-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Σκουπίδια Αττικής: Αποκεντρωμένη Διοίκηση «δείχνει» και η Περιφέρεια

Τη βελτίωση της υπάρχουσας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΕΣΔΚΝΑ και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής θα επιχειρήσει η Περιφέρεια Αττικής.
Αυτό άφησε να εννοηθεί μιλώντας σήμερα στην ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου με θέμα της διαχείριση των απορριμμάτων, ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός.
Ο κ. Σγουρός δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αλλά σύμφωνα με πληροφορίες σε μία προσπάθεια αποφυγής της νομοθετικής ρύθμισης που θα προκαλούσε νομικά προβλήματα αλλά και έντονες αντιδράσεις, τα υπουργεία ΠΕΚΑ και Εσωτερικών εξετάζουν δύο σενάρια που  έχουν κοινή τους συνισταμένη ότι ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπως, άλλωστε, προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός:
-Την υπογραφή («βελτιωμένης») προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του νέου διάδοχου του ΕΣΔΚΝΑ, φορέα, του ΦΟΣΔΑ και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ωστόσο το σενάριο αυτό είναι χρονοβόρο με το δεδομένο ότι ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί ούτε καν η υπουργική απόφαση για τη σύσταση του ΦΟΣΔΑ
-Την υπογραφή («βελτιωμένης») προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Το συγκεκριμένο σενάριο είναι ταχύτερο από το πρώτο αλλά πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε η περιφέρεια να νομιμοποιηθεί να είναι ο ένας εκ των συμβαλλόμενων, με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή την ευθύνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων την έχει ο ΕΣΔΚΝΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: