-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ"

Διαβάσαμε στο blog ΑΤΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ μια ανάρτηση με τ'ίτλο "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ". Η ανάρτηση  αρχικά μας θυμίζει διαφήμιση του "Εθνικού Εργολάβου", από την οποία - φυσικά- δεν θα μπορούσε να λείπει ο "μαϊντανός"  ΕΣΔΚΝΑ (Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Αττικής).

"Οι διαπλεκόμενοι με τους εργολάβους διαχείρισης απορριμμάτων δήμαρχοι, εμποδίζουν τη λύση του προβλήματος στην Ελλάδα

Ένα πρωτοποριακό έργο διαχείρισης απορριμμάτων στην Γερμανία ολοκλήρωσε και έθεσε σε λειτουργία η θυγατρική εταιρεία της ΗΛΕΚΤΩΡ Herhof Recycling Osnabrueck (HRO).

Το έργο, υλοποιήθηκε στην πόλη Osnabruck και εγκαινιάσθηκε την Παρασκευή 5 Μαΐου 2010.  Στην τελετή των εγκαινίων ο υπουργός Περιβάλλοντος του κρατιδίου της Σαξονίας κ. Sander δήλωσε μεταξύ άλλων «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που στην εταιρεία διαχείρισης μονάδας συμμετέχει μία Ελληνική επιχείρηση» και σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρει: «… κάνατε μία επένδυση στο μέλλον, καθώς τα απορρίμματα θα διαχειρίζονται με την καλύτερη δυνατή τεχνολογία, με αποφυγή δημιουργίας εστιών μόλυνσης».

Ο Πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ Γ. Μαστοράκος, που παραβρέθηκε στην τελετή εγκαινίων,  επισήμανε ότι «έχουμε  επισκεφθεί μια πρότυπη μονάδα διαχείρισης και επεξεργασίας απορριμμάτων η οποία νομίζω ότι είναι συμβατή με τα ελληνικά δεδομένα. Πρέπει να πείσουμε τηνΕλληνική κοινωνία ότι οι χώροι διάθεσης επεξεργασίας απορριμμάτων είναι απαραίτητοι για την ελληνική πραγματικότητα με δεδομένο ότι η ανεξέλεγκτη απόθεση τους δημιουργεί περισσότερους κινδύνους, από ότι η επεξεργασία τους σε τέτοιες μονάδες αεροστεγώς κλεισμένες που δε δημιουργούν προβλήματα»

Διαβάζοντας στην συνέχεια την ανάρτηση διαπιστώσαμε ότι το πνεύμα της διαπνεόταν από ένα μένος κατά όσων αντιδρούν στην δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και την Κερατέας, οι οποίοι, με περισσό θράσος καταγγελλόντουσαν ως "διαπλεκόμενοι με τους εργολάβους διαχείρισης των σκουπιδιών" (!). Γράφει:
"Και αντί οι δήμαρχοι αυτού του τόπου, ο νομάρχης οι νομαρχιακοί σύμβουλοι και  οι βουλευτές μας,  να αγωνίζονται, να πιέζουν το κράτος, μαζί με τους πολίτες, να κατευθυνθεί η χρηματοδότηση σε τέτοια έργα, οργανώνουν διαδηλώσεις και συναυλίες για να μην γίνει τίποτα. Να μην γίνει ΧΥΤΥ στην Κερατέα ή στο Γραμματικό και σε εκατοντάδες άλλες περιοχές της χώρας. Αποτέλεσμα, να επιβάλλονται πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, που καλείται να πληρώσει ο μπατιρισμένος κρατικός κορβανάς, δηλαδή εμείς οι ίδιοι.
«Προοδευτική» πολιτική σ΄ αυτόν τον άθλιο τόπο, θεωρείται αυτή που «απαγορεύει» να γίνει ΧΥΤΥ, «απαγορεύει» να γίνει βιολογικός καθαρισμός, αλλά επιτρέπει να λειτουργούν παράνομες ρυπογόνες χωματερές, που προσβάλλουν την αισθητική μας, τον πολιτισμό μας και ταλαιπωρούν βάναυσα την υγεία και την οικονομία μας. «Προοδευτική» πολιτική που επιτρέπει, να διαρρέουν εκατομμύρια ευρώ των δημοτών, με απευθείας αναθέσεις, σε εργολάβους που διαχειρίζονται για λογαριασμό των δήμων τις παράνομες χωματερές. Οι «προοδευτικοί» δήμαρχοι,  βουλευτές και νομάρχες, καλούν τους πολίτες να διαδηλώνουν, βασιζόμενοι στην άγνοια και στη φοβικότητα των πολιτών. Και από κοντά διάφοροι διαπλεκόμενοι τσάτσοι, κολλητοί όλων αυτών των “προοδευτικών¨,  οι οποίοι αναλαμβάνουν αυτόκλητα  το βρίσιμο και την διαπόμπευση όσων αντιδρούν στην άρνηση και την διαχρονική οπισθοδρομικότητα.
Διαδηλώσεις και συναυλίες που τελικό σκοπό έχουν, να διατηρούνται σε λειτουργία οι παράνομες χωματερές, σαν και αυτές του Λαυρίουτης Κερατέαςτων Καλυβίων και του Γραμματικού, για τις οποίες, όπως είπαμε παραπάνω, διοχετεύονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στους εργολάβους που τις διαχειρίζονται με απευθείας αναθέσεις και με αναμφισβήτητο το μεγάλο κέρδος για όλους αυτούς τους εμπλεκόμενους και διαπλεκόμενους. Να μην υπάρχει αποχετευτικό δίκτυο για να κερδοσκοπούν οι βοθρατζήδες, που κοστολογούν τα βοθρολύματα ακριβότερα απ΄ ότι κοστίζει το πόσιμο νερό.
Αυτοί είναι οι προοδευτικοί δήμαρχοι της περιοχής μας, θαυμάστε τους: Λουκάς, Φιλίππου,  Ιατρού, Κούκης, Μπαλής, Λοϊζος, Λεβαντής.
Ήρθε η ώρα να τους διαχειριστούμε ως πολιτικά απορρίμματα και να τους στείλουμε για ταφή, δεν τους αξίζει ούτε καν η ανακύκλωση.¨

Επειδή εμείς δεν είμαστε εκ του μακρόθεν "παρατηρητές", αλλά βιώνουμε καθημερινά το πρόβλημα, οφείλουμε μια απάντηση στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ.
Αγαπητέ Κύριε
Ας ξεκινήσουμε από το ΠΟΥ γίνεται αυτή η μονάδα. Γίνεται στο Osnabrück  της Κάτω Σαξονίας, μια πόλη που σύμφωνα με την Wicipedia, αριθμούσε 163.357 κατοίκους το 2006 και γίνεται στο κέντρο της πόλης. Άρα δεν γίνεται στα βουνά του αντίστοιχου  Γραμματικού και της αντίστοιχης  Κερατέας της Γερμανίας κι ούτε θα μεταφέρονται εκεί τα απορρίμματα του Βερολίνου (της πρωτεύουσας της Γερμανίας). Μα αυτό λέμε έδώ και χρόνια εμείς οι "διαπλεκόμενοι αντιδρώντες". Η Αθήνα, ο Πειραιάς και οι άλλες μεγάλες πόλεις να διαχειριστούν στον τόπο τους τα απορρίμματά τους και να μην τα μεταφέρουν στην "αυλή του γείτονα". Άρα φίλε σε λάθος αποδέκτες απευθύνεις το μήνυμά σου. Ιδού, για σένα, "πεδίον δόξης λαμπρόν". Απευθύνσου στον Δήμαρχο της Αθήνας, του Πειραιά κ.λ.π. και πείσε του να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γερμανικής αυτής πόλης.
Τώρα για την διαπλοκή τι να πούμε! Ούτε ο Πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ, που κατακεραυνώνει κάθε τόσο τους "αντιδρούντες" δεν έχει τολμήσει να εκστομίσει μια τέτοια αθλιότητα. Βέβαια εσύ κύριε Παρατηρητή, ανωνύμως, τολμάς, ενώ αυτοί, ως επώνυμοι, φοβούνται και τις συνέπειες.
Ποια διαπλοκή αγαπητέ;
Αν και νομίζουμε ότι ξέρεις πολύ καλά τι γίνεται και συνειδητά παραπληροφορείς (τώρα αυθόρμητα, ή κατόπιν προτροπής δεν γνωρίζω), θα αναφέρουμε μερικά στοιχεία.
Οι επονομαζόμενες ανεξέλεγκτες χωματερές λειτουργούν ακόμη, γιατί ο ΕΣΔΚΝΑ, με την σιωπηρή στήριξη των Κυβερνήσεων ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ του Βαρνάβα, του Γραμματικού, της Κερατέας και όσων άλλων αντιδρούν στον σχεδιασμό, στα πλαίσια ενός σαφούς ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ (βλέπε εδώ σχετική ανάρτηση). Τώρα από κει και πέρα ποιος είναι διαπλεκόμενος με τους εργολάβους, αυτός που παρακαλά να πάρει ο ΕΣΔΚΝΑ τα απορρίμματά του για ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΥ, ή αυτός που αρνείται και κατά συνέπεια ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ, είναι θέμα απλής νοημοσύνης.
Δεν χαιρόμαστε, αλλά και δεν θα αισθανθούμε υπεύθυνοι για τα πρόστιμα που θα επιβληθούν στην Χώρα μας, γιατί εμείς είχαμε προειδοποιήσει εδώ και χρόνια τις Κυβερνήσεις, ότι η πορεία που ακολουθούν στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι αδιέξοδη και θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην "τιμωρία" από την Ε.Ε. 
Όσο για τον ΧΥΤΥ (Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) που υποτίθεται ότι θα γίνει στο Γραμματικό και την Κερατέα, ελπίζουμε να "αξίζει τον κόπο" η αναπαραγωγή της ψευδούς Κυβερνητικής προπαγάνδας. 
Κανένας ΧΥΤΥ δεν προβλέπεται να γίνει. Αυτό πλέον είναι σαφές. Ούτε η κ. Μπρμπίλη δεν τολμά πλέον να το πει.
Αγαπητέ κύριε Παρατηρητή
Μια "εξευγενισμένη" χωματερή γίνεται στο Γραμματικό. Και εδώ είναι η απόλυτη διαπλοκή με τους εργολάβους των σκουπιδιών, αυτών που επιβάλλουν τον τόπο, τον τρόπο, την μέθοδο της "διαχείρισης".
Αν η τοποθέτησή σου δεν υποκρύπτει σκοπιμότητα, τότε ερεύνησε, μάθε, σύγκρινε και θα δεις ότι αλλού είναι οι διαπλοκές.
Σε κάθε περίπτωση εμείς θα συνεχίσουμε ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΡΘΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
Και περιμένουμε δίπλα μας κάθε πολίτη που νοιάζεται για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

3 σχόλια:

katerina είπε...

Μήπως αγαπητέ Γιώργο, θα έπρεπε να αναρτήσεις αυτή την απάντηση και στο blog του "υπεύθυνου έλληνα πολίτη" που έφτιαξε αυτό το άρθρο; Για να βλέπουν κι αυτοί που τον διαβάζουν την αλήθεια και να μην παραμυθιάζονται;

Unknown είπε...

Σωστά! Θα το κάνω.

Unknown είπε...

ΕΓΙΝΕ!