-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Τετάρτη, 2 Απριλίου 2008

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ 15/3/08

Στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ" της 15-3-2008 δημοσιεύθηκε άρθρο της ΔΙΟΝΥΣΙΑΣ ΛΑΓΙΟΥ με τίτλο "ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ".
Λυπήθηκα.
Λυπήθηκα με την ευκολία με την οποία κάποιοι δημοσιογράφοι προσφέρουν "καλές υπηρεσίες" στους κυβερνώντες, παρουσιάζοντας μονόπλευρα ένα θέμα. Και βέβαια οι αναγνώστες, μη έχοντας άλλη πληροφόρηση, διαμορφώνουν την άποψη που "βολεύει".
Και φυσικά "βήμα" για τις αντίθετες απόψεις δεν υπάρχει.
Απέστειλα, λοιπόν, στην δημοσιογράφο το παρακάτω email και με επόμενο post θα απαντήσω αναλυτικά στο άρθρο.
"Κα Λάγιου
Διάβασα το άρθρο σας στην εφημερίδα του κ. Μπόμπολα με τίτλο "ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ". Βέβαια δεν περίμενα αντικειμενικότητα από ένα έντυπο του - και μεγαλοεργολάβου - συγκεκριμένου εκδότη.
Θα περίμενα, όμως, από μια δημοσιογράφο που υποτίθεται ότι υπηρετεί την αλήθεια να έκανε ρεπορτάζ πάνω στο θέμα, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις όλων των πλευρών κι όχι να αναπαραγάγει απλώς τις απόψεις των κ. Νάκου και Χιωτάκη.
Δεν θα σταθώ στα όσα προπαγανδιστικά, ως περίπου Δελτίο Τύπου του Υπουργείου, αναγράφονται στο άρθρο σας, αλλά μόνο σε ένα σημείο.
Γράφετε στο άρθρο σας "Σημειωτέον ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός δίνει τη δυνατότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να επιλέξει ανάμεσα σε σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης, όπως είναι οι Ολοκληρωμένες Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) που περιλαμβάνουν μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων, εργοστάσια κομποστοποίησης οργανικών αποβλήτων, Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) και Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ)".
Και εγώ σας πληροφορώ, αν και είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζετε, ότι τα περιβόητα "έργα" που θα ξεκινήσουν θα αφορούν ΜΟΝΟ ΧΥΤΑ. Μόνο ΧΥΤΑ τίποτα άλλο. Και όπως λένε οι αρμόδιοι - όχι βέβαια επίσημα - τα υπόλοιπα έργα θα γίνουν εν καιρώ.
Και ρωτώ: Ποιοι είναι οι ανεύθυνοι τελικά; Οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης που αντιδρούν ή η ολιγωρούσα Πολιτεία και ο αναξιόπιστος ΕΣΔΚΝΑ;
Καλή λοιπόν η προσπάθειά σας να προβάλλετε τα επιχειρήματα των "ισχυρών", αλλά,αν μη τι άλλο,μην υποτιμάτε και την νοημοσύνη μας.
Ξέρω ότι δεν θα δημοσιεύσετε τίποτα από όσα αναφέρω, αλλά δεν μπορούσα να μην σας εκφράσω την θλίψη μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: