-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Ο. κ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΥΤΑ..

Την ολοκλήρωση των έργων για τους νέους ΧΥΤΑ σε Κερατέα και Γραμματικό μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική, ζήτησε ο Νικήτας Κακλαμάνης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.
Όπως είπε, αν δεν γίνουν τα έργα οι εικόνες που είδαμε στη Νάπολη της Ιταλίας με τα σκουπίδια, θα μοιάζουν ειδυλλιακές σε σχέση με το τί πρόκειται να γίνει εδώ.
Χαρακτήρισε μάλιστα καταστροφική οποιαδήποτε αλλαγή του σχεδιασμού για τους νέους ΧΥΤΑ στην Αττική.
Τέλος υποστήριξε ότι από το ταμείο συνοχής έχουν εξασφαλιστεί 250 εκατ. ευρώ για την κατασκευή των ΧΥΤΑ και υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα κονδύλια εάν δεν ξεκινήσουν άμεσα τα έργα.

Μάλιστα κ. Δήμαρχε.
Μάλιστα κ. Δήμαρχε της πόλης με την μεγαλύτερη παραγωγή σκουπιδιών σε όλη την Ελλάδα.
Αν δεν γίνουν οι ΧΥΤΑ σε Γραμματικό και Κερατέα η Αθηνα θα γίνει "Νάπολη".
Αν δηλαδή το Γραμματικό και η Κερατέα δεν γίνουν "Χιροσίμα", η Αθήνα θα γίνει "Νάπολη".
κ. Δήμαρχε η Πόλη ΣΟΥ έχει το πρόβλημα κι ΕΣΥ ως Δήμαρχός της ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΕΙΣ.
Ο Δήμαρχος μιας πόλης δεν εκλέγεται για να κάνει δημόσιες σχέσεις, πολιτική, δηλώσεις, αλλά για να λύνει τα προβλήματα. Κι όχι να τα μεταθέτει στην "γειτονιά", είτε Λιόσια λέγεται αυτή ,είτε Φυλή, είτε Γραμματικό, είτε Κερατέα.
Επιτέλους κάνε κάτι κ. Δήμαρχε για την πόλη σου!
Γιατί ΧΥΤΑ στο Γραμματικό ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
Γιατί ΧΥΤΑ στο Γραμματικό δεν θα επιτρέψουμε να γίνει.
Οπότε...κάνε κάτι πριν "η Αθήνα γίνει Νάπολη".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι η Αθήνα να είχε το ίδιο πρόβλημα με τα σκουπίδια που έχει η Νάπολη και κατά τα άλλα να έμοιαζε με αυτήν την πόλη, στο πράσινο και την δόμηση. Και να φανταστεί κανείς ότι θεωρείτε από τις κακές πόλεις της Ιταλίας. Αν την συγκρίνεις όμως στο google earth με την Αθήνα θα την δεις για παράδεισο.
Δυστυχώς το υδροκέφαλό τέρας της Αθήνας αντί να δώσει τα λεφτά για αποκέντρωση που είναι και η μόνη λύση, τα δίνει για μεγάλα έργα στο λεκανοπέδιο, που θα φέρον περισσότερο κόσμος και περισσότερη μόλυνση και φυσικά οι συνέπειες θα μεταφερθούν στις πίσω αυλές της ανατολικής και δυτικής Αττικής. Το θριάσιο ήδη ζει τον απόλυτο περιβαλλοντικό εφιάλτη και τώρα οι Κακλαμάνηδες πάνε να μετατρέψουν σε σκουπιδότοπους και την Αν Αττική.
Μόνη λύση είναι να κρατήσουμε οι αθηναίοι τα σκουπίδια μας στο σπίτι για 3-4 μήνες για να καταλάβουμε τι θα τραβήξουν αυτοί στους οποίους πάμε να τα φορτώσουμε.
Η πολιτικές μείωσης των απορριμμάτων βρίσκονται σε εμβρυακό στάδιο και το κράτος συνεχίζει την πολιτική διαχείρισης που ίσχυε και πριν δύο αιώνες!
Τα καλύτερα εύχομαι για τον αγώνα σας. Ένας που ντρέπεται για την πόλη του.
Παναγιώτης από Θησείο