-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Προς κ. Καραβασίλη
Προς κ. Μέργκο
Αγαπητοί κύριοι
Πριν γράψω οτιδήποτε οφείλω να σας συγχαρώ για την δουλειά σας, για την επιστημονική σας κατάρτιση και για το γεγονός ότι έχετε αντιληφθεί την κρισιμότητα και την σοβαρότητα της θέσης σας σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος.
Φαντάζομαι ότι κατανοείτε ότι, ακριβώς λόγω αυτής της κρισιμότητας, οι ενέργειές σας παρακολουθούνται με ενδιαφέρον από τους πολίτες και ιδιαίτερα των περιοχών στις οποίες ανακύπτουν σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα.
Κι ακόμη ότι, λόγω της θέσης σας, υπόκεισθε στην δημόσια κριτική, χωρίς αυτό να σημαίνει -σε καμία περίπτωση- είτε αμφισβήτηση του κύρους σας, είτε οποιαδήποτε πρόθεση μείωσης της προσωπικότητάς σας.
Έκρινα σκόπιμη αυτήν την εισαγωγή, γιατί είμαι ένας από αυτούς που επικρότησα την στάση σας με την δημοσιοποίηση της διαπίστωσης του αυτονόητου -και από το 2005 διαπιστωθέντος- της ύπαρξης δηλαδή ρεμάτων στον χώρο του υπό κατασκευή ΧΥΤΑ στο Μαύρο Βουνό Γραμματικού. Κι ακόμη από αυτούς που επέκρινα το δεύτερο έγγραφό σας, το οποίο απετέλεσε "όπλο" στα χέρια των δικηγόρων του Δημοσίου και της κατασκευάστριας εταιρίας, τόσο στην διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, όπου στην ουσία έκρινε την υπόθεση, όσο και στην εκδίκαση των προσφυγών στο Σ.τ.Ε.
Μαργαρίτα Καραβασίλη
Είναι αλήθεια ότι οι επικρίσεις μου ήσαν έντονες, αλλά έντονη ήταν και η απογοήτευσή μου όταν καταθέτοντας ως μάρτυρας,  κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, μου επεδείχθη το δεύτερο έγγραφό σας, από τον δικαστή, με την επισήμανση ότι "οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος άλλα λένε σ΄ αυτό το έγγραφο" και οι δικηγόροι του Δημοσίου και της Εταιρίας να επαυξάνουν "μετά την απάντηση της ΔΕΚΕ, οι Επιθεωρητές άλλαξαν άποψη".
Κράτησα βέβαια επιφύλαξη και έγραψα "εάν συμβαίνει αυτό", δηλαδή εάν υπήρξε αλλαγή θέσης.
Διαβάζοντας αναλυτικά το δεύτερο έγγραφό σας διαπίστωσα ότι δεν υπήρξε μεν αλλαγή θέσης, αλλά συντάχθηκε κατά τέτοιο τρόπο που να έχει πολλαπλές αναγνώσεις.
Εδώ ανακύπτουν κάποια ερωτήματα:
Το συγκεκριμένο έγγραφο προβλέπεται από την διαδικασία σας;
Τι νόημα είχε να επαναλάβετε τι θέσεις τις ΔΕΚΕ και μάλιστα σε απαντητικό προς αυτήν έγγραφο;
Αγαπητοί Κύριοι
Είμαι βέβαιος, όπως είναι βέβαιοι και οι περισσότεροι πολίτες, ότι θα σας έχουν ασκηθεί εντονότατες πιέσεις, προκειμένου να πάψετε να υποστηρίζετε την αλήθεια, που είναι η ύπαρξη των ρεμάτων εντός του χώρου κατασκευής του ΧΥΤΑ Γραμματικού.
Τα συμφέροντα είναι μεγάλα και οι ευθύνες όσων με ψεύτικες μελέτες προώθησαν αυτό το οικολογικό έγκλημα τεράστιες.
Περιμένουν από εσάς υποχωρήσεις. Απαιτούν συμβιβασμούς.
Αυτό που σας ζητώ είναι να αντισταθείτε. Και να είστε βέβαιοι ότι θα έχετε την δυναμική στήριξη όλων των ελεύθερων ανθρώπων.
Με ιδιαίτερη -ακόμη- εκτίμηση
ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΚΟΛΛΙΑΣ
πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Βαρνάβα

Δεν υπάρχουν σχόλια: