-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΝΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ή ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ Χ.Υ.Τ.Α.

Διάβασα πρόσφατο δημοσίευμα στον Τοπικό Τύπο της Ανατολικής Αττικής, που αφορούσε τα όνειρα ενός Νομαρχιακού Συμβούλου. Ανάμεσα στα άλλα όνειρά του, ένα αφορούσε «…μια νομαρχία καθαρή που οι πολίτες της εκτός του να δημιουργούν σκουπίδια θα ξέρουν και πως θα διαχειρίζονται τα σκουπίδια που δημιουργούν…».
Το να βλέπει κάποιος όνειρα είναι ωφέλιμο, όπως λένε και οι ψυχολόγοι. Άρα κανένα πρόβλημα, ως προς αυτό.
Όταν όμως το «όνειρο» αφορά ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων της Ανατολικής Αττικής και αυτός που το «βλέπει» είναι μέλος μιας Νομαρχιακής Παράταξης, τότε το πρόβλημα είναι σοβαρό.
Και βέβαια είναι δικαίωμα κάποιου Νομαρχιακού Συμβούλου να έχει διαφορετική άποψη από αυτήν που ομόφωνα έχουν διατυπώσει τόσο το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής, όσο και οι εμπλεκόμενοι Δήμοι και Κοινότητες για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Μπορούμε ακόμη και να κατανοήσουμε τις κομματικές δεσμεύσεις του Νομαρχιακού Συμβούλου και την ταύτισή του με τις θέσεις του Κόμματός του.
Επιβάλλεται, όμως, πρώτον ο ίδιος να το δηλώσει ευθέως και ευθαρσώς και δεύτερον η Παράταξη στην οποία ανήκει να ξεκαθαρίσει την θέση της, αν δηλαδή αποδέχεται αυτήν την άποψη. Όσο δεν γίνεται αυτό τότε είναι έκθετος και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος και η Παράταξή του.
Εκτός κι αν ο εν λόγω Νομαρχιακός Σύμβουλος, άλλο ήθελε να πει κι άλλο είπε. Τότε και πάλι οφείλει να ανασκευάσει δημόσια την θέση που διατύπωσε και να είναι περισσότερο προσεκτικός στο μέλλον.
Η υπόθεση του υπό δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α. Γραμματικού βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο στάδιο και είναι επιβεβλημένη αφ΄ ενός μεν η ενότητα, αφ΄ ετέρου δε η σταθερότητα στην ομόφωνα διατυπωμένη θέση ότι η λύση βρίσκεται στην εκτός Αττικής διαχείριση των απορριμμάτων, σύμφωνα με την μελέτη του Πολυτεχνείου της Κρήτης.
Κινήσεις, πράξεις, δημοσιεύματα που προκαλούν σύγχυση και - εκ των πραγμάτων - υπονομεύουν την ενότητα των πολιτών, αφήνοντας να πλανώνται ερωτηματικά, δεν μπορούν παρά να καταγγελθούν σαν προβοκατόρικα και υπονομευτικά.
Όλοι όσοι έχουν δώσει ένα κομμάτι της ζωής τους σ΄ αυτόν τον αγώνα, δεν πρόκειται να δεχθούν, στο όνομα όποιων σκοπιμοτήτων (κομματικών, φιλικών κ.α.) να παίζονται κάθε μορφής «παιχνίδια», από οποιονδήποτε. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή εκμετάλλευση του θέματος για λόγους προβολής (προσωπικής ή παραταξιακής).
Ζητάμε από όλους ξεκάθαρες θέσεις.
Καταλήγοντας, το μήνυμα που στέλνουμε προς όλους τους ενδιαφερόμενους είναι:
«Ελάτε μαζί μας, σ΄ αυτόν τον αγώνα, ο οποίος αφορά το σήμερα και το αύριο της περιοχής μας, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς σκοπιμότητες, με ουσιαστική συμμετοχή και δράση. Αφήστε μακριά τις κομματικές και παραταξιακές σας ταυτότητες. Δεν προσφέρονται όλα για πολιτικά παιχνίδια».
Δυστυχώς μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών κάθε βαθμίδας (βουλευτές, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ.α.) «συμπαρίστανται» επικοινωνιακά και μόνο.
Αν μη τι άλλο ας μην υπονομεύουν αυτόν τον αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: