-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΥΤΑ


Τετάρτη 18 Μάρτη

Με μια δυναμική διαδήλωση, υπό συνεχή βροχή, στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής και τον Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. κάτοικοι από το Γραμματικό, τον Μαραθώνα, τον Βαρνάβα και την Κερατέα, διαμαρτυρήθηκαν για τον προωθούμενο σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής.
Με συνθήματα όπως «όχι στην Αττική ΧΥΤΑ, όχι στα συμφέροντα τα οικονομικά» δήλωσαν την αποφασιστικότητα τους να μην επιτρέψουν την υλοποίηση ενός ξεπερασμένου και ανεφάρμοστου σχεδιασμού, κάτι που και η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής έχει πλέον αποδεχθεί.
ΟΙ κάτοικοι άρχισαν από τις 10 π.μ. να συγκεντρώνονται στην οδό Κατεχάκη. Άνθρωποι από όλες τις ηλικίες, με την νεολαία να δίνει το στίγμα της.
Αφού επιδόθηκε ψήφισμα στην Περιφέρεια Αττικής η πορεία κατευθύνθηκε στα γραφεία του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α., τα οποία φυλάσσονταν από μονάδες των ΜΑΤ. Σημειώθηκαν μικρής έντασης συγκρούσεις, όταν οι κάτοικοι, αγανακτισμένοι από την απουσία του Προέδρου του Συνδέσμου κ. Χιωτάκη, επιχείρησαν να καταλάβουν, συμβολικά τα γραφεία.
Μετά την επίδοση ψηφίσματος και στα γραφεία του Συνδέσμου, οι διαδηλωτές διαλύθηκαν ήσυχα, αφού επαναβεβαίωσαν την θέλησή τους να αντισταθούν, με το σύνθημα «δεν είναι ο αγώνας για τα χτήματά μας, αλλά για την ζωή και για τα παιδιά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: