-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΛΑ Η κ. ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ

  • γράφει ο Γιώργος Κόλλιας
  • Διαβάζω στο site του SKAI:
"Τουλάχιστον 40.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον», δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3, η Μαργαρίτα Καραβασίλη, ειδική γραμματέας επιθεώρησης Περιβάλλοντος. 
Σημείωσε πως τη Δευτέρα 1η Αυγούστου, θα υπογράψουν τις δανειακές συμβάσεις τους 3.300 πολίτες.
Πρόσθεσε ότι από τις 40.000 αιτήσεις έχουν αξιολογηθεί και υπαχθεί στο πρόγραμμα 19.500 πολίτες. Η κα. Καραβασίλη είπε πως οι δυσκολίες στην προώθηση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί εμφανίζονται από τις τράπεζες. 
Αναφερόμενη στο ΧΥΤΑ στο Γραμματικό είπε πως οι επιθεωρητές έχουν κάνει μια πρώτη έκθεση που έχει δοθεί στους κατοίκους. 
Όπως είπε διαπιστώνονται προβλήματα στον τρόπο που έγινε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων λέγοντας ότι ένα έργο κρίνεται από τον τρόπο που λειτουργεί και όχι από τον τρόπο που κατασκευάζεται."
Ενώ, λοιπόν, εμείς περιμένουμε την περιβόητη ΕΚΘΕΣΗ των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, εδώ και μήνες, η κ. Καραβασίλη, συνεντευξιαζόμενη, μας λέει, με λίγα λόγια, ότι πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει και να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ, για να καταλάβουμε αν κατασκευάσθηκε σωστά το έργο, ή όχι!
Μέσα από αυτό το blog είχαμε εκφράσει επιφυλάξεις, πριν πολύ καιρό, όταν διαπιστώσαμε ότι οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, με ένα έγγραφο που δεν προβλεπόταν από καμία νόμιμη διαδικασία, ενίσχυσαν το "οπλοστάσιο" των αντιδίκων μας (Κράτους και Εταιρίας) σε μια κρίσιμη δίκη (βλέπε ΕΔΩ και ΕΔΩ). Τότε δεχθήκαμε επιθέσεις για την άποψή μας αυτή, γιατί, δήθεν, "υπονομεύαμε τον αγώνα, επιτιθέμενοι στους υποστηριχτές μας". Θα θέλαμε να ακούσουμε σήμερα την άποψη των κατηγόρων μας, για την δημόσια παρουσιαζόμενη θέση της κ. Καραβασίλη.
Εμείς επιμένουμε να κρίνουμε αντικειμενικά, να επικροτούμε, ή να επικρίνουμε τις απόψεις κάθε εμπλεκόμενου, με βάση όχι τι συμφέρει ή όχι, αλλά τι είναι δίκαιο. Και στην παρούσα περίπτωση η θέση της κ. Καραβασίλη και λαθεμένη είναι και το συμφέρον της Πολιτείας και της Εταιρίας υπηρετεί.
Κλείνουμε αυτήν την παρέμβαση με την  πρόταση να σταλεί εξώδικο στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος για την απαράδεκτη καθυστέρηση στην έκδοση του τελικού πορίσματος. Γιατί, κρίνοντας από τα όσα λέει η κ. Καραβασίλη, μάλλον σκοπεύουν να το εκδώσουν όταν θα έχει τελειώσει το έργο!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα,
Ναι πρέπει να στείλουμε άμεσα ένα αναλυτικά τεκμηριωμένο εξώδικο στους επιθεωρητές.
Εχοντας συναντηθεί αρκετές φορές και με την κ.Καραβασίλη και με τον Dr.Mέρκο (η τελευταία συνάντηση ήταν τον Μάρτη του 11 μαζύ με τον Κ.Γκίκα με κεντρικό θέμα τα συμπεράσματα από τις αυτοψίες τους γιά τα ράματα ...που ακόμα εκρεμμουν) η διαπίστωσή μου είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να κάνουν σωστά την δουλεία τους έχοντας επαρκή συναίσθηση ηθικού της φορτίου.
Στην περίπτωσή του ΧΥΤΑ έχουν σταθεί κατώτεροι των περιστάσεων.
Ο λόγος είναι οι αφόρητες πιέσεις που δέχονται από τις ηγεσίες του ΥΠΕΚΑ (και όχι μόνο).
Πρέπει λοιπόν να τους πιέσουμε και εμείς.
Αλλοιώς θα έχουν την τάση να καθυστερήσουν και άλλο ....ή ακόμα χειρίτερα να εκδόσουν ένα πλαδαρό πόρισμα...''διπλής - τριπλής'' ανάγνωσης που θα μπορεί να ''ακουμπήσει'' ο κάθε ''μιλημένος'' δικαστής (οπως έκανε ο πρωτοδίκης....με την αδικαιολόγητη ανοχή του συνηγόρου σας....και παραμένει αλώβητος....άλλο τεράστιο-ανεκμετάλευτο θέμα και αυτό..)
Κλείνοντας λοιπόν,
Ναι πρέπει να πιέσουμε με όλους τους τρόπους και πρός όλες τις κατευθύνσεις.
Τα τηλέφωνά μου τα ξέρετε όλοι,
Δημήτρης Δαμάσκος