-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. ΓΙΑ ΧΥΤΑ


Τελεσίγραφο του Προέδρου του ΕΣΔΚΝΑ Νίκου Χιωτάκη, Δημάρχου Κηφισιάς, για κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Φυλής, αν η αρμόδια διυπουργική επιτροπή δεν ορίσει χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των έργων ΧΥΤΑ στους Δήμους ΚΕΡΑΤΕΑΣ και Γραμματικού.

Η απειλή διατυπώθηκε απερίφραστα κατά τη συνέντευξη τύπου του Προέδρου του ΕΣΔΚΝΑ στις 8 Ιουλίου.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Νομάρχη Λ. Κουρή, αλλά και του Νομάρχη Δυτικής Αττικής Αριστ. Αρκουδάρη, οι οποίοι με δηλώσεις τους στηλιτεύουν την εκβιαστική στάση του ΕΣΔΚΝΑ και του καταλογίζουν ευθύνες για την υφιστάμενη κατάσταση.

kouris.-l.jpgΣυγκεκριμένα ο Νομάρχης Αν. Αττικής Λ. Κουρής, μεταξύ άλλων στη σχετική δήλωσή του λέει: «Οι διοικήσεις του ΕΣΔΚΝΑ δεν μπορούν προφανώς να αποδεσμευτούν από τις γνωστές εκβιαστικές τακτικές του παρελθόντος. Αφού με τις ενέργειες και τις παραλείψεις τους επί σειρά ετών οδήγησαν την ανακύκλωση στα αζήτητα και απέκλεισαν όλες τις σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης απορριμμάτων που εφαρμόζονται στην Ευρώπη, σήμερα ζητούν και τα ρέστα για τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί η δική τους πολιτική».

Συσχετίζει το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, με την επιδίωξή τους, όπως λέει «να διαιωνίσουν το αμαρτωλό τριτοκοσμικό καθεστώς διαχείρισης των απορριμμάτων που κατασπαταλά εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους χωρίς να δίνει λύση μακροχρόνια και φιλική στο περιβάλλον.

Προϋπόθεση γι’ αυτό αποτελεί η μετατροπή σε χωματερή και της Ανατολικής Αττικής ώστε να αποκτήσουν άλλοθι για την μεταχείριση που επεφύλαξαν και επιφυλάσσουν στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής. Αν πράγματι ενδιαφέρονται γι’ αυτούς ας κάνουν τον κόπο να μελετήσουν τις πρόσφατες εκθέσεις της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής και του Ε.Μ. Πολυτεχνείου και ας ενεργήσουν σχετικά» και καταλήγει: «Το όψιμο και υποκριτικό ενδιαφέρον των διοικούντων τον ΕΣΔΚΝΑ για τους ΧΑΔΑ στην Αττική δεν μπορεί να καλύψει την ευθύνη τους καθώς, παραβιάζοντας επί χρόνια ασύστολα την σχετική νομοθεσία (ΚΥΑ 50910/2003) απέκλειαν από τον ΕΣΔΚΝΑ παράνομα και καταχρηστικά πολλούς Δήμους και Κοινότητες της Ανατολικής Αττικής».

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η αυστηρή δήλωση του Νομάρχη Δυτικής Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: