-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ;

Υπάρχει Δημοκρατία; Λειτουργούν οι θεσμοί στην Ελλάδα;
Μη βιαστεί να απαντήσει κάποιος "ΝΑΙ".  Τουλάχιστον όχι πριν ακούσει μια μικρή, αλλά διδακτική ιστορία.
Στο "Μαύρο Βουνό" του Γραμματικού τα οικονομικά συμφέροντα και το πολιτικό προσωπικό τους αποφάσισαν να κατασκευάσουν την Χωματερή της Αθήνας. Οι κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν και συνεχίζουν να αντιδρούν, παρ΄ ότι τα μηχανήματα έχουν μπει και εργάζονται στον χώρο.
Πέρα από τις δυναμικές κινητοποιήσεις ακολούθησαν και τον δικαστικό δρόμο, πιστεύοντας - αφελώς απ΄ ότι αποδείχθηκε - ότι στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.
Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που βρίσκονται εντός του καθορισμένου για την Χωματερή χώρου ζήτησαν διακοπή των εργασιών, αφού μέχρι αυτήν την στιγμή δεν έχει γίνει καμία απαλλοτρίωση.
Κι εδώ αρχίζουν τα γεγονότα που αποδεικνύουν ότι οι θεσμοί έχουν πάψει να λειτουργούν και όλοι αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία με την εκάστοτε Κυβέρνηση.
Το Δασαρχείο Καπανδριτίου, με μία μνημειώδη απόφασή του χαρακτήρισε από αγροτεμάχιο 200 στρεμμάτων με συμβόλαιο από το 1907 (χίλια εννιακόσια επτά)   τμήμα 130 στρεμμάτων ως δημόσια (!) δασική έκταση, τμήμα του 65 στρεμμάτων ως δασωθέντα αγρό (που διακατέχεται από το Δημόσιο) και τμήμα μόλις 5 στρεμμάτων ιδιωτική αγροτική έκταση. Και έσπευσε πάραυτα να παραχωρήσει στον εθνικό εργολάβο τα 195 στρέμματα για να υλοποιήσει το έργο.
Το τοπικό δικαστήριο (Ειρηνοδικείο Καπανδριτίου έκρινε τον εαυτό του αναρμόδιο διότι εμπλέκεται το Δημόσιο (με τον τρόπο που προαναφέρθηκε) και παρέπεμψε την υπόθεση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Η Εισαγγελία εξέδωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία δεν απαιτείται διακοπή των εργασιών, αφού, σύμφωνα με την διαβεβαίωση της εταιρίας, οι ιδιοκτήτες μπορούν ανεμπόδιστα να μπουν στον χώρο και να καλλιεργήσουν τα αγροτεμάχια που τους ανήκουν και τα οποία δεν έχουν πειραχθεί από την εταιρία.
Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010 οι ιδιοκτήτες, με τους δικηγόρους τους και ανά χείρας την δικαστική απόφαση πήγαν στον χώρο να φυτέψουν ελαιόδεντρα.
Ούτε λίγο ούτε πολύ οι επικεφαλής της δύναμης κατοχής της περιοχής (ΜΑΤ και Ασφάλεια) δεν επέτρεψαν στους ιδιοκτήτες να μπουν στον φυλασσόμενο χώρο, γράφοντας προφανώς στις παλαιότερες των αρβύλων τους την δικαστική απόφαση.
Προφανώς στο κατεχόμενο "Μαύρο Βουνό" δεν ισχύουν όσα ισχύουν σε όλη την λοιπή Ελλάδα. Εκτός αν - ως δύναμη κατοχής - επιβάλλουν το δίκαιο του κατακτητή.
Τέτοια Δημοκρατία έχουμε!
Αυτή είναι η δήθεν "ευνομούμενη πολιτεία" που ισχυρίζονται κάποιοι!
Να την χαιρόμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: