- γράφει ο Αντώνης Κυπρής
Παρά τις 128 ημέρες συνεχών κινητοποιήσεων στα περίφημα μπλόκα της Κερατέας και παρά τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν δικαιώσει τους κατοίκους της περιοχής το κράτος συνεχίζει την προσπάθεια τρομοκράτησής τους.
Συγκεκριμένα εδώ και λίγες ημέρες ελικόπτερο της αστυνομίας πετάει για αρκετές ώρες πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου. Το γεγονός έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των κατοίκων οι οποίοι προειδοποιούν ότι θα βγουν και πάλι στους δρόμους δηλώνοντας ότι είναι έτοιμοι για έναν 2ο γύρο ο οποίος θα είναι εντελώς διαφορετικός και πιο έντονος από την προηγούμενη φορά.
Το παρακάτω κείμενο που στάλθηκε στο ίντερνετ από κάτοικο της περιοχής είναι χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί:
«Η Κερατέα από τις 11/12/2010 έως τις 18/4/2011, βίωσε ημέρες κατοχής, βίας καθώς και κτηνώδους καταστολής. Η Ελληνική Αστυνομία αποδεικνύοντας το μεγάλο της μίσος για τους πολίτες προέβη σε βιαιότητες και ακρότητες χωρίς προηγούμενο. Πυκνά νέφη δακρυγόνων μαζικές συλλήψεις, ψευδείς κατηγορίες, καθώς και άγριοι ξυλοδαρμοί συνιστούσαν το σκηνικό. Ήταν μια καλή προπόνηση για να καταπνίξουν όλες τις υπόλοιπες διαδηλώσεις όπως, στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη. Παρόλα αυτά η σύγκρουση αυτή έληξε, χωρίς (από τύχη) θύματα. Η Κερατέα απέδειξε ότι δεν έχει μια στείρα αντίδραση, αλλά έχει και αντιπροτάσεις για να υποστηρίξει τη θέση της.
»Όμως η κυβέρνηση μάλλον διψάει για αίμα. Όχι μόνο σιωπά επιδεικτικά στην αντιπρότασή μας,ΑΛΛΑ βλέπουμε όλοι εδώ και λίγες μέρες ελικόπτερο της αστυνομίας πετάει για αρκετές ώρες πάνω απ' το Οβριόκαστρο. Είναι αρκετά πιθανό να ετοιμάζεται 2ος γύρος συγκρούσεων, όπου αυτή τη φορά είναι πιο σίγουρη η ύπαρξη νεκρών. Είναι να απορεί κανείς αν όλη αυτή η κατάσταση έχει να κάνει με τη διαχείριση των απορριμμάτων ή αποτελεί θέμα γοήτρου η θανατική καταδίκη της Κερατέας.
»Όποια και να είναι η πρόθεσή τους όμως, εμείς θα είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε για να υπερασπίσουμε τον τόπο μας. Το χρωστάμε στην ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας» καταλήγει το κείμενο.
Η αλήθεια πάντως είναι ότι για να σταματήσει η «εμφύλια σύρραξη» στην περιοχή μεταξύ κράτους και κατοίκων θα πρέπει το κράτος να ασχοληθεί ουσιαστικά με τις προτάσεις που έχουν καταθέσει κατά καιρούς οι κάτοικοι και να καταλήξει σε μια συγκεκριμένη απόφαση έχοντας στο επίκεντρό του τον άνθρωπο και τις συνθήκες διαβίωσής του.
Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι «δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες» πόσο δε μάλλον όταν ένα ολόκληρο κράτος σε καθημερινή βάση ασχολείται με την διάσωση του συστήματος μιας χώρας που παραπαίει και πετάει τις συνθήκες διαβίωσης, την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια στον κάλαθο των αχρήστων…
ΠΗΓΗ: "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου