-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ Ν. ΜΑΚΡΗ

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ (ΜΑΡΑΘΩΝΑ) ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΥΤΑ, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης προσπάθειάς της για διεύρυνση του μετώπου έτσι ώστε να περιλαμβάνει όλες τις περιοχές του νέου Δήμου ΜΑΡΑΘΩΝΑ, πραγματοποίησε ανοιχτή  συνάντηση - συζήτηση, την Τετάρτη 5 Γενάρη, στο Δημαρχείο Ν. Μάκρης.
Στην συνάντηση αυτή, που κρίνεται επιτυχής, έγινε αρχικά ενημέρωση από την Επιτροπή για την πορεία του θέματος και τις μέχρι τώρα ενέργειες και ακολούθησε ανοιχτή και ελεύθερη συζήτηση, τόσο για την μεγαλύτερη ενεργοποίηση των κατοίκων της Ν. Μάκρης, όσο και για τους τρόπους αντιμετώπισης της, καταστροφικής για την περιοχή, κατασκευή ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.
Στην συνάντηση συμμετείχαν, πέρα από τα μέλη της Επιτροπής και τους ενεργούς πολίτες της Ν. Μάκρης και  εκλεγμένοι ή υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι από Γραμματικό και Ν. Μάκρη.
ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Παρουσία επίσης είχαν και διαχειριστές τοπικών διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης, όπως εκπρόσωπος από το ΔΙ.ΑΝ.Α. (ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ), η ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ από το "ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ" και ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ από το "Κόλλιας Γιώργος - ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ".
Ανάμεσα στις προτάσεις που καταγράφηκαν και τις οποίες θα επεξεργαστεί η Επιτροπή είναι:
Στις 20 Γενάρη συνεδρίαση της Σ.Ε. στον Μαραθώνα, με σκοπό την ενεργοποίηση και των κατοίκων του Μαραθώνα.
Ενημέρωση των πολιτών με φυλλάδια, "τραπεζάκια" και έκδοση ενός ενημερωτικού εντύπου.
Να γίνεται καθημερινός έλεγχος στο εργοτάξιο, με σκοπό αφ΄ ενός μεν να εντοπίζονται οι κακοτεχνίες, αφ΄ ετέρου δε να παρακολουθούνται οι αρχαιολογικές ανασκαφές.
Η Σ.Ε. να είναι καταγγελτική απέναντι στους τοπικούς άρχοντες και τους πολιτικούς υπεύθυνους χωρίς να "στρογγυλεύονται τα πράγματα".
Σύνδεση με το κίνημα της Κερατέας (συμμετοχή δική μας και γενικότερη συνεργασία), με κύριο σύνθημα ΧΥΤΑ ΠΟΥΘΕΝΑ.
Ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης του αγώνα και μέσω του νέου Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: