-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ. ΠΟΙΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙ;

Η ανακοίνωση κλείσιματος για 24 ώρες του ΧΥΤΑ Φυλής από τον Ενιαίο Σύνδεσμο πολλούς προβλημάτισε. Όχι, όμως , και την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Β.Α. Αττικής Ενάντια στην Χωματερή στο Γραμματικό. Η Επιτροπή ξέρει πολύ καλά τα παιχνίδια που παίζει ο αμαρτωλός Σύνδεσμος, δέσμιος των πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.
Με αφορμή το γεγονός αυτό η Επιτροπή εξέδωσε Δελτίο Τύπου:
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Β. Α. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πολλά ερωτηματικά ανακύπτουν και πολλές απορίες, μετά την απόφαση του Προέδρου του ΕΣΔΚΝΑ κ. Χιωτάκη καθώς και των υοπολοίπων μελών Δ.Σ. να κλείσουν την Χωματερή για 24 ώρες, προκειμένου δήθεν να προχωρήσουν τα έργα δημιουργίας ΧΥΤΑ ή ΟΕΔΑ στις άλλες περιοχές.
Αντί να απολογείται αυτός και οι άλλοι "φωστήρες" του ΕΣΔΚΝΑ (Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής) γιατί επί 4 χρόνια δεν έχει προχωρήσει η ανακύκλωση στην πηγή, οι σταθμοί μεταφόρτωσης, η μηχανική ανακύκλωση με την δημιουργία εργοστασίων και η κατά συνέπεια μείωση των απορριμμάτων κατά 40%, όπως προέβλεπε ο Περιφερειακός σχεδιασμός, αντί να απολογείται γιατί δεν προχωρούσε σε δυναμικές ενέργειες τόσα χρόνια, έρχεται τώρα να εκβιάσει, ως Πρόεδρος πρωτοβαθμίου συνδικαλιστικού οργάνου, για το προχώρημα των έργων, υποδυόμενος τον "λαγό" των εμπλεκομένων φορέων, πργματοποιώντας 24ωρη απεργία.
Σ΄ ότι αφορά το Γραμματικό, καταγγέλουμε ότι ευθυγραμίζεται με τα συμφέροντα των κατασκευαστικών εταιριών, με τα συμφέροντα του οικονομικού κατεστημένου, γιατί μόνο αυτοί πιέζουν, επειδή ακριβώς ωφελούνται από την δημιουργία χωματερής στο Γραμματικό . Ο ιδιαίτερος λόγος που αφορά και το "πάπλωμα" είναι τα έργα πρόσβασης, για την περιοχή χωροθέτησης, που το κόστος τους υπερβαίνει κατά πολύ το κόστος διαμόρφωσης του χώρου για τα έργα.
Επιτέλους πρέπει να καταλάβει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και οι υπόλοιποι ότι εκτίθενται. Αν δεν μπορούν να το καταλάβουν, τότε θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στο Γραμματικό ούτε ΧΥΤΑ, ούτε ΟΕΔΑ, ούτε ΧΥΤΥ πρόκειται να γίνουν, προς απογοήτευση του οικονομικού κατεστημένου.
Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι τους περιμένουμε στα στενά των Δερβενακίων με το δάχτυλο στην σκανδάλη.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: