-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Κυριακή, 13 Ιουνίου 2010

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΠΑΤΡΑΣ

Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στις 5.20 το πρωί της Κυριακής και επί τόπου βρίσκονται πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με 10 άνδρες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η έκταση της φωτιάς μέσα στην Ξερόλακα,έφτασε το 1,5 στρέμμα. Η Πυροσβεστική αναφέρει ότι η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο από την άποψη ότι δεν μπορεί να επεκταθεί ωστόσο, δηλητηριώδης καπνός εξακολουθεί να εκλύεται λόγω της φύσης των υλικών που καίγονται. 

Στο μεταξύ, αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί στην πόλη, καθώς ο ΧΥΤΑ βρίσκεται τέσσερα χμ. από το κέντρο. Στην περιοχή έχουν σπεύσει σκαφτικά μηχανήματα από τη Νομαρχία, τα οποία σκάβουν τα σκουπίδια και ρίχνουν χώμα ώστε να αποτρέψουν την εκροη του δηλητηριώδους καπνού.

Σημειώνεται ότι ομάδες κατοίκων είχαν αποκλείσει εδώ και μία εβδομάδα τη χωματέρη διαμαρτυρόμενοι για την παράταση στη λειτουργία της, με αποτέλεσμα έντονο να είναι το πρόβλημα με τα σκουπίδια στους δρόμους της πόλης.

ΣΧΟΛΙΟ

Η ίδια η ζωή δικαιώνει όλους αυτούς που αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα κατά των  ΧΥΤΑ.
Οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι της Πάτρας είχαν έγκαιρα επισημάνει τους κινδύνους, αλλά τα παχύδερμα του κρατικού μηχανισμού, αδιαφορούσαν, αφού η λογική τους ήταν και είναι "αφού κάνουμε την δουλειά μας, δεν πάνε να φωνάζουν κάποιοι γραφικοί". Βέβαια τα δηλητηριώδη αέρια δεν τα εισπνέουν αυτά τα παχύδερμα, αλλά οι κάτοικοι της γύρω περιοχής.
Το ίδιο θα συμβεί και στον Γραμματικό, αν προχωρήσει η κατασκευή του ΧΥΤΑ, που δεν θα είναι ΧΥΤΑ, αλλά ΧΥΤΥ (Μπιρμπίλη) και που τελικά θα είναι ΧΥΤΑ (Περιφερειάρχης Αττικής).
Όλοι αυτοί οι "οραματιστές" και "οικολόγοι του γραφείου" θα είναι στις βίλες τους μακρυά από το πρόβλημα, αλλά τα παιδιά μας θα εισπνέουν τα δηλητήρια.
Συμπαραστεκόμαστε στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Πάτρας και καλούμε κάθε πολίτη που νοιάζεται πραγματικά για το μέλλον να σταθεί δίπλα μας, στον δικό μας αγώνα για την προστασία της Αττικής από την περιβαλλοντική καταστροφή.
Υ.Γ. Και μην τολμήσει κανείς να μα πει για την ¨ποιότητα" των έργων των ΧΥΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: