-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ (ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΑΠΡΙΛΗ 2011). ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΖΩΝΤΑΝΟΙ!

  • Γράφει ο Γιώργος Κόλλιας

    Είμαστε ακόμη ζωντανοί!
    Αυτό κυρίως θα είναι το μήνυμα της μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Ν. Μάκρη στις 30 Απρίλη 2011 (Κέντρο Υγείας, 11 το πρωί) .
    Είμαστε ακόμη ζωντανοί κι είμαστε εδώ.
    Οι Επιτροπές Αγώνα (Επιτροπή Αγώνα Αιρετών του Δήμου Μαραθώνα ενάντια στον ΧΥΤΑ Γραμματικού, Συντονιστική Επιτροπή Γραμματικού ενάντια στους ΧΥΤΑ και Επιτροπή Αγώνα Βαρνάβα ενάντια στο ΧΥΤΑ Μαραθώνα (Γραμματικού)) σε κοινή συνεδρίαση αποφάσισαν την από κοινού πραγματοποίηση μια μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, υπό την αιγίδα του Δημάρχου Μαραθώνα και των επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων του Δήμου.
    Θα διατρανώσουμε ότι δεν έχουμε αποδεχθεί τίποτα, δεν έχουμε υποχωρήσει, δεν νοιώθουμε ηττημένοι, αλλά αποφασισμένοι, τίποτα δεν έχει τελειώσει.
    Θα στείλουμε το μήνυμα σ΄ όλους αυτούς που ονειρεύονται σκουπιδότοπους στο Γραμματικό, ότι τζάμπα σκορπίζουν εκατομμύρια ευρώ. Το "έργο" τους δεν θα λειτουργήσει ποτέ!
Θα δηλώσουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι τον τόπο μας τον διαφεντεύουμε εμείς κι εμείς θα είμαστε αυτοί που θα αποφασίσουμε. Δεν θα επιτρέψουμε να αποφασίζουν άλλοι για μας χωρίς εμάς.
    Αυτή η συγκέντρωση θα είναι καθοριστική. Δεν είναι απλά μια ακόμη κίνηση στις δεκάδες που έχουμε πραγματοποιήσει. Είναι μια καινούργια αρχή για την δημιουργία ενός Ενωτικού Μετώπου Αντίστασης. Είναι η αρχή μιας μεγάλης πορείας που θα οδηγήσει στην ακύρωση ενός έργου που δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο παρά μόνο τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, την "μαφία των σκουπιδιών".
    Κρίναμε ότι ήρθε ο καιρός να ξεφύγουμε από μικροδιαιρέσεις, κινήσεις τακτικής, "συμμαχίες" και να οικοδομήσουμε μια πλατιά λαϊκή συμμαχία των πολιτών του Δήμου Μαραθώνα, ενάντια στον καταστροφικό για τον τόπο μας ΧΥΤΑ, βάζοντας και πάλι τον λαό του τόπου στο προσκήνιο.
    Έχουμε διαφορετικές απόψεις σε πολλά σημεία, αλλά συμφωνούμε όλοι στον βασικό στόχο που είναι ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ - ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΙΚΗ.
    Αυτή η συγκέντρωση στόχο έχει να αντιστρέψει το κλίμα ηττοπάθειας που έχει περάσει στις τοπικές κοινωνίες, να ενεργοποιήσει αυτές τις δυνάμεις του Δήμου μας που αναζητούν τρόπους να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον ΧΥΤΑ.
    Θέλουμε να βγουν μπροστά νέα πρόσωπα, με φρέσκες ιδέες, με δυναμισμό και θέληση για πραγματική πάλη.
    Όσοι νοιώθουν την ίδια ανάγκη ας βάλουν όλες τους τις δυνάμεις για μια μαζική και αγωνιστική συγκέντρωση.
    Όλοι όσοι ασχολούμαστε χρόνια τώρα με το ζήτημα, ας κάνουμε τούτη την φορά ένα βήμα πίσω και ας βάλουμε τον πολίτη μπροστά. Με τον πολίτη ενεργοποιημένο, με τον πολίτη στο προσκήνιο, είναι βέβαιο ότι μπορούμε να νικήσουμε. Οι πολίτες πρέπει να μας ξεπεράσουν και να στείλουν το δικό τους μήνυμα: ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ.
Η Κερατέα μας έδειξε τον δρόμο.
Τώρα είναι η δική μας σειρά.
Τώρα είναι η σειρά των πολιτών του Δήμου Μαραθώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: