-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ; ΟΧΙ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ!

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009.
Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας κατοίκων του Γραμματικού και της Ευρύτερης Περιοχής, σε συνεργασία με την Κοινότητα Γραμματικού είχε αποφασίσει την πραγματοποίηση δεντροφύτευσης στο "Μαύρο Βουνό" Γραμματικού.
Ώρα 11 το πρωί οι κάτοικοι ήσαν έτοιμοι, συγκεντρωμένοι στην Κεντρική Πλατεία του Γραμματικού. Με τα εργαλεία τους, τα δέντρα και με πολύ διάθεση ξεκινούν για τον τόπο της δεντροφύτευσης.
Όμως...
Πεντακόσια μέτρα από την
Πλατεία βρίσκουν παρατεταγμένες
ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ!
"Απαγορεύεται η δεντροφύτευση" τους λέει, ο Επικεφαλής των Δυνάμεων.
Οι διαμαρτυρίες έντονες, η ένταση μεγάλη.
Ο Επικεφαλής παρουσιάζει έγγραφο του Εισαγγελέα που λέει ότι απαγορεύεται η δεντροφύτευση στον χώρο του ΧΥΤΑ.
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας επικοινωνεί με τον εισαγγελέα. Του εξηγεί ότι οι Αστυνομικές Δυνάμεις εμποδίζουν την πρόσβαση όχι στον χώρο του ΧΥΤΑ, αλλά πέντε χιλιόμετρα μακρυά!
"Τελειώσαμε κύριε" του απαντά ο Εισαγγελέας.
Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται.
"Δεν μπορούμε να πάμε ούτε στα κτήματά μας;", "Δεν μπορούμε να πάμε στην Παραλία Σέσι:", "Το Γραμματικό είναι υπό κατοχή;".
ΝΑΙ. ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ.
Αυτό που κάθε πολίτης μπορεί να κάνει ελεύθερα, να μετακινείται δηλαδή όπου και όπως θέλει, ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής λέει ότι μπορούν να πάνε οι κάτοικοι στα κτήματά τους, αλλά όχι σήμερα. Ίσως αύριο, μεθαύριο... Δηλαδή η Αστυνομία θα καθορίζει πότε θα μαζέψει κάπιιος ελιές, ή Αστυνομία θα καθορίζει πότε θα πάει κάποιος στην ταβέρνα με την παρέα του.
ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ.
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γραμματικού Ν. Κούκης, ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα Γ. Κόλλιας και κάτοικοι, μεταβαίνουν στο Αστυνομικό Τμήμα Μαραθώνα και υποβάλουν μηνύσεις στον Αστυνομικό Διευθυντή για την παρεμπόδιση του συνταγματικού δικαιώματος κάθε πολίτη της ελεύθερης μετακίνησης.
Επιστρέφουν στο Μαύρο Βουνό. Ζητούν να πάνε στο Ναό που έχει ανεγερθεί στην μνήμη των Κυπρίων θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος. Αρχικά τους επιτρέπουν την πρόσβαση στην συνέχεια εμποδίζονται. Μετά από διαμαρτυρίες τους επιτρέπεται η πρόσβαση. Είναι τέσσερις άνθρωποι. Τους "συνοδεύουν" πάνω από πενήντα Αστυνομικοί και Ασφαλίτες.
ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ.
Εμείς οι κάτοικοι της περιοχής, όταν ακούμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να μιλά για "σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών από την Αστυνομία" γελάμε. Το θεωρούμε ανέκδοτο.
Γιατί εμείς ξέρουμε ότι πρόκειται για "μεγάλα λόγια" χωρίς αντίκρισμα, για επικοινωνιακά τεχνάσματα.
Ξέρουμε ότι σε δύο σημεία μόνο του Ελληνικού χώρου βρίσκονται μόνιμα εγκατεστημένες οι δυνάμεις των ΜΑΤ. Στα Εξάρχεια και το Γραμματικό. Προφανώς εκεί εδρεύουν οι τρομοκράτες που προσπαθεί να αντιμετωπίσει ο κ. Υπουργός.
Τα ΜΜΕ δεν μιλάνε για το Γραμματικό. Κι έτσι ο 'Ελληνας πολίτης δεν ξέρει ότι πληρώνει, μέσα από την βαριά φορολογία του, Αστυνομικούς για να αποτελούν τους "σεκιουριτάδες" των εταιριών του κ. Μπόμπολα. Έτσι κατάντησαν την Αστυνομία! "Σεκιουριτάδες" των επιχειρηματικών συμφερόντων"!
Ως κάτοικοι δεν έχουμε τίποτα με την Αστυνομία. Εντολές εκτελούν.
Με το Κράτος τα έχουμε. Το Κράτος που, διαχρονικά και ανεξαρτήτως Κυβερνήσεων, είναι διαπλεκόμενο με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Με τους "σεμνούς" Υπουργούς μας που τρώνε και πίνουν με τους μεγαλοεργολάβους και τους κάνουν "όλα τα χατίρια". Και βγαίνουν στην συνέχεια, με θράσος και δηλώνουν πως "υπηρετούν τα συμφέροντα των πολιτών".
Σχόλιο; Μοναχά μια λέξη. ΝΤΡΟΠΗ!
Εμείς, έτσι κι αλλιώς, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Μακρύς και δύσκολος είναι. Το ξέρουμε.
Αλλά ξέρουμε ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: