-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ;

  • γράφει ο Γιώργος Κόλλιας
Έλαβα από τον Κυριάκο Γκίκα το παρακάτω email:
Φίλες και Φίλοι,
Επειδή δεν έχω μπροστά μου το χαρτί της ανάκλησης της απόφασης του Κύριου Ζούτσου, έτσι δεν μπορώ να αναφερθώ σε ακριβείς ημερομηνίες. Σας υπενθυμίζω ότι την σύμβαση για να γίνει η διερευνητική Γεώτρηση μικρού βάθους για γεωτεχνική έρευνα σε ιδιοκτήτη με απαλλοτριωθείσα έκτασης εντός του χώρου στον οποίο κατασκευάζεται ο ΧΥΤΑ την είχε υπογράψει ο κ. Δημήτρης Δαμάσκος, Μηχανολόγος Μηχανικός.
Το αποτέλεσμα είναι γνωστό , δηλαδή δεν μας άφησαν ποτέ να κάνουμε την Γεώτρηση.
Η εταιρεία όμως που είχε αναλάβει την Γεώτρηση ζητάει από το κύριο Δαμάσκο στο ακέραιο τα χρήματα , ( μεγάλο Ποσό), όπως η σύμβαση προέβλεπε. Ανεξάρτητα αν δεν έγινε η Γεώτρηση.
Σας ερωτώ, ο λογαριασμός που πρέπει να σταλθεί τώρα ???????????????????????????
Βρέθηκε ένας άνθρωπος, ( ο κ. Δημήτρης Δαμάσκος) , μας άνοιξε τα μάτια και κοιτάμε να τον εξαντλήσουμε οικονομικά εντελώς ???
Με Τιμή
Κυριάκος Γκίκας
Ο Κυριάκος Γκίκας έχει απόλυτο δίκιο. Όσοι έχουμε λίγο ή πολύ ασχοληθεί με το ζήτημα της Χωματερής στο Γραμματικό, γνωρίζουμε το πάθος του Δημήτρη Δαμάσκου για την υπόθεση και την επιστημονική του κατάρτιση. Μα πάνω απ΄ όλα την τιμιότητά του, γιατί στις μέρες που ζούμε, δυστυχώς, πρέπει να το επισημαίνουμε κάθε φορά, γιατί πλέον δεν είναι αυτονόητο.
Η πρόταση, λοιπόν, του Δαμάσκου για την διενέργεια διερευνητικής γεώτρησης απέβλεπε στον να τεκμηριώσει και επιστημονικά τα επιχειρήματά μας και έγινε δεκτή τόσο από τις επιτροπές αγώνα, όσο και από την τότε Κοινότητα Γραμματικού.
Η εξέλιξη είναι γνωστή. Η Περιφέρεια Αττικής με νομικές ακροβασίες, απαγόρευσε την διενέργεια της γεώτρησης σε ακίνητο ιδιοκτήτη, που δεν είχε απολλοτριωθεί ακόμη και βρισκόταν μέσα στον χώρο του ΧΥΤΑ.
Ακολούθησαν οι αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ("Καλλικράτης") και για ένα μεγάλο διάστημα χάθηκε ο συντονισμός και δεν ξεκαθαρίστηκαν οι αρμοδιότητες.
Σήμερα ο Δημήτρης Δαμάσκος καλείται να πληρώσει από την τσέπη του αυτό που πολλοί ενέκριναν. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.
Από αύριο κιόλας θα πρέπει να ενεργοποιηθούν τόσο ο Τοπικός Πρόεδρος του Γραμματικού κ. Κοροβέσης, όσο και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρυσίνας και σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες του Δήμου (νομική και οικονομική) να βρουν τρόπο, είτε να αποκρουστεί νομικά η απαίτηση της εταιρίας, είτε να καλυφθεί η οικονομικά από το ταμείο του Δήμου.
Κάθε άλλη εξέλιξη θα συνιστά πράξη εξόντωσης ενός αγωνιστή και δεν νομίζω κανείς να επιθυμεί κάτι τέτοιο.
Από την πλευρά μου σκοπεύω να στείλω επιστολή στον Δήμο Μαραθώνα και την Τοπική Κοινότητα Γραμματικού. Το ίδιο οφείλουν να πράξουν και όλοι οι χθεσινοί ή σημερινοί εμπλεκόμενοι. Αποτελεί χρέος κι όχι χάρη.

1 σχόλιο:

Δ.Σ.ΔΑΜΑΣΚΟΣ είπε...

Κατ αρχάς πρέπει να σας ευχαριστώ για τα σχόλια και την προβολή τού θέματος.
Πρέπει όμως να ενημερώσω εσάς και τους αναγνώστες σας για κάποια στοιχεία που δεν είναι γνωστά.

1/ Υπέγραψα την σύμβαση με την ΕΔΑΦΟΜΗΧΑΝΙΚΗ γιά ''μικρής κλίμακας'' γεώτρηση στην συν-ιδιοκτησία κληρονομων Γκίκα στο νότιο πρανές του ΧΥΤΑ έχοντας σχ. σδειοδότηση που με αδικαιολόγητα πολλές ''δυσκολίες'' από πλευράς ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ (Κουρής)κατάφεραν να πάρουν οι με πολύ κόπο οι Δήμητρα Γκίκα, Σ. Δρακοπούλου, Μ.Λιονάκης κ.α . έχοντας τεχνική υποστήριξη από τον πολιτικό μηχαν. Κ.Μπέκα και νομική από τον Ν.Μπούρπμπο.
Η άποψή μου ήταν να ενημερωθεί ο κόσμος για τις δυσκολίες που αρχικά προέβαλλε η, κατά τα άλλα ‘’αγωνιζόμενη και αντίθετη με τον ΧΥΤΑ’’ Νομαρχία – Κουρής
και να μηνυθούν οι υπεύθυνοι ''άνωθεν εντολοδέκτες'' υπάλληλοι
Αυτό όμως δεν έγινε διότι, για ακόμα μία φορά , δεν επικράτησε η άποψη μου.

2/ Η σύμβαση για την γεώτρηση με την ΕΔΑΦΟΜΗΧΑΝΙΚΗ είναι για 4.500 euro.
(+ ΦΠΑ).
3/ Η προκαταβολή ήταν 1.500 euro και τα πλήρωσαν οι εξής
α/ η κα. Σ. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 800 euro,
β/ ο κ. Σ. Μαστοράκος 400 euro
γ/ συμπλήρωσα εγώ μόνο τα υπόλοιπα 300 euro.

Τα υπόλοιπα είναι λίγο-πολύ γνωστά,

Με εκτίμηση,
Δ.Σ.ΔΑΜΑΣΚΟΣ