-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2009

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Ο ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

Κάτι παραπάνω από ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να χαθούν τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατασκευή του ΧΥΤΑ Γραμματικού μετά και τη νέα διακοπή των έργων, με απόφαση του ειρηνοδικείου.

Στο υπουργείο Εσωτερικών, ήδη ο υφυπουργός Θ. Νάκος έχει δώσει εντολή στους υπευθύνους να βρουν κάποια φόρμουλα, ώστε να μη χαθούν τα χρήματα που αναμένεται να δώσει η Ε.Ε. για την κατασκευή του νέου ΧΥΤΑ, όχι μόνο στο Γραμματικό, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας. Όπως φαίνεται, ανέφερε χαρακτηριστικά στέλεχος του υπ. Εσωτερικών, η υπόθεση θα τραβήξει σε χρόνο, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ, τα οποία θα προέρχονται από επιδοτήσεις της ευρωπαϊκής κοινότητας.

Ενημέρωση
Τις επόμενες ημέρες μάλιστα, αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση των αρμοδίων επιτροπών της Ε.Ε., σε μια προσπάθεια να ενημερωθούν για τα προβλήματα που κάθε λίγο και λιγάκι προκύπτουν αλλά και για να ζητήσουν, ενδεχομένως και μια προθεσμία, έως ότου ξεπεραστούν τα δικονομικά θέματα που έχουν προκύψει.

Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκονται και επαφές με το υπουργείο Οικονομίας, ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων, στα οποία θα κατασκευαστεί ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Γραμματικού, οι οποίοι είναι αυτοί που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, καθώς, όπως καταγγέλλουν, δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τα χρήματα από τις παραχωρήσεις των εκτάσεών τους προς το Δημόσιο.

Γ. Σόμπολος

Δεν υπάρχουν σχόλια: