-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007

Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ & ΤΑ Μ.Μ.Ε.

  • ΤΑ ΝΕΑ

15/11/2007

Διαμαρτυρίες και επεισόδια στον δρόμο προς την κατοικία του Καραμανλή
ΕΝΤΑΣΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ χθες το απόγευμα στη Ραφήνα, καθώς ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ απέτρεψαν κατοίκους του Βαρνάβα, του Γραμματικού, του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης να διαμαρτυρηθούν έξω από το σπίτι του Πρωθυπουργού για την επικείμενη κατασκευή ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.

Τα ΜΑΤ είχαν αποκλείσει τον δρόμο στο ύψος της πλατείας της Ραφήνας και όταν οι διαμαρτυρόμενοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να προχωρήσουν προς την πρωθυπουργική κατοικία, έγιναν επεισόδια και τραυματίστηκε ελαφρά ένας από τους διαδηλωτές. Οι υπόλοιποι αποφάσισαν να υποχωρήσουν κι έτσι τα επεισόδια δεν πήραν έκταση. Έδωσαν πάντως νέο «ραντεβού» για να συγκεντρωθούν στη Ραφήνα σε δέκα ημέρες.
«Ζητάμε εδώ και τριάμισι χρόνια να συναντήσουμε τον Πρωθυπουργό της χώρας. Δεν μας έχει δεχτεί. Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να συγκεντρωθούμε εδώ», λέει ο πρόεδρος της Κοινότητας Γραμματικού Νίκος Κουκής. «Απαιτούμε να μην κατασκευαστεί ΧΥΤΑ στο Γραμματικό. Είναι μία από τις ελάχιστες ανάσες του Νομού Αττικής που έχουν απομείνει», λέει ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα κ. Γιώργος Κόλλιας που συμμετείχε στην πορεία. «Μελέτη του Πολυτεχνείου Κρήτης προτείνει την κατασκευή υπερτοπικών μεγάλων ΧΥΤΑ σε επτά σημεία της χώρας. Το πιο κοντινό στην Αττική, σύμφωνα με τη μελέτη, θα ήταν στη Ριτσώνα. Δεν ζητάμε να συνεχιστεί η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση με τις παράνομες και επικίνδυνες για την υγεία χωματερές. Θέλουμε να υλοποιηθεί η πρόταση του Πολυτεχνείου», συμπληρώνει. Τελικά, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον υπεύθυνο ασφαλείας της πρωθυπουργικής κατοικίας, ενώ αποφασίστηκε, εάν δεν μεσολαβήσει ραντεβού με τον κ. Καραμανλή, να διοργανωθεί νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε δέκα ημέρες και πάλι στην Ραφήνα.

  • ΣΚΑΪ

14/11/2007

Μικροεπεισόδια στη Ραφήνα

Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν στη Ραφήνα όταν κάτοικοι του Γραμματικού, του Βαρνάβα και του Μαραθώνα που πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρίας για τη χωροθέτηση χωματερής στην περιοχή τους, επιχείρησαν να πλησιάσουν το σπίτι του πρωθυπουργού.

Οι συγκεντρωμένοι συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο άτομα.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Γραμματικού επέδωσε στον επικεφαλής της φρουράς του πρωθυπουργού ψήφισμα διαμαρτυρίας, ζητώντας μεταξύ άλλων να γίνει σύσκεψη παρουσία βουλευτών της περιοχής, τοπικών φορέων και του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να σταματήσει η κατασκευή ΧΥΤΑ σε Γραμματικό και Κερατέα.

  • ΕΘΝΟΣ

15/11/2007

Διαμαρτυρία για την κατασκευή ΧΥΤΑ


Μία ακόμη διαμαρτυρία προκειμένου να μην προχωρήσει η κατασκευή της χωματερής στην περιοχή τους πραγματοποίησαν χθες οι κάτοικοι του Γραμματικού της Αττικής.

Αυτή τη φορά συγκεντρώθηκαν στη Ραφήνα, με σκοπό, όπως είπαν, να πάνε μέχρι το σπίτι του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και να του επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις έξι το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Ραφήνας, και σε αυτήν πήραν μέρος αρκετοί κάτοικοι από την περιοχή του Γραμματικού.

Γύρω στις επτά το βράδυ, οι συγκεντρωμένοι επεχείρησαν να πάνε προς το σπίτι του πρωθυπουργού, αλλά οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή δεν τους το επέτρεψαν.

Προς στιγμήν απειλήθηκαν επεισόδια, όταν μία ομάδα προσπάθησε να σπάσει το φράγμα που είχαν δημιουργήσει οι αστυνομικοί και να προχωρήσει. Επενέβησαν όμως οι ψυχραιμότεροι κάτοικοι του Γραμματικού και τα επεισόδια αποφεύχθηκαν.

  • ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

15/11/2007

Μικροεπεισόδια στη Ραφήνα

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στη Ραφήνα, όταν περίπου 200 κάτοικοι του Γραμματικού, του Βαρνάβα και του Μαραθώνα, που διαμαρτύρονται για τη χωροθέτηση χωματερής στην περιοχή τους, επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό και να προσεγγίσουν το σπίτι του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.


  • ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

15/11/2007

Αστυνομικοί τραυμάτισαν συγκεντρωμένους

Επεισόδια με δυο ελαφρά τραυματίες σημειώθηκαν χτες στη Ραφήνα κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας των κατοίκων του Γραμματικού, του Μαραθώνα και του Βαρνάβα ενάντια στη χωροθέτηση χωματερής στην περιοχή τους. Οι συγκεντρωμένοι, που επιχείρησαν να πλησιάσουν το σπίτι του πρωθυπουργού, συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό δύο ατόμων. Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 6.30 το βράδυ. Οι συγκεντρωμένοι «έσπασαν» τους δυο αστυνομικούς κλοιούς και έφτασαν κοντά στο σπίτι του πρωθυπουργού. Τελικά, εκπρόσωπός του δέχτηκε αντιπροσωπεία, η οποία του επέδωσε τις θέσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: