-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ

«Η εγκατάσταση ΧΥΤΑ στο Γραμματικό θα προχωρήσει παρά τις αντιδράσεις ενώ στο επίκεντρο μπαίνει και η Κερατέα», με τα λόγια αυτά ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, προανήγγειλε την οριστική λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει, μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων, αναφορικά με τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στο Γραμματικό.
Ο υφυπουργός χαρακτήρισε «αγκάθι» τις 279 ανεξέλεγκτες χωματερές, που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, σε ραδιοφωνική συνέντευξη του στο ραδιοσταθμό Flash, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος.



«Yπάρχουν δεκάδες ανενεργές χωματερές αλλά δεν υπάρχουν μελέτες αποκατάστασης. Όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα πέντε χρόνια, εμείς τα κάναμε τους προηγούμενους πέντε μήνες», κατέληξε ο κ. Ντόλιος.


Μέσα σε λίγες φράσεις ο κ. Ντόλιος έδειξε το πραγματικό πρόσωπο της εξουσίας.
Μέσα σε λίγες φράσεις απέδειξε την απόσταση από αυτό που- φαντάζομαι ότι-θεωρεί ως ιδεολογία του.
Μέσα σε λίγες φράσεις μας έπεισε ότι είναι απλά ένας διαχειριστής μιας αμαρτωλής κατάστασης και τίποτα άλλο.
Κύριε Ντόλιο
"Το πρόβλημα που έχει προκύψει μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων" στο Γραμματικό, δεν απαντάται με δηλώσεις αυταρχικού χαρακτήρα (ή μήπως φασιστικού;), ούτε η "οριστική λύση" προαναγγέλλεται, όταν μάλιστα - στην ουσία- δεν σας είναι ακόμη γνωστή.
Τι θέλω να πω:
Οι αντιδράσεις των κατοίκων δεν είναι τουφεκιές στον αέρα. Οι κάτοικοι θέτουν συγκεκριμένα ζητήματα στα οποία δεν τολμάτε να απαντήσετε.
Ακόμη κι αν υποτεθεί ότι αυτό το άθλιο κατασκεύασμα, που εσείς και οι προηγούμενοι συν-διαχειριστές της εξουσίας (στο θέμα των απορριμμάτων ισχύει απόλυτα η ρήση του Κ.Κ.Ε.: "δύο κόμματα - μία πολιτική), αποκαλείτε "σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων",  είναι  "η λύση", ακόμη και τότε ρωτάμε: που είναι οι σταθμοί μεταφόρτωσης οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του "σχεδιασμού";. Τολμάτε κ. Ντόλιο να τους κατασκευάσετε; Ας πούμε, ο σταθμός της Κηφισιάς γιατί δεν έχει γίνει;
Οι απαλλοτριώσεις των ιδιοκτησιών εντός του χώρου κατασκευής του ΧΥΤΑ έχουν γίνει; Ή μήπως σκοπεύετε να δημεύσετε τις περιουσίες των πολιτών;
Οι δρόμοι πρόσβασης στον χώρο έχουν γίνει;, υπάρχει μελέτη γι΄ αυτούς;, υπάρχει χρηματοδότηση;
Έχουν τελειώσει οι δικαστικές εκκρεμότητες; Ή μήπως σκοπεύετε να παρακάμψετε και την Δικαιοσύνη; (μεταξύ μας δεν θα μου φαινόταν απίθανο).
Με λίγα λόγια ακόμη κι αυτό το κατασκεύασμα των επιχειρηματικών συμφερόντων ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.
Τι γίνεται κύριε Ντόλιο με την ανακύκλωση και την διαλογή στην πηγή; Υποτίθεται ότι για να ονομαστεί η χωματερή που κατασκευάζετε στο Γραμματικό Χ.Υ.Τ.Α., δεν θα πρέπει να υποδέχεται σύμμεικτα απορρίμματα, αλλά επεξεργασμένα. Έχετε κάτι να πείτε γι΄ αυτό;
Ακόμη, κύριε Ντόλιο θα ήθελα να σας παρακαλέσω να συντονιστείτε με την κ. Υπουργό Περιβάλλοντος. 'Η να πείτε την αλήθεια, ή - τουλάχιστον- να λέτε το ίδιο ψέμα. Γιατί εσείς αναφέρετε συνεχώς "ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ", ενώ η κ. Υπουργός μιλά συνεχώς για "ΧΥΤΥ" ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ". Και - ελπίζω- να γνωρίζετε την διαφορά, η οποία δεν είναι ένα "Υ" αντί του "Α".
Τώρα για τις ανεξέλεγκτες χωματερές, που "δεν έχουν μελέτες αποκατάστασης" θα σας πληροφορήσω ότι, ως Κοινοτάρχης Βαρνάβα την περίοδο 2003-2006, εκπόνησα μελέτη αποκατάστασης της χωματερής του Βαρνάβα και πήρα άδεια αποκατάστασης από τον τότε Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής. Η αποκατάσταση, όμως, ποτέ δεν έγινε.
Και ξέρετε γιατί, κύριε Ντόλιο;
Γιατί η Κοινότητα Βαρνάβα ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ χρόνια τώρα, να αποδεχθεί τον καταστροφικό "σχεδιασμό" σας. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ. Και οι πολίτες και το περιβάλλον πληρώνουν χρόνια τώρα τις συνέπειες αυτού του εκβιασμού, διατηρώντας μια ανεξέλεγκτη χωματερή.
Σας πληροφορώ, κύριε Ντόλιο, ότι η Κοινότητα Βαρνάβα, επί των ημερών μου, εκπόνησε μελέτη "Εναλλακτικής διαχείρισης των Απορριμμάτων με Ανακύκλωση & Οικιακή Κομποστοποίηση", η οποία ουδέποτε χρηματοδοτήθηκε για να υλοποιηθεί, στα πλαίσια του προαναφερόμενου ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ.
Αυτές είναι ΑΛΗΘΕΙΕΣ, κύριε Ντόλιο.
Τώρα να αναφερθώ στις μελέτες Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ τις "μελέτες" των ιδιωτικών εταιριών, που διαχρονικά επιλέγετε, να αναφερθώ στις μεθόδους που εφαρμόζουν οι "υποανάπτυκτοι" Ευρωπαίοι,να αναφερθώ στο γεγονός ότι ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΧΥΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ, νομίζω είναι περιττό. ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. Επίσης το να σας ζητήσω να απαντήσετε στο ερώτημα: "αφού τα ξέρετε γιατί συνεχίζετε;" , θεωρώ ότι κι αυτό είναι περιττό. Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι το "κύκλωμα των σκουπιδιών" έχει τον τρόπο να επιβάλλει τους δικούς του κανόνες.
Κύριε Ντόλιο
Εμείς οι κάτοικοι του ιστορικού Δήμου Μαραθώνα, σας πληροφορούμε, ότι δεν θα σταματήσουμε τις αντιδράσεις μας και τις κινητοποιήσεις μας. Τουλάχιστον αυτές δεν μπορείτε να τις σταματήσετε, ούτε με δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε., ούτε -προς το παρόν τουλάχιστον- με νομοθετικές διατάξεις.
 Και θα μας βρίσκετε πάντα μπροστά σας.
 Γιατί εμείς δεν είμαστε διαπλεκόμενοι. Εμάς δεν μας χρηματοδοτεί καμία Ζήμενς, εμείς δεν παίζουμε στο Χρηματιστήριο, ούτε διακινούμε δομημένα ομόλογα, όπως έκανε το σάπιο πολιτικό σύστημα, στο οποίο και εσείς ανήκετε, χρόνια τώρα.
Εμείς δίνουμε τον αγώνα, καθαρά και τίμια, για την ζωή μας, για την ζωή των παιδιών μας, για τον τόπο μας, για την Αττική ολόκληρη.
Και ξέρετε η ιστορία δεν γράφετε από τους συμβιβασμένους, αλλά από τους αγωνιστές και τους οραματιστές.
Κι εμείς ανήκουμε στους δεύτερους.

2 σχόλια:

Α Προκοπακησ είπε...

Μπραβο σου Γιωργο,
μακαρι ομως να αντιδρουσαν ολοι οι κατοικοι της ευρητερης περιφερειας μας. Δεν βλεπουν την ηδη συντελεσθησα καταστροφη στο περιβαλλον ? Οι κυβερνωντες δεν νοιαζοντεοι κατοικοι ομως?
Να εισαι καλα να προσπαθης να αποτραπει αυτο το αισχος.

Unknown είπε...

Φίλε μου θα συνεχίσω να παλέυω ΚΑΙ για να ευαισθητοποιηθούν οι κάτοικοι της περιοχής