-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Ο ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ

Επίσκεψη Νίκου Χουντή και Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ Γραμματικού.

«Αυτό που είδαμε στον ΧΥΤΑ Γραμματικού είναι εικόνες από ένα εφιαλτικό μέλλον».
«Να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες για τα πρόδηλα σφάλματα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων».
Τα ρέματα που διέρχονται μέσα από τον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ στο Γραμματικό φούσκωσαν και παρέσυραν, για άλλη μια φορά, τόνους λάσπης στην παραλία Σέσι του Ευβοϊκού. Αυτό διαπίστωσε ο Νίκος Χουντής παρουσία των ελεγκτών του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, τους οποίους είχε κινητοποιήσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μετά από καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής.
Μετά την επίσκεψη στο χώρο του ΧΥΤΑ και στις εκβολές των ρεμάτων στη θάλασσα. ο Νίκος Χουντής έκανε την παρακάτω δήλωση :
«Διαπιστώθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τα ρέματα που είναι ‘ανύπαρκτα’ σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου είναι απολύτως υπαρκτά και αποτελούν ανοιχτή απειλή για όλο το Ευβοϊκό Κόλπο. Ιδίως όταν ο ΧΥΤΑ θα ξεκινήσει να δέχεται σκουπίδια. Αυτό που είδαμε να εξελίσσεται στο Γραμματικό είναι εικόνες από το μέλλον. Είναι ένα εφιαλτικό μέλλον για το περιβάλλον της Αττικής , της περιοχής του Μαραθώνα , του Ευβοϊκού Κόλπου. Ζητάμε από την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα το οικολογικό έγκλημα, να διερευνηθούν οι καταγγελίες του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και άλλων επιστημονικών φορέων για τα πρόδηλα σφάλματα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που απειλούν με οικολογική καταστροφή όλη την περιοχή»

ΣΧΟΛΙΟ
Θετική η παρέμβαση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χουντή. Και χρειαζούμενη σε μια περίοδο που τείνει να ξεχαστεί το πρόβλημα του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό. Κι επειδή, προφανώς, συνέβη με την συνεργασία της Επιτροπής του Γραμματικού τα εύσημα ανήκουν και σ΄ αυτήν.
Όμως αυτοί οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος χρειάζονταν την "κινητοποίηση" του κ. Χουντή για να πράξουν το καθήκον τους;
Άσε, δηλαδή, που ακόμη και μετά από αυτήν την "κινητοποίηση" πάλι στο ίδιο αποτέλεσμα θα καταλήξουμε. Να περιμένουμε ένα "πόρισμα" που θα "λιβανίζεται" κάμποσα χρόνια.
Γιατί, ας μη ξεχνιόμαστε, περιμένουμε ήδη ένα "πόρισμα".
Προσωπικά έπαψα να εμπιστεύομαι τους κ.κ. Επιθεωρητές.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ http://oxixyta.blogspot.com/2011/12/blog-post_27.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: