και συλλογή σε ειδικές σακούλες, είτε απορρίπτουν τα απόβλητα σε κάδους μαζί με τα οικιακά σκουπίδια και στη συνέχεια μεταφέρονται από ιδιωτικές εταιρείες, τα οχήματα των οποίων δεν πληρούν τις κατάλληλες προδιαγραφές, ούτε έχουν ειδική άδεια κυκλοφορίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Αυτό είναι το "μέλλον" για το Γραμματικό, αν γίνει ο ΧΥΤΑ. Γι΄ αυτό δεν πιστεύουμε κανέναν, όταν μιλούν για "σύγχρονη διαχείριση", για "ποιότητα", για "πρόοδο", για "ορθή περιβαλλοντικά διαχείριση".
ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ. Ο ΧΥΤΑ Φυλής "δείχνει το μέλλον".
Γι΄ αυτό συμπολίτες του Δήμου Μαραθώνα, αλλά και κάτοικοι της Αττικής  συνεχίστε με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα, για την αποτροπή της περιβαλλοντικής καταστροφής που θα φέριε ο ΧΥΤΑ.

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΩΠΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Πλέον τέρμα οι αβρότητες. Όταν και όπου θα βρίσκονται Κυβερνητικοί στην περιοχή μας ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ!
Η αρχή έγινε στο Κωπηλατοδρόμιο στο Σχοινιά Μαραθώνα. Οι πληροφορίες έλεγαν ότι, εκτός του Υπουργού Πολιτισμού κ Γερουλάνου, θα συμμετείχαν στην εκδήλωση ανοίγματος των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στους πολίτες και η Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μπιρμπίλη, αλλά και ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου.
Τελικά μόνο ο υπουργός Πολιτισμού συμμετείχε.
Οι ακτιβιστές, παρά την απαγόρευση της Αστυνομίας, πέρασαν πανό στον χώρο της εκδήλωσης, φώναξαν συνθήματα και έκαναν αισθητή την παρουσία τους, αναγκάζοντας, τόσο τον Γενικό Γραμματέα, όσο και τον Υπουργό να συνομιλήσει μαζί τους.
Ακολουθεί το σχετικό video. 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ (VIDEO)

Video από την Λαϊκή Συνέλευση των Πολιτών του Γραμματικού, κατά την οποία εκλέχθηκε η νέα Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ενάντια στον ΧΥΤΑ / ΧΥΤΥ.

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΠΑΤΡΑΣ

Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στις 5.20 το πρωί της Κυριακής και επί τόπου βρίσκονται πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με 10 άνδρες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η έκταση της φωτιάς μέσα στην Ξερόλακα,έφτασε το 1,5 στρέμμα. Η Πυροσβεστική αναφέρει ότι η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο από την άποψη ότι δεν μπορεί να επεκταθεί ωστόσο, δηλητηριώδης καπνός εξακολουθεί να εκλύεται λόγω της φύσης των υλικών που καίγονται. 

Στο μεταξύ, αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί στην πόλη, καθώς ο ΧΥΤΑ βρίσκεται τέσσερα χμ. από το κέντρο. Στην περιοχή έχουν σπεύσει σκαφτικά μηχανήματα από τη Νομαρχία, τα οποία σκάβουν τα σκουπίδια και ρίχνουν χώμα ώστε να αποτρέψουν την εκροη του δηλητηριώδους καπνού.

Σημειώνεται ότι ομάδες κατοίκων είχαν αποκλείσει εδώ και μία εβδομάδα τη χωματέρη διαμαρτυρόμενοι για την παράταση στη λειτουργία της, με αποτέλεσμα έντονο να είναι το πρόβλημα με τα σκουπίδια στους δρόμους της πόλης.

ΣΧΟΛΙΟ

Η ίδια η ζωή δικαιώνει όλους αυτούς που αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα κατά των  ΧΥΤΑ.
Οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι της Πάτρας είχαν έγκαιρα επισημάνει τους κινδύνους, αλλά τα παχύδερμα του κρατικού μηχανισμού, αδιαφορούσαν, αφού η λογική τους ήταν και είναι "αφού κάνουμε την δουλειά μας, δεν πάνε να φωνάζουν κάποιοι γραφικοί". Βέβαια τα δηλητηριώδη αέρια δεν τα εισπνέουν αυτά τα παχύδερμα, αλλά οι κάτοικοι της γύρω περιοχής.
Το ίδιο θα συμβεί και στον Γραμματικό, αν προχωρήσει η κατασκευή του ΧΥΤΑ, που δεν θα είναι ΧΥΤΑ, αλλά ΧΥΤΥ (Μπιρμπίλη) και που τελικά θα είναι ΧΥΤΑ (Περιφερειάρχης Αττικής).
Όλοι αυτοί οι "οραματιστές" και "οικολόγοι του γραφείου" θα είναι στις βίλες τους μακρυά από το πρόβλημα, αλλά τα παιδιά μας θα εισπνέουν τα δηλητήρια.
Συμπαραστεκόμαστε στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Πάτρας και καλούμε κάθε πολίτη που νοιάζεται πραγματικά για το μέλλον να σταθεί δίπλα μας, στον δικό μας αγώνα για την προστασία της Αττικής από την περιβαλλοντική καταστροφή.
Υ.Γ. Και μην τολμήσει κανείς να μα πει για την ¨ποιότητα" των έργων των ΧΥΤΑ.

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ



Αδιέξοδο. Εκεί φαίνεται ότι οδηγείται με βάση τις μέχρι τώρα εξελίξεις η υπόθεση της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», ο διαγωνισμός για την κατασκευή των 4 νέων εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων, στη Φυλή, τα Λιόσια, την Κερατέα και το Γραμματικό έχουν κολλήσει, καθώς δεν έχει υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στον ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής και στην Περιφέρεια. 
Σημειώνεται ότι η κατασκευή ΧΥΤΥ στην Κερατέα δεν έχει ξεκινήσει, λόγω αντίδρασης των κατοίκων, και στο Γραμματικό προχωρά με αργά βήματα. 
Έτσι ο σχεδιασμός για την διαχείριση των απορριμμάτων που υποτίθεται ότι έχει ολοκληρωθεί από το 2003, δέχεται στοιχήματα για το πότε θα ολοκληρωθεί.

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ .....

Την Κυριακή 30 Μάη 2010 ήρθε άλλο ένα γεγονός να αποδείξει την απόλυτη αυθαιρεσία του εργολάβου στα έργα του υπό κατασκευή ΧΥΤΑ Γραμματικού.
Περιφρονώντας κάθε έννοια νομιμότητας ο εργολάβος πραγματοποιούσε εργασίες ημέρα Κυριακή, παραβιάζοντας την εργατική νομοθεσία και ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ.
ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ.
Οι κάτοικοι της περιοχής, που επαγρυπνούν, μόλις διαπίστωσαν τις εργασίες, ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γραμματικού, ο οποίος μεταβαίνοντας στον χώρο, κάλεσε την Αστυνομία και ζήτησε την σύλληψη των υπευθύνων.
Πράγματι η Αστυνομία συνέλαβε, με την διαδικασία του αυτοφώρου, δύο χειριστές μηχανημάτων, ενώ ο τρίτος διέφυγε της σύλληψης.
Ο Πρόεδρος και κάτοικοι υπέβαλαν μηνύσεις.
ΣΧΟΛΙΟ
Τελικά το ερώτημα που είχε θέσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (ο παλιότερος) "ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο" παραμένει πάντα επίκαιρο. Ένας εργολάβος (έστω και "Εθνικός") γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τους Νόμους του Ελληνικού Κράτους, τους Υπουργούς και τα Υπουργεία και συμπεριφέρεται ως κατακτητής μιας περιοχής. 
Βέβαια θα πει κανείς ότι αυτή η συμπεριφορά είναι φυσιολογική, από την στιγμή που το Κράτος θέτει στην διάθεσή του τις υπηρεσίες του (ΜΑΤ), πληρωμένες με χρήματα του Ελληνικού Λαού.
Δεν περιμέναμε ευαισθησίες από τους αδίστακτους μεγαλοεργολάβους, περιμέναμε, όμως, έστω και ελάχιστα ίχνη αξιοπρέπειας από το πολιτικό προσωπικό της Χώρας μας.
Αλλά μάλλον άδικα περιμένουμε.....

ΜΕΡΕΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ 2 "Ο ΧΥΤΑ"

Το δεύτερο μέρος του video από τα γεγονότα της 24 Μάη στο Γραμματικό. 
Αποτυπώνεται η εικόνα του χώρου των έργων για την κατασκευή ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.
Είναι εμφανής η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ


Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΤΑ ΜΑΤ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ!

  • VIDEO ΑΠΌ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 24 ΜΑΗ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ
  • ΤΑ ΜΑΤ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΘΟΥΝ ΝΑΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΑ!
  • ΕΞΗ ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΜΑΤ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ, ΕΝΩ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!
  • ΚΑΤΑΠΑΤΑΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!