-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΥΤΑ

.
Η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής.
Την Επιτροπή ενημέρωσαν ο υφυπουργός Εσωτερικών και πτης αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής Αθ. Νάκος και οι Χαράλαμπος Μανιάτης, Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Αττικής, Αριστείδης Αρκουδάρης, νομάρχης Δυτικής Αττικής, Λεωνίδας Κουρής, νομάρχης Ανατολικής Αττικής, Νίκος Χιωτάκης, πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ, Δημήτρης Καλογερόπουλος, πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ, Σταύρος Ιατρού, δήμαρχος Κερατέας, Δημήτρης Μπουραΐμης, δήμαρχος Φυλής, Νικόλαος Μελετίου, δήμαρχος Ασπροπύργου, Χρήστος Παππούς, δήμαρχος Α. Λιοσίων και Νίκος Κούκης, πρόεδρος της Κοινότητας Γραμματικού.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν, ανάμεσα σε άλλα, τα προβλήματα και οι προοπτικές διαχείρισης των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου, ο τρόπος λειτουργίας και οι δυνατότητες των εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων και των ΧΥΤΑ που ήδη λειτουργούν καθώς και η ανάγκη κατασκευής νέων χώρων υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στην Αττική.
Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το λεκανοπέδιο έχει ανάγκη από νέους ΧΥΤΑ και ακόμα και αν, ενδεχομένως, δεν είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για καθυστερήσεις και πειραματισμούς. Κατανοώ τις διαφορετικές προσεγγίσεις οι οποίες διατυπώνονται, είναι όμως ανάγκη να τηρηθεί η νομιμότητα και να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της Πολιτείας. Από κει και πέρα, είναι απαραίτητη η διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων καθώς υπάρχουν λύσεις και νέες τεχνολογίες οι οποίες εφαρμόζονται αλλού με επιτυχία, αλλά στη χώρα μας δεν έχουν συζητηθεί επαρκώς. Πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να δώσουμε μια βιώσιμη και δίκαιη λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων προς όφελος όλων των κατοίκων της Αττικής.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: