-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2007

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΤΡΑΙΝΟΥ. ΑΥΡΙΟ...

Το Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2007, για 3,5 ώρες, εκατοντάδες κάτοικοι από το Γραμματικό τον Βαρνάβα, τον Μαραθώνα και την Ν. Μάκρη διαδήλωσαν πάνω στις γραμμές του τραίνου, στον Σταθμό Αγ. Στεφάνου, ενάντια στην πρόθεση για εγκατάσταση Χωματερής στο Γραμματικό. Το πνεύμα αγωνιστικό, τα συνθήματα ευρηματικά και για 4 ώρες κομμένη σιδηροδρομικά η Ελλάδα στα δύο.
Νέοι, γέροι και παιδιά, γυναίκες & άντρες, επώνυμοι κι ανώνυμοι, αποφασισμένοι, όμως όλοι. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ τούτη τη φορά δεν επιτέθηκαν, αλλά παρακολουθούσαν "διακριτικά".
Το κρύο τσουχτερό, αλλά η θέληση των συγκεντρωμένων να αναδείξουν την αντίθεσή τους στο οικολογικό έγκλημα της χωματερής ισχυρότερη.
"Δεν είναι ο αγώνας για τα χτήματά μας, είναι για την ζωή και για τα παιδιά μας" φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, δίνοντας το πραγματικό νόημα της κινητοποίησης.
"Καραμανλή θυμήσου την υπόσχεσή σου" ήταν το σύνθημα που επικράτησε, θυμίζοντας στον Πρωθυπουργό την προεκλογική του υπόσχεση για "από μηδενική βάση εξέταση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων". Υπόσχεση που δεν τήρησε.
Η νεολαία έδινε τον παλμό στην συγκέντρωση με ευρηματικά συνθήματα: "Εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου, που μένουν οι Πρωθυπουργοί, να βάλουν μια φωτογραφία, του Μπόμπολα οι Υπουργοί", αναδεικνύοντας την διαπλοκή που προωθεί τις χωματερές.
Οι συζητήσεις ανάμεσα στους συγκεντρωμένους αφορούσαν περισσότερο τις επόμενες δράσεις και κατέληγαν πάντα "ας τολμήσουν να έρθουν στο Γραμματικό...". Παντελής η απουσία Βουλευτών και Πολιτευτών όλων των Κομμάτων, πλην ενός μηνύματος του Μάκη Βορίδη του ΛΑ.Ο.Σ. "Που είναι οι Βουλευτές μας;" αναρωτιόνταν οι συγκεντρωμένοι "μόνο στις εκλογές μας θυμούνται".
Παρόντες ο Ν. Κούκης Πρόεδρος και ο Θ. Παπαγεωργίου, πρώην Πρόεδρος του Γραμματικού, ο Ν. Βούλγαρης Πρόεδρος και ο Γ. Κόλλιας πρώην Πρόεδρος του Βαρνάβα , ο Σ. Ζαγάρης Δήμαρχος Μαραθώνα, Δημοτικοί Σύμβουλοι & Κοινοτικοί Σύμβουλοι Μαραθώνα, Ν. Μάκρης, Γραμματικού, Βαρνάβα. Στην συγκέντρωση παραβρίσκονταν και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατ. Αττικής, όλων των παρατάξεων, ενώ χαιρέτησε και ο Δήμαρχος Αγ. Στεφάνου Π. Βορριάς.
Μετά από 3,5 ώρες η συγκέντρωση διαλύθηκε, με την υπόσχεση όλων ότι θα είναι παρόντες στο νέο ραντεβού.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση και είναι βέβαιο ότι αυτούς τους ανθρώπους δεν θα τους γονατίσουν ούτε τα ΜΑΤ, ούτε οι απειλές και οι εκβιασμοί.
Όσο για τους "αρμόδιους".... ας εμπεδώσουν ο σύνθημα των κατοίκων της Βόρειας Αττικής:
"Ακούστε το καλά
ακούστε το αυτό
Χωματερή δεν γίνεται
στο Γραμματικό"


Δεν υπάρχουν σχόλια: