-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Κ. ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

Προς
τον Δήμαρχο Μαραθώνα 
κο Ιορδάνη Λουίζο
ΘΕΜΑ: Ενημέρωση των πολιτών για την παράνομη εγκατάσταση του ΧΥΤΑ Μαραθώνα (Γραμματικού)
Κύριε Δήμαρχε,
την 16 /03/2012 όπως γνωρίζετε συζητήθηκαν στο αρμόδιο δικαστήριο ασφαλιστικά μέτρα και δόθηκε προσωρινά, αναβολή για λήψη απόφασης μέχρι 21 /05/2012.
Οι προσφεύγοντες (μέλη της επιτροπής Γραμματικού και πρόσφατα και ο Δήμος) επικαλούμενοι την Έκθεση- Πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, που δημοσιεύθηκε την 21/01/2012, διεκδικούν το αυτονόητο… την ανατροπή της παράνομης απόφασης εγκατάστασης ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και την εκ νέου διερεύνηση επεξεργασίας των απορριμμάτων με σύγχρονες μεθόδους, με συνεργασία των πολιτών, ΟΠΩΣ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ όχι να κατασκευάζεται ως επείγον ένα έργο που Νομοθετήθηκε το 2003 και στηρίχθηκε σε μια ψευδεπίγραφη, παραπλανητική και απολύτως αντιεπιστημονική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και εντάχθηκε σε μια αναχρονιστική επιμονή χωροθέτησης στηριγμένη σε σκοπιμότητες και συμφέροντα .
Για τους λόγους αυτούς, θεωρώ ότι είναι η πιο κατάλληλη στιγμή, εν όψει μάλιστα και των επερχόμενων εκλογών, να αναλάβει ΑΜΕΣΑ ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο με τα όργανα και τους συνεργάτες του, μια πρωτοβουλία συστηματικής ενημέρωσης των πολιτών (πχ μια ημερίδα εντός του Απριλίου), σε συνεργασία με ΟΛΟΥΣ όσους επιθυμούν να προσφέρουν και να συμβάλουν στην ανατροπή του περιβαλλοντικού εγκλήματος που συντελείται στο Γραμματικό και την αναμόρφωση του σχεδίου επεξεργασίας των απορριμμάτων του Δήμου, που όπως και στο παρελθόν σας είχα γράψει μπορεί να γίνει και οικονομικά αποδοτική για τους πολίτες και το Δήμο.
Για κάθε περαιτέρω πληροφορία, ενημέρωση και βοήθεια είμαι στην διάθεσή σας.

Νέα Μάκρη 20/03/2012
 Κωνσταντίνος Π. Κουλούρης 
Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ 

κοινοποίηση
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κο Στέργιο Τσίρκα
Επί κεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων (με την παράκληση ενημέρωσης των Δημοτικών Συμβούλων)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευκαιρία για κάποιους να βγάλουν λόγο είναι οι προτάσεις σας κ. Κουλούρη . Πιέστε τον Δήμαρχο να κάνει την γεώτρηση που θα αποδείξει τα ψεύδη της ΜΠΕ , να σας πούμε μπράβο . Εμπρός λοιπόν , πιέστε τον !