-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ "ΠΡΟΔΟΤΗΣ"!

Με αφορμή την συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής ενάντια στον ΧΥΤΑ Γραμματικού, με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, μετά την κινητοποίηση στο Καστρί, την επιστολή που εκ μέρους του Συντονιστικού έστειλε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γραμματικού και τις κατηγορίες που εκτοξεύτηκαν και εναντίον μου, για δήθεν προδοσία, θέλω να κάνω ορισμένες παρατηρήσεις:
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν, από την πλευρά μας οι Κούκης (Πρόεδρος Γραμματικού), Βούλγαρης (Πρόεδρος Βαρνάβα), Στάμος (Δημοτικός Σύμβουλος Μαραθώνα και Κόλλιας (πρώην Πρόεδρος Βαρνάβα).
Στην συνάντηση η Επιτροπή εξέφρασε τις θέσεις που χρόνια τώρα διατυπώνουμε σε κάθε συνάντηση με Κυβερνητικούς παράγοντες. Την κατηγορηματική δηλαδή αντίθεσή μας σε κάθε δραστηριότητα σχετική με σκουπίδια στο Γραμματικό, την στήριξη της Μελέτης του Πολυτεχνείου της Κρήτης, την διατύπωση των προβλημάτων που έχει η συγκεκριμένη χωροθέτηση (πρόσβαση κ.λ.π.) και την θέση ότι αν θέλουν εργοστάσια, αυτά γίνονται στις πόλεις και όχι στα βουνά.
Ο Υφυπουργός εξέφρασε τις θέσεις της Κυβέρνησης, οι οποίες, όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές δεν διαφέρουν καθόλου από αυτές τις προηγούμενης Κυβέρνησης, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις, κυρίως σε φραστικό επίπεδο.
Μετά την έξοδο από το γραφείο του εκτιμήσαμε ότι θα ήταν θετικό για την υπόθεσή μας να κερδίσουμε χρόνο, εν όψει μάλιστα του γεγονότος ότι η χρηματοδότηση από την Ε.Ε. λήγει οριστικά τον Δεκέμβρη του 2010. Στα πλαίσια αυτής της σκέψης αποφασίσθηκε η αποστολή της συγκεκριμένης επιστολής, η οποία στόχευε στο άνοιγμα ενός "διαλόγου", ο οποίος θα απαιτούσε χρόνο.
Αν ήταν σωστή σκέψη ή λάθος θα κριθεί από τα πράγματα. Και επ΄ αυτού έχει φυσικά το δικαίωμα να εκφράσει άποψη ο κάθε πολίτης. Όμως από αυτό το σημείο και μετά οι κατηγορίες για "προδοσία" κ.λ.π. είναι αδικαιολόγητες και άδικες. Όταν μάλιστα απευθύνονται σε ανθρώπους που έχουν δώσει τα πάντα σ΄ αυτόν το αγώνα εδώ και δυόμισι δεκαετίες.
Όσον αφορά τον εαυτό μου οφείλω να ξεκαθαρίσω τα εξής:
Η συμμετοχή μου σ΄ αυτόν τον αγώνα δεν υπαγορεύθηκε ούτε από ιδιοτέλεια, ούτε από φιλοδοξία, ούτε από "κομματικό πατριωτισμό", αλλά από την αταλάντευτη πίστη μου ότι Χωματερή στο Γραμματικό σημαίνει πλήρη καταστροφή του τόπου μας και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά μου και τους συμπολίτες μου.
Δεν "κέρδισα" τίποτα από αυτόν το αγώνα. Αντίθετα σαν άτομο έχασα πολλά, ιδιαίτερα την περίοδο που ήμουν Πρόεδρος της Κοινότητας, όταν συγκρουόμενος με την Κυβέρνηση, έχασα πολύτιμους πόρους για το χωριό μου και τελικά έχασα και την Προεδρία. Δεν το μετάνιωσα και παρ΄ ότι δεν είχα θέση ευθύνης, συνέχισα να αγωνίζομαι με το ίδιο, αν όχι και περισσότερο πάθος για την δίκαιη αυτή υπόθεση.
Και αναρωτιέμαι σήμερα, ακούγοντας αυτές τις βαριές κατηγορίες: Αν δεν συμβιβάστηκα τότε που ίσως είχε κάποιο νόημα (χρηματοδοτήσεις για την Κοινότητα) γιατί να το κάνω σήμερα; Για να κερδίσω τι;
Ίσως κάποιοι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους την πολιτική μου τοποθέτηση, αλλά πάλι κάνουν λάθος. Όταν το συμφέρον του τόπου μου και των συμπολιτών μου το επέβαλε συγκρούστηκα με το κόμμα το οποίο στηρίζω, χωρίς δεύτερη σκέψη. Και το κάνω και σήμερα τόσο ενάντια στην Χωματερή, όσο και ενάντια στα διόδια, συμμετέχοντας ενεργά στο Συντονιστικό Όργανο της Βόρειας Αττικής.
Ο αγώνας μας είναι σε μια κρίσιμη καμπή και είναι λογικό να υπάρχουν πικρίες και -  ίσως - αμφισβητήσεις.
 Όμως σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι να κατηγορούμαι για "προδοσία". Ποτέ μέχρι σήμερα στην ζωή και για κανένα θέμα δεν συμβιβάστηκα και είναι αργά για να αλλάξω.
Μετά από αυτά και για την προστασία της αξιοπρέπειάς μου ΑΠΟΧΩΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ.
Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την υπόθεση, σαν απλός στρατιώτης, μαζί με όσους πατριώτες παλεύουν στην πράξη και όχι με θεωρίες και συνομοσιολογίες ενάντια στην Χωματερή.
Θα είμαι μπροστά όπου ο αγώνας το επιβάλλει, αφήνοντας στους επικριτές μου να παίξουν τον "πρωταγωνιστικό ρόλο".
Εγώ, έτσι κι αλλιώς, θα είμαι εδώ....
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ
ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ
ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΟΝΙΣΤΙΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ:


2 σχόλια:

Νικόλας Ρώσσης είπε...

Γιώργο, σεβαστή η απόφασή σου, αλλά νιώθω ότι είναι κρίμα να αφήνεις κάποιο ατυχές σχόλιο που έγινε "εν βρασμώ ψυχής" να επηρεάζει τη στάση σου. Οι συνεχείς αγώνες και οι πολυάριθμες θυσίες σου είναι γνωστοί σε κάθε άνθρωπο που έχει αγωνιστεί για τα θέματα της περιοχής μας, και πιστεύω ότι έχεις το σεβασμό και την εκτίμηση κάθε καλοπροαίρετου συντοπίτη μας.

Επίσης, ίσως δεν είναι κι ό,τι καλύτερο να φανερώνεις δημόσια την πολιτική καθυστέρησής σας, όσο κι αν καταλαβαίνω την ανάγκη που σε οδήγησε στην πράξη σου αυτή.

Φιλικά,

Ν.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΑΠ' ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ Σ' ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ. ΑΠΟ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ, ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΟΜΩΣ? ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ "ΠΡΟΔΟΤΕΣ". ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΓΡΑΨΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΓΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΡΙΛΙΚΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΦΑΝΕΡΑ. ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ........
ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ!!!!
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΕΞΗ
ΚΟΙΝ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ