-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ! ΨΗΦΙΣΕ ΤΩΡΑ!



ΨΗΦΙΣΕ ΕΔΩ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

very awsome.

Ανώνυμος είπε...

ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ
Η τάση όπως διαμορφώνεται από την εμπειρία στις Ευρωπαϊκές χώρες με σωστή διαχείριση των ΑΣΑ είναι η εξής:

1./Πρόληψη (κίνητρα-αντικίνητρα)

2./Διαχωρισμός στην πηγή (οικονομικά κίνητρα-αντικίνητρα-διαρκής ενημέρωση του κόσμου που έχει ήδη αρχίσει να γίνεται επιστημονική και λεπτομερής)

3./Ξεχωριστή συλλογή από τους δήμους κοινότητες των διαχωρισμένων υλικών (οικονομικά κίνητρα-αντικίνητρα)

4./Κομποστοποίηση στην πηγή (όσο και όπου είναι δυνατό πχ.στις όχι πυκνοκατοικοιμ΄ενες περιοχές (βλ. Βαρνάβα,Γραμματικό , Κερατέα ) το όριο είναι το απόλυτο 100%....μηδέν (0) βιοδιασπώμενα σκουπίδια στους κοινόχρηστους κάδους των Δήμων-Κοινιτήτων.

5./Κομποστοποίηση υπολοίπων βιοαποδομήσιμων σε όσο το δυνατόν μικρότερης κλίμακας συστήματα (στην πολυκατοικία , στην γειτονία, στην κοινότητα, στον δήμο) που επιτυγχάνεται με κίνητρα και οικονομικά αντικίνητρα με χρέωση ανά κιλό όταν τα βιοαποδομήσιμα πάνε σε κεντρικό (περιφερειακό-νομαρχιακό – κρατικό κομποστοποιητή).

Τα βιοδιασπώμενα είναι σύμφωνα με όλες τις πηγές, έγκυρες και μη, το 60%-70% του βάρους των οικιακών σκουπιδιών (στερεών αποβήτων)



6./Μικρής κλίμακας ΚΔΑΥ (Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών – εμπορία ανακυκλώσιμων..) που το αποτέλεσμά της είναι και ένας αξιόπιστος ποιοτικός έλεγχος του συστήματος.

Αυτό το ‘’σύστημα’’ έχει δικές του εσωτερικές αναδράσεις που δημιουργούν τάσεις αυτόματης βελτίωσης και την δυνατότητα να μηδενίσει τα υπολείμματα προς ‘’υγειονομική ταφή’’ σε ΧΥΤΥ.

(για παράδειγμα ο καταναλωτής που ανακυκλώνει αποφεύγει τις μη οικολογικές συσκευασίες ….πράγμα που διευκολύνει το έργο της κεντρικής εξουσίας για την πρόληψη κ.α. )

Ήδη έχουν αρχίσει να καταγράφονται σε περιοχές της Ε.Ε. ακόμα και επιδόσεις με μηδέν υπόλοιπα. Μηδέν υπόλοιπο είτε για ταφή(σε ΧΥΤΥ)…είτε για οτιδήποτε (καύση, πυρόλυση…)…..μηδέν.

Εδώ το ‘’σύστημα’’ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ,ΥΠ-ΕΣ, ΥΠΕΧΩΔΕ και η προσφάτως συσταθείσα διυπουργική επιτροπή (με πρόεδρο τον κ. Νάκο), διατηρεί το ‘’ξερό’’ 6% των δημοτικών εσόδων για διαχείριση των ΑΣΑ, τον ‘’υφιστάμενο’’ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΌ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ’’ ….και άλλα πολλά …για τους λόγους που σας τα έχω αναλύσει σε προηγούμενα κείμενά μου ( διαφθορά-διαπλοκή-ασχετοσύνη-ανικανότητα ….προφανέστατα…)

….σνομπάρει τις έτοιμες λύσεις από την παγκόσμια εμπειρία και ετοιμάζεται να κάνει και άλλες δικές του ‘’μελέτες’’ όπως υπαγορεύονται από τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που στήνονται γύρω από τα σύμμεικτα σκουπίδια…..

….με εργοστάσια – ΕΜΑΚ (σαν και αυτό των Λιοσίων Αττικής που έχει αποδειχθεί ως ανεπανόρθωτη αποτυχία…το ήξεραν και πριν το φτιάξουν..) , ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΤΕΣ , κεντρική διαχείριση, τεράστια γαιοβόρα έργα ,ενεργοβόρες λειτουργίες , ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ, ΞΗΡΑΝΤΗΡΙΑ (ΤΕΡΝΑ), βιοαέριο….. και ανακύκλωση τύπου ΚΕΔΚΕ- ΕΕΑΑ (για τα μάτια του κόσμου)….

Από αυτούς θα χάσουμε ????

Θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν να ρεζιλεύουν την χώρα μας????

Θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν να καταστρέφουν το περιβάλλον ???.... τα σπίτια μας???..... Το μέλλον των παιδιών μας?????

Δ. Σ. ΔΑΜΑΣΚΟΣ

210 9629182

6977 464619