-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΒΟΥΛΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007 συνεδρίασε στο Γραμματικό η Διαδημοτική Αγώνα, προκειμένου να εξετάσει της εξελίξεις στο φλέγον ζήτημα της δημιουργίας Χωματερής στο Γραμματικό και να αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις της.
Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γραμματικού κ. Κούκης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα κ. Βούλγαρης και ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Κόλλιας, ο Αντιδήμαρχος Μαραθώνα κ. Μπαϊρακτάρης και οι εθελοντικά προσφερθέντες νομικοί κ. Καραμέτος, Μπούρμπος, Κουλούρης, Λιαπάκη.
Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γραμματικού ενημέρωσε για τις πρόσφατες εξελίξεις και συγκεκριμένα:
  • Ετοιμάζεται φάκελος από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατ. Αττικής για την Ευρωπαϊκή Ένωση και προγραμματίζεται επίσκεψη στις Βρυξέλλες του Νομάρχη κ. Κουρή, του Δημάρχου Κερατέας κ. Ιατρού και του Προέδρου του Γραμματικού κ. Κούκη.
  • Θα δημιουργηθούν ομάδες περιπολίας στον χώρο της υπό δημιουργία Χωματερής για αποτροπή κάθε σχετικής ενέργειας.
  • Εστάλησαν έγγραφα με τις θέσεις από τους Δημάρχους και Προέδρους στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παπούλια και τους Βουλευτές όλων των Κομμάτων της Περιφέρειας Αττικής. Παράλληλα έγγραφο προειδοποιητικό εστάλη στην Κοινοπραξία που έχει αναλάβει το έργο με την προτροπή να μην τολμήσει να ξεκινήσει έργα στην περιοχή.
  • Στο Νομικό Τομέα εκκρεμούν οι προσφυγές μας κατά της απόφασης άρσης της αναδάσωσης της περιοχής στο Σ.τ.Ε. (ανεβλήθη η εκδίκαση για τον Μάρτη 2008), εκκρεμεί η διαδικασία απαλλοτριώσεων (κατά της οποίας θα ασκηθεί προσφυγή), εκκρεμεί η εκδίκαση της προσφυγής κατά της αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού και φυσικά η εκδίκαση της προσφυγής στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι παριστάμενοι νομικοί ζήτησαν φάκελο των μέχρι τώρα ενεργειών προκειμένου να μελετήσουν το θέμα και να υποβάλλουν προτάσεις.
Ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα κ. Κόλλιας πρότεινε οργανωμένη αγωνιστική δραστηριότητα και επικοινωνιακή πολιτική (περισσότερα geKollias.blogspot.com).

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ:
  • Προετοιμασίαφακέλου για τους Νομικούς, προκειμένου να υποβάλλουν σύντομα εισηγήσεις επί του πρακτέου σε νομικό επίπεδο.
  • Κινητοποίηση το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2007 στον Αγ. Στέφανο (λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα).
  • Συνεδριάσεις των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων και Λαϊκές Συνελεύσεις
  • Ανάρτηση πανό.
  • Δημιουργία Ομάδας Έκτακτων Καταστάσεων (περιφρούρησης και αντίδρασης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: