-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010

Ο ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ;

Η ΕΙΔΗΣΗ
Από την έρευνα των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής, προέκυψαν σοκαριστικά στοιχεία, σύμφωνα με δημοσίευμα στα «Νέα».

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων, καθώς εντοπίστηκαν από νοσοκομειακά απόβλητα μέχρι και ανθρώπινα μέλη.

Το πόρισμα των ελεγκτών υποδεικνύει ως υπεύθυνους, για την απαράδεκτη λειτουργία του ΧΥΤΑ, υπαλλήλους του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) και ιδιωτικές εταιρείες.

Για το συγκεκριμένο λόγο, ζητείται η άσκηση πειθαρχικών διώξεων κατά των υπαλλήλων και περαιτέρω έλεγχοι για τη νομιμότητα της λειτουργίας των ιδιωτικών εταιρειών.

Σύμφωνα με το πόρισμα των Επιθεωρητών, στο ΧΥΤΑ Φυλής κατέληγαν «επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα (χρησιμοποιημένες σύριγγες, φιάλες με αίμα, ανθρώπινα μέλη κ.λπ.), αναμεμειγμένα με οικιακού τύπου απορρίμματα, γεγονός που εγκυμονούσε σοβαρότατους κινδύνους για τη δημόσια υγεία (τόσο πολιτών, όσο και εργαζομένων στον ΧΥΤΑ) και για το περιβάλλον».

Επίσης, στο πόρισμα τους παραπέμπουν και σε σχετική έρευνα που είχε διενεργήσει ο ΕΣΔΚΝΑ, σύμφωνα με την οποία, τα νοσοκομεία είτε δεν προχωρούν σε αποστείρωση και συλλογή σε ειδικές σακούλες, είτε απορρίπτουν τα απόβλητα σε κάδους μαζί με τα οικιακά σκουπίδια και στη συνέχεια μεταφέρονται από ιδιωτικές εταιρείες, τα οχήματα των οποίων δεν πληρούν τις κατάλληλες προδιαγραφές, ούτε έχουν ειδική άδεια κυκλοφορίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Αυτό είναι το "μέλλον" για το Γραμματικό, αν γίνει ο ΧΥΤΑ. Γι΄ αυτό δεν πιστεύουμε κανέναν, όταν μιλούν για "σύγχρονη διαχείριση", για "ποιότητα", για "πρόοδο", για "ορθή περιβαλλοντικά διαχείριση".
ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ. Ο ΧΥΤΑ Φυλής "δείχνει το μέλλον".
Γι΄ αυτό συμπολίτες του Δήμου Μαραθώνα, αλλά και κάτοικοι της Αττικής  συνεχίστε με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα, για την αποτροπή της περιβαλλοντικής καταστροφής που θα φέριε ο ΧΥΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: