-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

Το θράσος και η αλαζονεία της κοινοπραξίας που κατασκευάζει τον ΧΥΤΑ Γραμματικού δεν έχει όρια .. ( Με τις πλάτες τίνος άραγε ; .. )
Άφησε τις εργασίες στον ημιτελή ( '' έτοιμο '' από τον Δεκέμβρη του 2010 ( ! ) κατά τον κύριο Σγουρό ... ) ΧΥΤΑ , και βγήκε από το '' κάστρο '' της το εργοτάξιο στο Μαύρο Βουνό για να αρχίσει εργασίες κατασκευής της νότιας οδού προσπέλασης, με κίνδυνο να καταστραφούν πλήθος ιδιωτικών ελαιώνων, αμπελώνων και αγροκτημάτων, να απαξιωθούν κατοικίες και περιουσίες φτιαγμένες με κόπο και ιδρώτα και να μετατραπεί μία πανέμορφη περιοχή σε κρανίου τόπο !
Παίζουν με την φωτιά οι ανεγκέφαλοι ; ... Ποιος θα συγκρατήσει τους κατοίκους όταν θα βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται ;

Παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες , για να καταλάβετε το μέγεθος του νέου σχεδιαζόμενου, μετά τον ΧΥΤΑ , εγκλήματος .. 


Ο .... '' έτοιμος '' ΧΥΤΑ , με τα ΡΕΜΑΤΑ ΤΟΥ , σε πλήρη ετοιμότητα για να δεχθεί τα σκουπίδια ...! Και στο βάθος ο Ευβοικός ! Φαραωνικό έργο που δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ούτε τον Δεκέμβρη του ... 3010 κ. Σγουρέ ! ( φωτό 3/8/11 )








Έξω από το εργοτάξιο προς Αγία Τριάδα. Επέμβαση σε αναπαλλοτρίωτη ιδιοκτησία, δεξιά του δρόμου .. Θράσος !







Πηγάδι αιώνων σε αναπαλλοτρίωτη ιδιοκτησία ! Και αυτό θυσία στον βωμό των συμφερόντων και του παραλογισμού ;..






Η Βυζαντινή Εκκλησία ( 13ου αιώνα ) της Αγίας Τριάδας . Θα αντέξει τους κραδασμούς των διερχόμενων (ΆΝ γίνει ο ΧΥΤΑ.. ) απορριμματοφόρων ; Απόσταση από τον δρόμο 10 μέτρα ! Η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων απλά παρακολουθεί ;..






Μετά την Αγία Τριάδα κι άλλη αυθαίρετη επέμβαση σε αναπαλλοτρίωτη ιδιοκτησία ! Στα δεξιά του δρόμου , με πρόχειρη αναγκαστική σήμανση από τον ιδιοκτήτη .. Απύθμενο θράσος !






Ν.Δυτικά του Ανω Σουλιου . Αριστερά του δρόμου ελαιώνας έτοιμος για καταστροφή ..








Όριο Ανω Σουλίου - Γραμματικού ( Γεφυράκι ) . Αριστερά & δεξιά του δρόμου , ελαιώνες προς καταστροφή ..








Ο ίδιος δρόμος ( γεφυράκι ) με αντίθετη λήψη .









Συνέχεια του δρόμου από γεφυράκι προς πίσω μέρος νεκροταφείου Ανω Σουλίου . Αριστερά ελαιώνας και αγροκτήματα ...






Κατάληξη της νέας οδού από περιοχή Φέρθι στον δρόμου Γραμματικού - Αγίας Μαρίνας . Δεξιά και αριστερά ελαιώνες και αμπέλια .. Και αμυγδαλεώνες ..







Διασταύρωση δρόμου Γραμματικού - Αγ. Μαρίνας δεξιά προς μάντρα Σαφρά . Ελαιώνας σε κίνδυνο ..!








Η ίδια διασταύρωση , αντίθετη λήψη .








Κεντρικός δρόμος Γραμματικού - Μαραθώνα . 600 περίπου μέτρα πριν το Γραμματικό , κόβει δεξιά προς Φέρθι . Σε όλο το μήκος του υπάρχουν δεξιά και αριστερά αγροκτήματα πάσης φύσεως , καθώς και κατοικίες ..






Στις 3 Αυγούστου 2011 , ο εργολάβος εγκατέστησε με την βοήθεια της αστυνομίας ( όπως πάντα .. ) το πρώτο μηχάνημα , στην θέση Κουνελάδικα στο Άνω Σούλι ..







4 Αυγούστου 2011 , η πρώτη '' χαρακιά '' στην ίδια θέση ... Το γνωρίζει ο Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Λουίζος ; Αν ναί , τί ενέργειες θα κάνει για να σταματήσει την καταστροφή ;..





Αρχές Αυγούστου 2010, μετά από επίπονες προσπάθειες μελών της Επιτροπής κατά των ΧΥΤΑ, περιήλθαν στην κατοχή μας οι επίσημοι χάρτες για τις οδούς προσπέλασης, βόρειας & νότια , προς τον ΧΥΤΑ Γραμματικού .
Αμέσως τους κοινοποιήσαμε στην τότε Κοινότητα Γραμματικού και σε θιγόμενους ιδιοκτήτες .
Προτείναμε συγκεκριμένο τρόπο συλλογικής αντιδράσεις, αλλά ο τότε κοινοτάρχης κ. Κούκης δεν ασχολήθηκε όπως θα έπρεπε με το θέμα, για να μην πούμε καθόλου ..
Ευελπιστούμε ότι ο νυν Δήμαρχος του Καλλικρατικού Νέου Δήμου Μαραθώνα ( Βαρνάβας - Γραμματικό - Μαραθώνας - Νέα Μάκρη ) κ. Λουίζος θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα αφήσει τους κατοίκους να σηκώσουν μόνοι τους το βάρος ενός αγώνα τρομερά κοστοβόρου σε χρόνο και χρήμα .
Οψόμεθα .. Άλλωστε έχουμε μέτρο να κρίνουμε .. Τα δεδικασμένα της Κερατέας για τις απαλλοτριώσεις ..
Εμπρός λοιπόν κ. Δήμαρχε , νομικούς αγώνες δεν λέγατε ότι θα κάνετε; Τι περιμένετε ;

Επιτροπή Γραμματικού κατά των ΧΥΤΑ
Γραμματικό 5 Αυγούστου 2011
oxixyta.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

που μπορουμε να τους βρουμε αυτους τους χαρτες?