-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α.: ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Ή ΑΓΝΟΙΑ;

  • ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (1Η ΜΕΡΑ)

Η πρώτη ημέρα της Διημερίδας της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. ήταν αφιερωμένη στους χαιρετισμούς - τοποθετήσεις των "επισήμων". Κι ενώ περιμέναμε, εμείς οι συμμετέχοντες σοβαρές τοποθετήσεις για το σοβαρό αυτό ζήτημα, διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι - εκ της θέσεώς τους- όφειλαν να ξέρουν καλά το ζήτημα και να έχουν σαφείς, συγκεκριμένες θέσεις, ή ήσαν απληροφόρητοι, ή - το πιθανότερο - σκόπιμα παραπληροφορούσαν τους αιρετούς συμμετέχοντες.
Συνοπτικά οι παρατηρήσεις:
κ. ΝΑΚΟΣ (υφυπουργός Εσωτερικών): Προσπάθησε να πείσει τους συμμετέχοντες ότι "δεν πρόκειται να γίνουν Χ.Υ.Τ.Α. στο Γραμματικό και την Κερατέα"(!). Κάτι που δεν είναι αλήθεια. Μπορεί η μελέτη να προβλέπει και άλλες εγκαταστάσεις διαχείρισης των απορριμμάτων (Ο.Ε.Δ.Α.), όμως η χρηματοδότηση από την Ε.Ε. και η εργολαβία είναι ΜΟΝΟ ΓΙΑ Χ.Υ.Τ.Α. (βλέπε ειδησεογραφία).
Ακόμη είπε το εξωφρενικό: "ποιος Δήμαρχος ζήτησε χρήματα για την προώθηση της Ανακύκλωσης και δεν πήρε". Η απάντηση; Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα Γ. Κόλλιας το 2006 όταν υπέβαλε Μελέτη Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων της Κοινότητας Βαρνάβα με Ανακύκλωση και Οικιακή Κομποστοποίηση.
κ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ (Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. και Δήμαρχος Αθηναίων): Δεν θα γίνουν Χ.Υ.Τ.Α. σε Γραμματικό και Κερατέα, αλλά Χ.Υ.Τ.Υ. Μάλιστα κ. Δήμαρχε. Αλλά για να γίνουν Χ.Υ.Τ.Υ. προηγούνται άλλες διαδικασίες (Ανακύκλωση, Σταθμοί Μετφόρτωσης, Κ.Δ.Α.Υ., προεπεξεργασία απορριμμάτων) ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Άρα ούτε καν Χ.Υ.Τ.Α. δεν θα είναι, αλλά απλές Χωματερές!
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (Ν.Δ. - ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κ.Κ.Ε. - ΣΥΡΙΖΑ:
"Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε". Γενικολογίες, χωρίς συγκεκριμένες θέσεις. Οι μεν δύο πρώτοι να διαγωνίζονται ποιος έκανε τα περισσότερα για τον απαράδεκτο αυτόν σχεδιασμό, οι δε άλλοι δύο να καταγγέλλουν γενικά και αόριστα τις ευθύνες του "δικομματισμού", τους εργολάβους, την άρχουσα τάξη και δεν ξέρω τι άλλο.
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΛΑ.Ο.Σ.: Φωτεινή εξαίρεση ο Μάκης Βορίδης, με παρησσία ανέπτυξε την θέση του Κόμματός του που συνοψίζεται στην ακαταλληλότητα του υπάρχοντος σχεδιασμού και στην ανάγκη αναζήτησης άλλων λύσεων.
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Πλην του - σιωπηλού - κ. Σταύρου, οι υπόλοιποι έλαμψαν δια της απουσίας τους.


2 σχόλια:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Πολύ καλό και πλήρως ενημερωτικό το ρεπορτάζ. Πήραμε την γεύση, αφού ξεσκεπάζει αυτούς που εκλέξαμε να φροντίζουν για το Περιβάλλον και μέσω αυτού την διαχείριση των απορριμάτων, κάνουν πως δεν γνωρίζουν τίποτε για το ΈΓΚΛΗΜΑ.

Οπως πολύ σωστά αναφέρεται"διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι - εκ της θέσεώς τους- όφειλαν να ξέρουν καλά το ζήτημα και να έχουν σαφείς, συγκεκριμένες θέσεις, ή ήσαν απληροφόρητοι, ή - το πιθανότερο - σκόπιμα παραπληροφορούσαν τους αιρετούς συμμετέχοντες"

ΚΡΙΜΑ!

Μιχάλης Αποστολόπουλος