-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Χ.Υ.Τ.Α. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Μαρθώνα είναι πεπεισμένος ότι μετά την πρόσφατη (Ιανουάριος 2012) έκθεση ελέγχου που συνέταξε ο Γενικός Επιθεωρητής Περιβάλλοντος Π. Μέρκος για τον χώρο όπου κατασκευάζεται ο Χ.Υ.Τ.Α. Γραμματικού, το ζήτημα της νομιμότητας της συγκεκριμένης χωροθέτησης τίθεται σε νέα βάση. Με την έκθεση αυτή επιβεβαιώνεται η ύπαρξη ρεμάτων στην έκταση και εκφράζονται σοβαρές επιφυλάξεις όσον αφορά την εκτίμηση της σεισμικότητας της περιοχής. 
Ο Δήμος Μαραθώνα πρωτοστατεί με οργανωμένο και μεθοδικό τρόπο στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής και της υγείας των κατοίκων του Γραμματικού. Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας εκκρεμεί σειρά ενδίκων μέσων που έχει ασκήσει ο Δήμος για το ζήτημα αυτό.
Κατόπιν των νέων δεδομένων που προέκυψαν μετά την έκθεση ελέγχου των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, ο Δήμος ανέθεσε στον Δικηγόρο Αθηνών Δρ. Απόστολο Παπακωνσταντίνου και την ειδικευμένη στα ζητήματα αυτά Δικηγορική Εταιρεία του (Απ. Παπακωνσταντίνου – Γ. Κατρούγκαλος – Ν. Χλέπας και Συνεργάτες) την εντολή να υποβάλει εκ μέρους του Δήμου αίτηση προς την κεντρική Διοίκηση για ανάκληση των αδειών που έχουν χορηγηθεί για την κατασκευή και τη λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α., καθώς και να ασκήσει αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά της τυχόν απόρριψης του αιτήματος αυτού. Επίσης, αναθέτει στον ίδιο Δικηγόρο την εντολή να υποβάλει καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας την παραπομπή του ζητήματος στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Δήμος μας με απόλυτη αίσθηση ευθύνης και με τη δέουσα σοβαρότητα αντιμετωπίζει το μείζον αυτό για τα συμφέροντα των δημοτών του ζήτημα, προσφεύγοντας σε όλες τις αναγκαίες νομικές ενέργειες. Καλεί δε τους δημότες του σε αγωνιστική συσπείρωση και σε συντονισμένες ενέργειες, με την οργανωτική ευθύνη του Δημοτικού Συμβούλου Νίκου Χρυσίνα, ώστε να αποφευχθεί το οικολογικό έγκλημα που επιχειρείται στην περιοχή μας και να διασωθεί το περιβαλλοντικό κεφάλαιο αυτής για τις επόμενες γενιές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: