-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Κ. ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ: "Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ"

  • Η χαρά του εργολάβου!!! (Πίθος των Δαναΐδων… Πιθάρι χωρίς πάτο…)
  • ΧΥΤΑ Γραμματικού-Μαραθώνα:
  • αποφάσισαν να πληρώσουμε για πρώτη δόση δυόμισι εκατομμύρια ευρώ (2.500.000 ευρώ), τις ανακρίβειες, τα λάθη και τις παραλείψεις της Μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου. 
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  Π. ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ - 
    ΟΜΟΤΙΜΟΣ  ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Τ.Ε.Ι
ΧΥΤΑ Γραμματικού-Μαραθώνα: αποφάσισαν να πληρώσουμε για πρ
Με αφορμή την «αποκάλυψη» που προκάλεσε η Φύση με τις καλοκαιρινές βροχές (του 2010) που παρέσυραν στη θάλασσα τόνους χώματα, λάσπες, μηχανόλαδα, υπολείμματα και πέτρες από την πλαγιά που ήδη έχουν αρχίσει τα έργα εγκατάστασης του ΧΥΤΑ Μαραθώνα, κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν από την ειδική υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος  να ερευνήσουν το θέμα.
Μετά από την αυτοψία των επιθεωρητών συντάχθηκε μια έκθεση καταπέλτης (υπογράφει  ο Γενικός Επιθεωρητής Περιβάλλοντος κ  Π. Μέρκος) , η οποία καταγράφει λεπτομερώς τις παραλείψεις και τις ανακρίβειες που περιλαμβάνει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων, πάνω στην οποία στηρίχθηκε η αδειοδότηση του έργου, πολλές από τις οποίες ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ, η περιοχή θα είχε απορριφθεί ως ακατάλληλη για την εγκατάσταση του ΧΥΤΑ!!! 
Γεννάται λοιπόν αμέσως το ερώτημα αν οι παραλείψεις ήσαν εσκεμμένες ή οφείλονταν σε αβλεψία ή επιπολαιότητα! Θα το μάθουμε ίσως στο μέλλον.
Η μελέτη λοιπόν  «δεν είχε προσέξει» και το διαπίστωσαν με την απλή αυτοψία οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και το κατέγραψαν λεπτομερώς , ότι μέσα από τον σχεδιαζόμενο ΧΥΤΑ περνάνε ΔΥΟ ρέματα που όταν βρέχει θα μαζεύουν τα νερά της βροχής και τα χώματα που έχει ρίξει τώρα ο εργολάβος αλλά στο μέλλον, αν κατασκευαστεί το έργο, θα μεταφέρει στη θάλασσα τα θαμμένα σκουπίδια και τα δηλητηριώδη στραγγίσματα!!! 
Και η Διοίκηση δεν έχασε την ώρα της… ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ να πληρώσει εκτάκτως και επειγόντως στον Εργολάβο ΔΥΟΜΙΣΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ (2.500.000) ΕΥΡΩ για να κάνει  «επείγοντα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας …» (βλέπε την πρώτη σελίδα της απόφασης)… δηλ με προϋπολογισμό 2,5 εκατομμύρια , που κύριος είδε πόσο θα φτάσει στο τέλος. Με τα πρόσθετα έργα που θα μελετηθούν εκτάκτως και επειγόντως ή όσα άλλα χρειαστούν…και πληρωθούν, ελπίζουμε ότι θα εμποδίσουμε τα νερά της βροχής μαζί με τα σκουπίδια να πάνε στη θάλασσα;;;   πολύ αισιόδοξο μοιάζει αφού είναι γνωστό ότι η δύναμη της Φύσης τιμωρεί αλύπητα όσους την παραβιάζουν όπως απέδειξε και το πρόσφατο πλήγμα στην Ιαπωνία!!!
Μήπως  η Ευρωπαϊκή Οδηγία που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ να εγκαθίστανται ΧΥΤΑ εκεί που υπάρχουν ρέματα κάνει λάθος;;; Εμείς την παραβιάζουμε κατά λάθος ή εξεπίτηδες;;;
Και τα Ενεργά Σεισμικά Ρήγματα που φέρονται να διασχίζουν την περιοχή ποιος θα τα ελέγξει;;; αφού αν συμβεί έστω και μικροσεισμός. Θα καταστραφούν τα στεγανά που κατασκευάζονται και τα στραγγίσματα θα οδηγηθούν στον υδροφόρο ορίζοντα και θα ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΟΥΝ επικίνδυνα τα νερά ύδρευσης αλλά και άρδευσης στον κάμπο του Μαραθώνα;;;
Η επιμονή να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί με κάθε μέσο μια απόφαση εγκατάστασης ΧΥΤΑ σε ακατάλληλη περιοχή, στο Γραμματικό του Δήμου Μαραθώνα, που είναι προφανές από τα γεγονότα  αλλά και με μέθοδο διαχείρισης   και διαδικασία επικίνδυνη,  πρέπει να ξεσηκώσει όλους τους πολίτες του Μαραθώνα αλλά και των γύρω περιοχών αφού η μόλυνση ή η ρύπανση του φυσικού περιβάλλοντος ΔΕΝ περιορίζεται στα όρια ενός Δήμου αλλά επεκτείνεται και καταστρέφει όλη τη Γη… Πρέπει όμως, οφείλουν  να προηγηθούν οι αιρετοί άρχοντες του Δήμου, ο Δήμαρχος και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, να αναλάβουν τις ευθύνες τους με ξεκάθαρες αποφάσεις. Να απαιτήσουν να αξιολογηθεί εξ αρχής η ήδη «κλινικά νεκρή» Χωροθέτηση που από το 2003 παραμένει σε «βαθύ κώμα» και εφαρμόζεται τμηματικά και επιλεκτικά.
Η ευθύνη όλων μας είναι αδιανέμητη αλλά την σημαία πρέπει να την σηκώσουν οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Άρχοντες και η ευθύνη της σιωπής και της απουσίας θα τους βαρύνει για πάντα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  Π. ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ MSc
ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ  Α΄
ΟΜΟΤΙΜΟΣ  ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Τ.Ε.Ι

Δεν υπάρχουν σχόλια: