-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

"ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ" & ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Γ. ΚΟΛΛΙΑ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ
ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ
Σοβαρά επεισόδια μεταξύ κατοίκων της Κερατέας και αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο μπλόκο που έχουν στήσει οι κάτοικοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δημιουργία ΧΥΤΥ.
Οι κάτοικοι πολιόρκησαν το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, αλλά και το κτίριο της Τροχαίας, πετώντας πέτρες, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές.
Ταυτόχρονα, κάποιοι αναποδογύρισαν τρία υπηρεσιακά αυτοκίνητα της αστυνομίας, τα οποία ήταν σταθμευμένα έξω από το αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κάτοικοι γνώριζαν ποια αυτοκίνητα ανήκαν στην αστυνομία, αφού δεν πείραξαν κανένα ΙΧ αυτοκίνητο.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 23.00 χθες το βράδυ, όταν αστυνομικές δυνάμεις, με τη χρήση χημικών, επιχείρησαν να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι απάντησαν πετώντας μολότοφ κατά των ανδρών των ΜΑΤ.
Λίγο μετά τη 1.00 εκδηλώθηκε φωτιά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας, με τους κατοίκους να αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη. Μάλιστα, κατήγγειλαν τους αστυνομικούς για δολιοφθορές και πρόκληση υλικών ζημιών σε σταθμευμένα οχήματα.
Η ένταση αποκλιμακώθηκε λίγο μετά τις 2.30 τα ξημερώματα και έκτοτε επικρατεί ηρεμία.
ΣΧΟΛΙΟ
Στο άρθρο διάβασα ότι η αντίδραση των κατοίκων της Κερατέας αφορά την "κατασκευή ΧΥΤΥ".  Δεν είναι αλήθεια ότι κατασκευάζεται ΧΥΤΥ, αλλά απλά μέρος της κυβερνητικής προπαγάνδας, για να δυσφημισθεί ο αγώνας των κατοίκων. Η μελέτη του έργου αφορά ΧΥΤΑ , η χρηματοδότηση αφορά ΧΥΤΑ, η εργολαβική σύμβαση αφορά ΧΥΤΑ κι αυτοί επιμένουν να μιλάνε για ΧΥΤΥ.
Βέβαια "χρυσώνουν τα χάπι", λέγοντας ότι στο .... μέλλον (!) θα ...μετατραπεί ο ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ. Πρώτον σε πιο μέλλον αναφέρονται; Και δεύτερον και ουσιαστικότερο: αυτήν την ...μελλοντική στιγμή τι θα κάνουν; θα βγάλουν όλα τα σύμμεικτα απορρίμματα που θα έχουν ρίξει, θα τα επεξεργαστούν και θα τα ξαναρίξουν  μέσα ως υπολείμματα;
Είναι φανερό ότι πρόκειται για ένα παραμύθι, το οποίο όμως ακούγεται ευχάριστα στους μη γνωρίζοντες και δημιουργεί αρνητικό κλίμα για τους αγωνιζόμενους κατοίκους στην κοινή γνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: