-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ, ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΝΑΙ, ΑΛΛΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ!

Στο blog Ροϊδη Εμμονές δημοσιεύθηκε μια ανάρτηση με τίτλο "Το έπος της Κερατέας" υπογραφόμενη από κάποιον "Αναγνώστη Λασκαράτο". Μια απάντηση δόθηκε από το blog ..από την  Κερατέα...για την Κερατέα  και από τον αναγνώστη Π.Τ. του blog ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ στην ανάρτηση με τίτλο "Μια τσουχτερή απάντηση σε έναν δημαγωγό".
Με αφορμή αυτήν την ανάρτηση διατύπωσα κάποιες σκέψεις υπό μορφή απάντησης, τις οποίες απέστειλα στο προαναφερόμενο blog, γιατί διαπίστωσα ότι οι σχολιάζοντες, κατά συντριπτική πλειοψηφία συμφωνούσαν με το αρχικό άρθρο κι ότι ήσαν πλήρως παραπληροφορημένοι.


Θα προσπαθήσω να κάνω μια ψύχραιμη τοποθέτηση, γιατί διάβασα πολλά προκλητικά, ανεύθυνα και άσχετα.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
Δεν θα σχολιάσω τα περί Αρβανιτών. Είμαι βέρος Αρβανίτης και είμαι περήφανος γι΄ αυτό, όπως περήφανοι πρέπει να είναι κι όσοι ανήκουν στις άλλες Ελληνικές φυλές. Οι Αρβανίτες δεν είναι "κατά πλειοψηφία" συντηρητικοί, ούτε "κατά πλειοψηφία" χωριάτες (αν και το "χωριάτες" δεν είναι κατ΄ ανάγκη κακό, εγώ θεωρώ πιο κακό το "πρωτευσιάνοι"). Οι Αρβανίτες είναι ότι είναι "κατά πλειοψηφία" κι όλοι οι άλλοι Έλληνες.
Επί της ουσίας τώρα.
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που τόσοι προοδευτικοί έγραψαν, χωρίς ΚΑΝΕΝΑΣ τους να αναφερθεί στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. Όλοι "ψάχνετε" που θα πάνε τα σκουπίδια και κανένας σας δεν  μίλησε για την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ, διαδικασία η οποία αποτελεί η ΜΟΝΗ ΕΓΓΥΗΣΗ για ορθή διαχείριση των απορριμμάτων.
Το πρόβλημα αγαπητοί δεν είναι κυρίως το ΠΟΥ αλλά το ΠΩΣ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ
Αλλά ποιος να μιλήσει για ανακύκλωση; Τα βολεμένα ανθρωπάκια, τα καταναλωτικά ζώα  της πόλης, για το μόνο που νοιάζονται πραγματικά είναι  να βρεθεί ένα μέρος, ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΄ΝΑΙ, ΟΠΟΥ ΝΑ  ΄ΝΑΙ, για να πετάνε τα σκουπίδια τους, όπως τα ζώα ψάχνουν ένα μέρος να αφοδεύσουν, μακριά από την φωλιά τους;  Χωρίς να κάνουν αυτά καμία κίνηση, χωρίς να προσπαθήσουν για το οτιδήποτε. Το περισσότερο που δέχονται να κάνουν είναι να πάρουν την σακούλα τους και να την ρίξουν στο κάδο (μέσα ή έξω δεν έχει καμία σημασία γι΄ αυτούς).
Κι όταν ακούνε για αγώνες στο Γραμματικό, την Κερατέα κι αλλού, το μόνο σχόλιο που έχουν να κάνουν, ξαπλωμένοι στον καναπέ τους, είναι «απαράδεκτοι αυτοί οι χωριάτες!  Τι θέλουν δηλαδή; Τα σκουπίδια μακριά από τον κώλο τους; Στην αυλή του γείτονα να πάνε δηλαδή;».
Και δεν καταλαβαίνουν (ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν) ότι ΑΥΤΟΙ είναι που θέλουν τα σκουπίδια «μακριά από τον κώλο τους», ότι ΑΥΤΟΙ είναι που θέλουν να πάνε τα σκουπίδια τους στην αυλή του γείτονα. Γιατί ο «γείτονας» είναι η Φυλή, το Γραμματικό, η Κερατέα.
Σε μια κοινωνία που θα αποτελούνταν από συνειδητοποιημένους Πολίτες (με Π κεφαλαίο) θα υπήρχε η αρχή της ατομικής και της κοινωνικής ευθύνης.
Ποιος παράγει, αγαπητοί, τους τόνους των σκουπιδιών; Οι κάτοικοι του Γραμματικού και της Κερατέας κι όχι τα 4 εκατομμύρια των «Αθηναίων»;  Μήπως τελικά η διαχείριση των απορριμμάτων της Αθήνας και των πέριξ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ που πρέπει να λυθεί στα όρια του δικού του τόπου κι όχι «στα βουνά» που κατοικούν αγροίκοι χωριάτες και Αρβανίτες;
Τι έκαναν επί σειρά ετών οι Δήμαρχοι των πόλεων για να λύσουν ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; Πόσο προώθησαν την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, για να μειώσουν τουλάχιστον τον όγκο των σκουπιδιών ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ! Το μόνο που κάνουν είναι να κατηγορούν  τους «ανεύθυνους» τοπικούς παράγοντες της Αυτοδιοίκησης του Γραμματικού, της Κερατέας, γιατί δεν δέχονται οι τόποι τους να γίνουν θύματα ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ;
Τι έκανε επί σειρά ετών η Πολιτεία; Πόσο προώθησε την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ; ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ! Απλά στοιχιζόμενη  και κρυπτόμενη πίσω από τους (Εθνικούς ή μη) εργολάβους και χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις καταστολής, προσπαθεί να επιβάλει, δια της βίας, «λύσεις» που μόνο το πραγματικό συμφέρον του Πολίτη δεν υπηρετούν.
Σ΄ αυτό το ζοφερό περιβάλλον είναι αστείο να φορτώνουμε όλη την ευθύνη στους αγροίκους χωριάτες της Κερατέας, του Γραμματικού και κάθε άλλης περιοχής που αντιστέκεται, καλύπτοντας στην πραγματικότητα τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ των ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ που συντελούνται, με την κατασκευή των υποτιθέμενων Χ«Υ»ΤΑ.
Το να αναφερθώ στα «κριτήρια αποκλεισμού» των περιοχών αυτών, στους αρχαιολογικούς χώρους, στον κίνδυνο μόλυνσης του Ευβοϊκού, δεν θα είχε κανένα νόημα γιατί η «κουβέντα» έχει ξεφύγει από την ουσία της και κινείται σε επίπεδο
Επειδή, όμως, πολύ κουβέντα γίνεται για τους ΧΥΤΥ, νομίζω ότι αξίζει να επισημάνω ότι η διαφορά του ΧΥΤΑ με τον ΧΥΤΥ δεν είναι το «Υ», αλλά ουσιαστικότατη. Το «Α» σημαίνει Απορρίμματα και το «Υ» Υπολείμματα.  Αλλά και εδώ η Πολιτεία και τα «παπαγαλάκια» της ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ.
ΕΔΩ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΥΤΑ
ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ
Όχι αγαπητοί στην Κερατέα και το Γραμματικό δεν κατασκευάζονται ΧΥΤΥ, αλλά ΧΥΤΑ, εξευγενισμένες  δηλαδή χωματερές.  Γιατί για να έχει Υπολείμματα πρέπει να υπάρξει επεξεργασία των απορριμμάτων. Η «σειρά» είναι ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ – ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ- ΕΠΕΓΕΡΓΑΣΙΑ- ΤΑΦΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΟΣ. Έχετε ακούσει από τους «υπευθύνους» τίποτα για όλα αυτά; Όχι φυσικά. Και ξέρετε γιατί;
Γιατί από την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ δεν κερδίζει κανένας εργολάβος, μόνο ο πολίτης, γιατί οι ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ πρέπει να γίνουν στις πόλεις (ένας στην Κηφισιά) και κανείς δεν τους θέλει (κι αυτοί δεν είναι αγροίκοι χωριάτες), γιατί ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ σημαίνει εργοστάσια και πουθενά δεν προβλέπονται. Άρα τι μένει; Μια λακκούβα να ρίχνουμε τα σκουπίδια. Είναι ΧΥΤΥ αυτό; Κι όμως αυτό κατασκευάζεται σε Κερατέα και Γραμματικό.
Ας πάψουν λοιπόν να σας κοροϊδεύουν με τα παραμύθια τους.
Γιατί εμάς δεν μπορούν να μας κοροϊδέψουν πλέον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: