-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

ΑΔΕΡΦΙΑ ΑΣ ΜΗΝ ΔΙΧΑΣΘΟΥΜΕ!

Αναδημοσιεύω άρθρο της Πόπης Σουφλή στο blog ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ για την συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ενάντια στον ΧΥΤΑ Γραμματικού.

ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ...

Γράφει η Πόπη Σουφλή

Εχθές, έγραψα ένα κείμενο, για την προβοκάτσια που έγινε με τα ανώνυμα φέιγ-βολάν εις βάρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Κατά του ΧΥΤΑ, αλλά «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις», δυστυχώς οι άγνωστοι συκοφάντες, δυστυχώς δικαιώνονται… εν μέρει 
Εχθές, όπως κάθε Πέμπτη, συνεδρίασε η Συντονιστική, «κουτσουρεμένη» και λόγω των διακοπών, αλλά το πρόσωπο που έκανε χρέη Προέδρου, κατανάλωσε το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες, στα πολιτικά δρώμενα της περιοχής του Μαραθώνα, ασκώντας κριτική στους πολιτικούς αντιπάλους του συνδυασμού που το ίδιο ανήκει, αντί να ασχοληθεί με τα θέματα που αφορούν τον ΧΥΤΑ και τη δυναμική, που πρέπει να εκδηλωθεί με δραστικές ενέργειες.
Δεν θα θίγαμε το θέμα, αλλά επειδή γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια από πρόσωπα που βρίσκονται μέσα στην Συντονιστική, και παράλληλα ανήκουν ως μέλη ή ως υποψήφιοι σε συγκεκριμένη δημοτική παράταξη, να κατηγορούνται υποψήφιοι δημοτικών παρατάξεων που δεν έχουν καν μέλη στη Συντονιστική Επιτροπή, κι όλα αυτά σε μια προσπάθεια ψηφοθηρική, θεωρούμε ότι η ιστορία όπως εξελίσσεται, κακοφορμίζει.
Κάποιοι θα πρέπει να αντιληφθούν, ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιούν την παρουσία τους σε μια Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, για να κάνουν πολιτική σπέκουλα υπέρ του συνδυασμού τους, κατηγορώντας άλλους συνδυασμούς.
Η Συντονιστική Επιτρπή Αγώνα, έγινε για έναν και μόνο λόγο:
Για να οργανώσει την αντίσταση των κατοίκων του Γραμματικού και της ευρύτερης περιοχής του Καλλικράτειου Δήμου Μαραθώνα και να μπλοκάρει με κάθε τρόπο την εξέλιξη κατασκευής και λειτουργίας του ΧΥΤΑ.
Σε νομική βάση, γίνονται κάποια πράγμα, που δεν μπορούμε να κρίνουμε κατά πόσον είναι ικανά να ανατρέψουν την δυσάρεστη εξέλιξη.
Πέρα από τη νομική πλευρά του θέματος, υπάρχουν κι άλλα θέματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν.
Οι κάτοικοι του Γραμματικού, που θα ‘πρεπε να έχουν τον πρώτο λόγο και να «έχουν πάρει τα άρματα», όπως θα ‘λεγε ποιητική αδεία κάποιος, βρίσκονται σε μια ραστώνη επικίνδυνη.
Κανείς και τίποτα δεν τους ταρακουνά. Κάποιοι πίστευαν και είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην νέα Συντονιστική Επιτροπή.
Σήμερα, τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, δυστυχώς, όλη η «δυναμική» της Συντονιστικής Επιτροπής, εξαντλήθηκε σε μια συναυλία που δεν είχε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα και βάρυνε οικονομικά τα πενιχρά οικονομικά της Επιτροπής και σε συζητήσεις για νομικές διαδικασίες, που σε τελευταία ανάλυση, δεν χρειάζονται να παίρνουν τόση έκταση, σε αντίθεση με τις δυναμικές κινητοποιήσεις που θα έπρεπε να γίνουν. 
Δεν είναι δυνατόν, όλες οι διαδικασίες που οφείλει να κάνει η Συντονιστική Επιτροπή, να εξαντληθούν σε νομικά πλαίσια. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες που έχουν κτήματα και περιουσίες οι κάτοικοι του Γραμματικού, αλλά αρκεί μόνο αυτό;
Πού είναι οι ενέργειες εκείνες που θα δώσουν δυναμική και θα ξεσηκώσουν ουσιαστικά τους κατοίκους;
Που είναι οι ενέργειες εκείνες που θα υποχρεώσουν τα ΜΜΕ να στρέψουν επάνω τους τηλεοπτικούς και δημοσιογραφικούς φακούς;
Ή όλα εξαντλούνται στις νομικές διαδικασίες και στις κατηγορίες κατά πολιτικών αντιπάλων και μάλιστα με σχόλια που στερούνται κάθε πολιτικού ήθους και λόγου;
Είναι η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Κατά του ΧΥΤΑ, το εφαλτήριο μελών δημοτικής παράταξης για να κατηγορεί τους πολιτικούς της αντιπάλους, προκειμένου να εισπράξει πολιτικά οφέλη στις δημοτικές εκλογές;
Είναι η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Κατά του ΧΥΤΑ, εφαλτήριο κάποιων μελών δημοτικής παράταξης, για να ασκείται πολιτική σπέκουλα;
Μα δεν αντιλαμβάνονται κάποιοι, ότι αυτοαπαξιώνονται; Και είναι κρίμα όταν αυτό γίνεται από πρόσωπα που έχουν ένα επίπεδο αξιόλογο.
Είναι κρίμα… και για τον Αγώνα και για τους ίδιους…
Σας παρακαλώ, κρατείστε αυτόν τον ΑΓΩΝΑ μακριά από την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών…
Ένας ΧΥΤΑ, δεν έχει άρωμα συγκεκριμένης παράταξης. 
Κουβαλά βρώμα και δυσωδία, που θα μας πνίξει όλους… σε οποιαδήποτε παράταξη κι αν ανήκουμε.

ΣΧΟΛΙΟ
Δεν ήμουν παρών στην συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής και δεν μπορώ να γνωρίζω από "πρώτο χέρι" τα γεγονότα που αναφέρονται στο άρθρο.
Και δεν ήμουν παρών ακριβώς για τον λόγο που γίνεται η κριτική.
Συνεπής με τις αρχές μου πρότεινα όσοι από τα μέλη της Επιτροπής θα είναι υποψήφιοι στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές να αποσυρθούν από την Συντονιστική Επιτροπή. Κι αυτό έκανα εγώ. Επειδή θα είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος απομακρύνθηκα - προσωρινά- από την Επιτροπή, έστω κι αν αυτό με στεναχωρεί, έστω κι αν δέχομαι κριτική από αδελφούς Γραμματικιώτες ότι " εγκατέλειψα των αγώνα για να είμαι υποψήφιος".
Με αυτά που διαβάζω αισθάνομαι να δικαιώνομαι, κατά κάποιον τρόπο. Αυτό που δεν είχα σκεφτεί ήταν ότι την ίδια "ζημιά" θα μπορούσαν να κάνουν και οι "ένθερμοι υποστηρικτές" υποψηφίων.
Αδέρφια συναγωνιστές
Είμαστε λίγοι και δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε διχασμένοι.
Οι δημοτικές εκλογές θα έρθουν και θα παρέλθουν, ο  ΧΥΤΑ θα μείνει.
Δεν πρέπει να βασιζόμαστε σε όψιμους σωτήρες ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ, αλλά ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
Ο κάθε υποψήφιος που πιστεύει σ΄ αυτόν τον αγώνα δεν πρέπει να αναλώνεται στις "εσωτερικές συγκρούσεις" στο Γραμματικό, αλλά να δίνει όλες τους τις δυνάμεις για την ευαισθητοποίηση πρώτα των Παρατάξεων και μετά της τοπικής κοινωνίας. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ.
Προσωπικά κατέρχομαι στις εκλογές, όχι για να στηρίξω κάποια υποψηφιότητα, αλλά για να αγωνιστώ μέσα από μία Δημοτική παράταξη για τον τόπο μου και για την αντιμετώπιση των μεγάλων πεοβλημάτων του Δήμα, ΠΡΩΤΟ από τα οποία είναι αυτό του ΧΥΤΑ.
Καλώ λοιπόν τους "αντιπάλους" μου (εγώ τους λέω συνυποψήφιους) να κάνουν το ίδιο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Oλα αυτά " σύμφωνα με πληροφορίες "; Μήπως πρέπει αδέλφια να διασταυρώνουμε τις πληροφορίες ; Μπήκε κανείς στον κόπο να ρωτήσει;

katerina είπε...

Τον τελευταίο καιρό, η κάτοχος αυτού του blog με έχει στεναχωρήσει πολύ. Και αυτό επειδή μου φαίνεται, ότι κρίνει πάρα πολύ κάποια συγκεκριμένα άτομα ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ, μιας και το άτομο στο οποίο αναφέρεται πάλι σε αυτό το άρθρο, ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ στις εκλογές, οπότε δεν έχεινα κάνει και κάποιον αγώνα τέτοιου είδους.
Επίσης, επειδή ΗΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ σε αυτή την συνάντηση της επιτροπής, συναγωνίστρια Πόπη, ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ. Αφού συζητήσαμε όλα τα θέματα που αφορούσαν την επιτροπή και τον αγώνα, μετά, καθώς είναι φυσικό λόγω των ημερών, πιάσαμε κουβέντα και για κάποιους υποψήφιους των εκλογών. Και πάνω στην κουβέντα ειπώθηκαν διάφορα. Μήπως μια επιτροπή, μετά από μια συνεδρίαση, δεν έχει το δικαίωμα να συζητήσει τίποτε άλλο;
Μήπως σου είναι πολύ εύκολο να κρίνεις κάποιους ανθρώπους, που, συγχώραμε, αλλά είναι από τους ελάχιστους που βλέπω να ενδιαφέρονται για τον αγώνα μας; Γιατί απαξιώνεις τον όποιο αγώνα προσπαθούμε να κάνουμε; Εσύ, τι αγώνα κάνεις; Εκτός από το να γράφεις στο blog για την "αποτυχημένη" μας συναυλία;
Λυπάμαι, είχα άλλη άποψη για την κρίση σου. Οσο για τους πληροφοριοδότες σου, θα πρέπει να σκέφτονται πριν μιλήσουν, ιδιαίτερα αν άργησαν τόσο να έρθουν, ώστε να μην πρόλαβαν να ακούσουν τα θέματα που συζητήσαμε και ήρθαν πάνω στην "κουβεντούλα".

ΑΔΕΡΦΙΑ, ΑΣ ΜΗ ΔΙΧΑΣΤΟΥΜΕ!!!
Ο τίτλος του άρθρου αυτού Πόπη θα έπρεπε να είναι ο ύμνος μας. Διαίρει και βασίλευε είναι ο Νόμος της Καταστροφής. Για να μην δικαιωθούν οι συκοφάντες, αυτοί που προσπαθούν να διαλύσουν την επιτροπή ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ, θα πρέπει να σταματήσει το εσωτερικό "κάρφωμα". ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

'Οσο για την καημένη τη συναυλία μας, επειδή ήμουν κι εγώ εκεί, δηλώνω ότι τουλάχιστον 1000 άτομα πέρασαν από εκεί. Να λέμε ότι ήταν 350 είναι ψέματα και ένας δίκαιος δημοσιογράφος όταν λέει κάτι που δεν ισχύει, μετά έχει το θάρρος να το διορθώσει. Αυτό ξέρω εγώ.

Γιώργο Κόλλια, πραγματικά λείπεις από τον αγώνα. Και ταπεινή μου γνώμη είναι, ότι άσχετα αν είσαι υποψήφιος ή όχι, η παρουσία σου είναι πολύτιμη, γιατί εσύ αγωνίζεσαι χρόνια μαζί με πολλούς άλλους. Μπορούμε να μην μπλέκουμε τα πολιτικά με τον αγώνα μας. Αν είχαμε καθαρή καρδιά και αγάπη για τον τόπο μας, αυτό θα κάναμε.
Αντί να ενωθούμε σαν μια γροθιά όλοι, κοιτάμε να βγάλουμε ο ένας το μάτι του άλλου και κυρίως, της μιας παράταξης να θάψουν της άλλης παράταξης.

ΒΡΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΙΑ!!! ΟΤΑΝ ΘΑ ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΑΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΔΕ ΘΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ!! Ο ΑΕΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΠΑΣΟΚ, ΟΥΤΕ ΝΔ, ΟΥΤΕ ΚΚΕ, ΟΥΤΕ ΣΥΡΙΖΑ, ΟΥΤΕ ΛΑΟΣ!! ΟΥΤΕ ΖΑΓΑΡΗΣ, ΟΥΤΕ ΚΟΥΚΗΣ, ΟΥΤΕ ΛΟΙΖΟΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΡΙΝΟΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΤΣΑΡΟΣ, ΟΥΤΕ, ΟΥΤΕ, ΟΥΤΕ!!!
ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΒΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ, ΟΛΟΝΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ!!!
Ξ Υ Π Ν Η Σ Τ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ