-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ EMAIL κας ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Χ.Υ.Τ.Α.

Με αφορμή την ψηφοφορία ενάντια στους Χ.Υ.Τ.Α. που βρίσκεται σε εξέλιξη η κα ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ Κέλλη Βιολόγος MSc (kpapapavlou@ath.forthnet.gr) απέστειλε το παρακάτω email:

Έφτασε στην οθόνη μου το παρακάτω "θορυβώδες" μήνυμα και έχω την εξής απορία: από που κι' ως που ζητείται από αναρμόδιους ανθρώπους να γνωμοδοτήσουν ενυπόγραφα ως προς το αν πρέπει να γίνει ΧΥΤΑ στην Κερατέα και στο Γραμματικό; Με ποιά προσόντα, με ποιές μελέτες και με ποιά αδιάσειστα επιστημονικά στοιχεία τα Εναλλακτικά Διαδικτυακά Μέσα αποκαλούν τα ΧΥΤΑ "δολοφονική παγίδα"; Ποιά είναι τελοσπάντων αυτά τα Διαδικτυακά Μέσα; Πρόκειται για χημικούς μηχανικούς ή χημικούς ή γεωλόγους ή στο κάτω-κάτω της γραφής ανθρώπους με σχετική επιστημονική ειδικότητα που έχουν μελετήσει το θέμα; Η πρόκειται για μια σειρά από άσχετους που αποκλειστικός τους στόχος είναι να προασπίσουν προσωπικά και μόνο συμφέροντα στην περιοχή της Κερατέας και του Γραμματικού;
Σε τελική ανάλυση αν ο καθένας έχει άποψη για τα πάντα, ας σκίσουμε τα πτυχία μας και ας κάνουμε "αγώνα" για να συναλλασσόμαστε όλοι με όλα: οι φιλόλογοι ας σχεδιάζουν γέφυρες όπως εκείνη του Ρίου - Αντιρρίου, οι βιολόγοι ας αναλάβουν τις ιστοριογραφικές μελέτες και οι γραμματείς ας πραγματοποιήσουν μετρήσεις ως προς την συγκέντρωση των διοξινών στην ατμόσφαιρα.....Αν αυτός ο αγώνας είναι o "δίκαιος" σύμφωνα με την ακόλουθη προκήρυξη, τότε αναρωτιέμαι ποιός είναι ο "αγώνας τρελλών".....

Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να εκφράζει τις απόψεις του και μάλιστα τιμά την εν λόγω κυρία που εκφράζει ανοιχτά την διαφορετική της άποψη. Οφείλουμε, όμως κι εμείς που επί χρόνια διεξάγουμε τον αγώνα ενάντια στους Χ.Υ.Τ.Α. να απαντήσουμε, στα πλαίσια ενός ανοιχτού δημοκρατικού διαλόγου, χωρίς προσβολές, αλλά με επιχειρήματα.
Η απάντησή μου:

Κυρία Παπαπαύλου
Είμαι ένας ακόμη «τρελός» από αυτούς που συμμετέχουν – και πρωτοστατούν – σ΄ αυτόν τον «αγώνα τρελών».
Γιατί πράγματι χρειάζεται «τρέλα» για να τα βάζεις με τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα.
Γιατί πράγματι χρειάζεται «τρέλα» για να αγωνίζεσαι για το αυτονόητο.
Γιατί πράγματι χρειάζεται «τρέλα» για να παλεύεις ενάντια στην τεράστια «συνωμοσία της σιωπής», που επιβάλλουν οι κάθε φορά κυβερνώντες για να μην ακουστεί η αλήθεια.
Γιατί η αλήθεια κ. Παπαπαύλου (κι όλοι όσοι έχετε την ίδια άποψη) δεν είναι αυτή που οι αδρότατα αμειβόμενοι επιστήμονες , παρουσιάζουν, για λογαριασμό των εντολέων τους, ως «επιστημονική μελέτη».
Η αλήθεια δεν είναι αυτή που η δέσμια των οικονομικών συμφερόντων κρατική εξουσία παρουσιάζει ως «ενδεδειγμένη λύση».
Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.
Κι αυτή την αλήθεια δεν την ανακάλυψαν τα Εναλλακτικά Δίκτυα που όπως πολύ σωστά λέτε, δεν έχουν την κατάλληλη επιστημονική επιστημονική κατάρτιση, για να συντάσσουν μελέτες καταλληλότητας ή μη.
Αυτήν την αλήθεια την έχουν διατυπώσει επιφανείς Επιστήμονες της χώρας μας και Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι υψηλού κύρους, όπως ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης Αλέξανδρος Οικονομόπουλος, ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Γεωχημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ακίνδυνος Κελεπερτζής, ο Επίκουρος καθηγητής Περιβάλλοντος Ε.Μ.Π. Κίμων Χατζημπίρος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ) Τάκης Γεωργακόπουλος, ο Περιβαλλοντολόγος (Φυσικός, MSc Μετεωρολογίας, Μεταπτυχιακό στο Περιβάλλον, PhD στην Περιβαλλοντική Μηχανική, Post-Doc στην Περιβαλλοντική Μηχανική,) και Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης Κυρκίτσος Φίλιππος, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος κι άλλοι επιστημονικοί και Περιβαλλοντικοί Φορείς.
Όλοι αυτοί δεν πληρώθηκαν από κανέναν για να καταθέσουν τις επιστημονικές τους απόψεις, δεν έχουν κανένα «συμφέρον» στο Γραμματικό και την Κερατέα, δεν υπηρετούν καμία «γραμμή».
Τα Εναλλακτικά Δίκτυα απλώς υιοθετούν τις απόψεις αυτών των διακεκριμένων επιστημόνων και τις προβάλλουν.
Τέλος, επειδή διαπιστώνω ότι σας εμπνέουν – και σωστά – εμπιστοσύνη οι Θεσμοί, αναρωτηθείτε γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση καταργεί από το 2010 τους Χ.Υ.Τ.Α.
Λέτε κι αυτή να έχει συμφέροντα στο Γραμματικό και την Κερατέα;

ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΤΡΕΛΩΝ
ΚΟΛΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα είπες όλα!
Μαζί σου!
Ο ΑΓΩΝΑΣ πράγματι ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Το Γραμματικό σε χρειάζεται!
Μην μας εγκαταληψεις

Ανώνυμος είπε...

Ο Κόλλιας αγωνίζεται, αλλά...ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη.
Χρειάζεται μαζικός αγώνας ΟΛΩΝ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.
Ξυπνάτε

Ανώνυμος είπε...

Σας άκουσα να μιλάτε στην συγκέντρωση του Γραμματικού την Τετάρτη 10/9 για πρώτη φορά και σας βρήκα πολύ σωστό.
Ελπίζω όλοι αυτοί οι Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες που μίλησαν να μην ενδιαφέρονται απλώς πως θα τα "τσεπώσουν" με το νέο Καποδίστρια και τη συνένωση των Δήμων- Κοινοτήτων. Αν μπορέσετε να ξεσηκώσετε τον κόσμο του Βαρνάβα (δεν είδα κανέναν στη συγκέντρωση, λες και δεν τους αφορά, για να μη μιλήσουμε και για τους υπόλοιπους)αλλά και να δημοσιοποιήσετε σε εφημερίδες, περιοδικά και τηλεόραση τις επιστημονικές μελέτες που έχουν γίνει και καταδικάζουν τη δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, νομίζω ότι θα είμαστε σ' ένα πολύ καλό δρόμο για να καταλάβουν οι ξεπουλημένοιτης εκάστοτε κυβέρνησης αλλά και όλος ο κόσμος ότι δεν πρέπει να γίνει ΧΥΤΑ στο Γραμματικό -Βαρνάβα, αλλά και πουθενά αλλού πλέον στην Αττική.