-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ

ΤΑ ΜΑΤ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΟΥΝ ΕΙΡΗΝΗΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ Β.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ.Ο ΕΝΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Την απόφασή τους να μην επιτρέψουν την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού για Χ.Υ.Τ.Α. στο Γραμματικό διαδήλωσαν σε πορεία διαμαρτυρίας κάτοικοι του Γραμματικού και των γύρω Δήμων στην Πλατεία της Ραφήνας.
Ζήτησαν για μία ακόμη φορά συνάντηση με τους αρμοδίους για να αποκαλύψουν τα οικονομικά συμφέροντα που πιέζουν για χωματερή στο Γραμματικό, σε βάρος του περιβάλλοντος και του εθνικού συμφέροντος και να προτείνουν λύση ή λύσεις συγχρωτισμένες με τις σύγχρονες μεθόδους, αλλά και με μελέτες Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.
Τόνισαν για μια ακόμη φορά ότι ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης θα συνέβαλε στην μείωση των στερεών αποβλήτων (Σ.Α.) σε ποσότητες τριπλάσιες από αυτές που θα δεχθεί μία χωματερή στο Γραμματικό.
Η διαδήλωση δυστυχώς κατέληξε σε επεισόδια με δύο τραυματίες με ευθύνη της Αστυνομίας, που εμπόδισε την κατάληξη της πορείας στην πλατεία της Ραφήνας.
Ο Πρόεδρος του Γραμματικού τόνισε ότι η "Δημοκρατία" των ΜΑΤ δεν πρόκειται να επιβάλλει με την βία στον Λαό του Γραμματικού τα συμφέροντα των εργοληπτικών εταιριών. Απευθυνόμενος σ΄ όλους τους αρμοδίους επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι είναι θέμα χρόνου , αν δεν αλλάξει ο σχεδιασμό να θρηνήσουμε θύματα.
Πρέπει να φτάσουμε εκεί για να καταλάβουν οι αρμόδιοι ΟΤΙ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: