-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ .....

Την Κυριακή 30 Μάη 2010 ήρθε άλλο ένα γεγονός να αποδείξει την απόλυτη αυθαιρεσία του εργολάβου στα έργα του υπό κατασκευή ΧΥΤΑ Γραμματικού.
Περιφρονώντας κάθε έννοια νομιμότητας ο εργολάβος πραγματοποιούσε εργασίες ημέρα Κυριακή, παραβιάζοντας την εργατική νομοθεσία και ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ.
ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ.
Οι κάτοικοι της περιοχής, που επαγρυπνούν, μόλις διαπίστωσαν τις εργασίες, ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γραμματικού, ο οποίος μεταβαίνοντας στον χώρο, κάλεσε την Αστυνομία και ζήτησε την σύλληψη των υπευθύνων.
Πράγματι η Αστυνομία συνέλαβε, με την διαδικασία του αυτοφώρου, δύο χειριστές μηχανημάτων, ενώ ο τρίτος διέφυγε της σύλληψης.
Ο Πρόεδρος και κάτοικοι υπέβαλαν μηνύσεις.
ΣΧΟΛΙΟ
Τελικά το ερώτημα που είχε θέσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (ο παλιότερος) "ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο" παραμένει πάντα επίκαιρο. Ένας εργολάβος (έστω και "Εθνικός") γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τους Νόμους του Ελληνικού Κράτους, τους Υπουργούς και τα Υπουργεία και συμπεριφέρεται ως κατακτητής μιας περιοχής. 
Βέβαια θα πει κανείς ότι αυτή η συμπεριφορά είναι φυσιολογική, από την στιγμή που το Κράτος θέτει στην διάθεσή του τις υπηρεσίες του (ΜΑΤ), πληρωμένες με χρήματα του Ελληνικού Λαού.
Δεν περιμέναμε ευαισθησίες από τους αδίστακτους μεγαλοεργολάβους, περιμέναμε, όμως, έστω και ελάχιστα ίχνη αξιοπρέπειας από το πολιτικό προσωπικό της Χώρας μας.
Αλλά μάλλον άδικα περιμένουμε.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: