-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

7/7/2010: Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, Ο ΧΥΤΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙ!

7 IOYNH 2010.
Ημέρα μνήμης για το Γραμματικό.
Αυτήν την ημέρα διάλεξαν η Κοινότητα Γραμματικού και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για να στείλουν - προς κάθε ενδιαφερόμενο - ένα μήνυμα αγώνα.
Για τους κατοίκους του Γραμματικού, αλλά και τους λοιπούς κατοίκους του νέου Δήμου Μαραθώνα, η ημέρα αυτή θα μείνει χαραγμένη ανεξίτηλα στην μνήμη τους.
Όχι ως ημέρα "μνημοσύνου", αλλά ως ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ.
Έκλεισαν λοιπόν τα μαγαζιά του, όλη την ημέρα και συγκεντρώθηκαν στο "ΚΙΟΣΚΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ" από τις 5.30΄ το πρωί, μη επιτρέποντας σε κανέναν να κινηθεί προς τον χώρο του εργοταξίου του ΧΥΤΑ. Όπως ήταν φυσικό η Αστυνομία είχε λάβει "μέτρα", για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι στον χώρο του ΧΥΤΑ να πάνε για εργασία, αποκαλύπτοντας για μια ακόμη φορά ποιος είναι το αφεντικό τους, λειτουργώντας για μια ακόμη φορά ως "σεκιουριτάδες" του εργολάβου, αμειβόμενοι με χρήματα του σκληρά δοκιμαζόμενου Έλληνα Πολίτη.
Η περιοχή διάσπαρτη από δυνάμεις των ΜΑΤ, περιπολικά, συμβατικά αυτοκίνητα και -φυσικά- ασφαλίτες.
Τα όσα συνέβησαν στην συνέχεια ήσαν..... αναμενόμενα πλέον.
Απαγόρευση πρόσβασης προς τον χώρο του ΧΥΤΑ, μετακίνηση των χειριστών των μηχανημάτων από άλλους δρόμους με την συνοδεία πάντα περιπολικών και ασφαλιτών, "προειδοποιήσεις" προς τους συγκεντρωμένους.
Αυτό που - υπό συνθήκες ευνομούμενης Πολιτείας- θα έκανε εντύπωση, είναι ότι ενώ από τους 7 αρχαιολόγους που θα πήγαιναν στο έργο οι 4 έδειξαν ευαισθησία και δεν πήγαν, αφού οι κάτοικοι είχαν κλείσει τον δρόμο, 3 μπήκαν στα αυτοκίνητα του εργολάβου (!) και πήγαν. Άντε λοιπόν να πιστέψει κανείς, μετά από αυτό, ότι θα παρακολουθούν αμερόληπτα το έργο και δεν θα επιτρέψουν ενδεχόμενη προσπάθεια μπαζώματος των αρχαιοτήτων. 
Τελικά υπό την πίεση του συγκεντρωμένου πλήθους και την παρέμβαση αντιπροσωπείας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γραμματικού  Κούκη, τον πρώην Πρόεδρο της Κοινότητας Βαρνάβα Κόλλια και τον πολίτη Παπαϊωάννου αποχώρησαν και οι 3 αρχαιολόγοι και οι χειριστές των μηχανημάτων.
Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί όλη την ημέρα και το βράδυ στο "ΚΙΟΣΚΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ" θα πραγματοποιηθεί συναυλία από ερασιτεχνικό μουσικό συγκρότημα.
Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να ολοκληρωθεί το περιβαλλοντικό έγκλημα του ΧΥΤΑ.
Ας το εμπεδώσουν αυτό οι "αρμόδιοι".
Υ.Γ. Μια ακόμη χαζή απορία: Εμένα γιατί δεν με συνοδεύει η Αστυνομία κάθε πρωί που πάω στην δουλειά μου;


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: