-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: Ή ΦΕΥΓΕΤΕ, Ή ΣΥΓΚΡΟΥΟΜΑΣΤΕ!

Είναι γνωστό ότι οι κάτοικοι του Γραμματικού, μέσα από διαδικασία Λαϊκής Συνέλευσης, αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ την ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
Αυτή η απόφαση είναι αποτέλεσμα της αγανάκτησης των κατοίκων από την επιμονή των κυβερνητικών Κομμάτων στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.
Σήμερα μια ομάδα πάνω από 80 κατοίκων αποφάσισαν, αυθόρμητα και χωρίς κανέναν προηγούμενο σχεδιασμό, να μεταβούν στον χώρο στον οποίο αποπειρώνται να κατασκευάσουν ΧΥΤΑ τα οικονομικά συμφέροντα με την στήριξη της Κυβέρνησης και να προειδοποιήσουν ότι Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ.
Οι κάτοικοι φτάνοντας στον χώρο ζήτησαν από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων που "φυλάνε την περιοχή" (στην πραγματικότητα φυλάνε το εναπομείναν μηχάνημα του εργολάβου) να μεταφέρει στην ηγεσία του και την πολιτική ηγεσία την ΑΠΑΙΤΗΣΗ τους ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ και ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ.
Οι συμμετέχοντες Γιάννης Σαφράς Κοινοτικός Σύμβουλος Κοινότητας Γραμματικού, Γιώργος Κόλλιας πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Βαρνάβα και πολλοί άλλοι αγωνιστές, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ότι αν δεν απομακρυνθεί άμεσα το μηχάνημα και δεν αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής οι κάτοικοι θα αντιδράσουν δυναμικά.
Παράλληλα, βλέποντας την άθλια κατάσταση που έχουν δημιουργήσει στον χώρο οι αστυνομικοί με δεκάδες απορρίμματα ριγμένα εδώ και εκεί (ο "πολιτισμός" της Αστυνομίας) ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ τον άμεσο καθαρισμό του χώρου από τους ίδιους τους Αστυνομικούς.
Η κίνηση αυτή αποτελεί μία ακόμη απόδειξη τόσο της αγανάκτησης των κατοίκων, όσο και της αποφασιστικότητάς του να συνεχίσουν τον αγώνα.
Ελπίζουμε οι αρμόδιοι να λάβουν το μήνυμα.
Γιατί κανείς δεν μπορεί να παίζει με την φωτιά.
Οι μέρες είναι κρίσιμες και υπάρχει το ενδεχόμενο ανάφλεξης, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Και τότε κανείς δεν θα δικαιούται να πεί "δεν γνώριζα".
Όλοι πλέον γνωρίζετε, αρμόδιοι ή μη, ότι το Γραμματικό δεν σκύβει το κεφάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: