-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Κυριακή, 10 Αυγούστου 2008

ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΛΕΥΚΙΜΜΗ

Κυριακή, 10 Αύγουστος 2008

Πεδίο μάχης πάλι η Λευκίμμη

Εκτεταμένα επεισόδια σημειωθήκαν το βράδυ του Σαββάτου (9/8) στη Λευκίμμη της Κέρκυρας, μεταξύ κατοίκων της περιοχής, που αντιδρούν στη δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α., και αστυνομικών δυνάμεων.

Οι κάτοικοι είχαν ειδοποιήσει εγγράφως την αστυνομία και τον εργολάβο ότι θα προβούν σε διανοίξεις στα κτήματά τους, ωστόσο η αστυνομία δεν τους επέτρεψε την πρόσβαση. Ακολούθησαν συγκρούσεις, οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα και οι κάτοικοι έκαψαν ένα περιπολικό.

Η αντιπαράθεση, όμως, είχε και συνέχεια, όταν λίγη ώρα αργότερα οι κάτοικοι της περιοχής κατευθύνθηκαν προς το αστυνομικό τμήμα Λευκίμμης, όπου ακολούθησε πετροπόλεμος και ρίψη μολότοφ.

Τα ξημερώματα της Κυριακής η αστυνομία συνέλαβε 2 άτομα, ο ένας εκ των οποίων είναι ο ιερέας της περιοχής του Κάβου και ο άλλος φοιτητής. Οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα εντός της ημέρας, ενώ διενεργείται προανάκριση για τη συμμετοχή και άλλων ατόμων στα επεισόδια.

Νίκος Μπαλιδάκης

Μπράβο στα παλληκάρια της Λευκίμμης. Μπράβο στους αγωνιστές που αψηφούν την ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ για να προστατέψουν τον τόπο τους από τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που διαπλέκονται με την ΕΞΟΥΣΙΑ.

Η στάση τους ας γίνει οδηγός για την δική μας την περιοχή. Γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο καταλαβαίνουν οι κυβερνώντες.

Δεν είναι οι Λευκιμμιώτες, δεν είμαστε κι εμείς "τρομοκράτες", ή "αναρχικοί". Τρομοκράτης είναι η Πολιτεία και οι διαπλεκόμενοι με αυτήν.

Οι πολίτες δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να αντιδρούν στην αυθαιρεσία της Εξουσίας.

Καλόν αγώνα φίλοι της Λευκίμμης. Σε λίγο θα είμαστε κι εμείς σε "θέση μάχης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: