-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΟΥΤΕ Ο κ. ΜΕΡΚΟΣ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΛΑ*

  • γράφει ο Γιώργος Κόλλιας 
Διαβάζω στο site του ΣΚΑΙ:

"Ο χώρος του παράνομου κοιμητηρίου στη Γλυφάδα, θα αποδοθεί στο Υμηττό, δήλωσε στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε ο Γενικός Επιθεωρητής Περιβάλλοντος Παναγιώτης Μέρκος. Αναγνώρισε πάντως πως το εγχείρημα δεν θα είναι εύκολο. 
Ο κ. Μέρκος, παραδέχτηκε ότι υπάρχει έλλειψη νεκροταφείων στην Αττική είπε ωστόσο ότι το φαινόμενο δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με ρεσάλτο στους πρόποδες του Υμηττού και της Πεντέλης. 
Τα ρέματα σε μία περιοχή πρέπει να αντιμετωπίζονται με το σεβασμό που τους αρμόζει τόνισε στον ΣΚΑΪ ο κ. Μέρκος αναφορικά με τη χωροθέτηση του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό. 
Πρόσθεσε ότι στην περιοχή υπάρχουν ρέματα και διευκρίνισε πως η χωροθέτηση γίνεται βάσει πολυκριτηριακής ανάλυσης." 

Ούτε ο κ. Μέρκος μας τα λέει καλά!
Ακούγεται θετική η αναφορά στο ότι "τα ρέματα πρέπει να προστατεύονται", αλλά...
Πρώτον η αναφορά του ότι " η χωροθέτηση γίνεται βάσει πολυκριτηριακής ανάλυσης." αφήνει να εννοηθεί ότι τα ρέματα είναι ΕΝΑ από τα ΠΟΛΛΑ κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη, συνεπώς, εάν τα υπόλοιπα κριτήρια καλύπτονται από την συγκεκριμένη χωροθέτηση, ενδεχόμενα να μπορούν να θυσιαστούν τα ρέματα.
Δεύτερον ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ. Ο κ. Μέρκος δεν είναι απλά ένας "σχολιαστής" ο οποίος απλώς εκφράζει μια άποψη. Είναι ο Γενικός Επιθεωρητής Περιβάλλοντος. Ο αρμόδιος, δηλαδή, για την προστασία και των ρεμάτων. Και τίθεται το ερώτημα.
Ο ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ
ΤΟ ΡΕΜΑ
Τι έχει κάνει μέχρι σήμερα για την προστασία των συγκεκριμένων ρεμάτων στο Γραμματικό;
Που είναι το περίφημο και πολυαναμενόμενο τελικό " πόρισμα"; 
Πότε θα εκδοθεί, όταν τελειώσει ο ΧΥΤΑ, εν είδει μνημοσύνου;
Καλά λοιπόν τα "σχόλια" τόσο του κ. Μέρκου, όσο και της κ. Καραβασίλη, αλλά το πρόβλημα της κατασκευής ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, πάνω σε υπάρχοντα ρέματα ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ κι ΟΧΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ. 
ΤΟ ΡΕΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Και αν κάποιοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν κάτι, γι΄ αυτό, είναι οι δυό τους! Και μέχρι τώρα, πέρα από την αρχική έκθεση, η οποία εξέθρεψε ελπίδες ότι υπάρχει πρόθεση παρέμβασης, καμία άλλη ενέργεια δεν έχει γίνει, από την μεριά τους.
 Ιδού, λοιπόν, πεδίο δόξης λαμπρό κ. Καραβασίλη και κ. Μέρκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: