-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ!

Την Τετάρτη 3/11/2010 στις 6 το πρωί, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Γραμματικού κατά των ΧΥΤΑ, ομάδα κατοίκων του Γραμματικού και του Βαρνάβα καταλάβαμε αιφνιδιαστικά το εργοτάξιο του έργου, εμποδίζοντας τους εργάτες να ξεκινήσουν εργασία.
Οι κάτοικοι ειρηνικά μπήκαμε μέσα στο εργοτάξιο και παραμείναμε εκεί όλην την ημέρα, αλλά και όλη την νύχτα.
Το πρωί οι καμπάνες ήχησαν σε Γραμματικό και Βαρνάβα δίνοντας στους πολίτες το μήνυμα της συμμετοχής και πλήθος κόσμους συνέρρευσε στον χώρο, στέλνοντας στους εργολάβους και την Πολιτεία το μήνυμα ότι για τους πολίτες τίποτα δεν τελείωσε και ότι θα είναι εκεί και σήμερα και αύριο και κάθε μέρα.
Οι πολίτες του Γραμματικού και του Βαρνάβα, αλλά και των άλλων συνενούμενων πόλεων στον νέο Δήμο Μαραθώνα που ήταν συγκεντρωμένοι στο χώρο δήλωναν αποφασισμένοι να παραμείνουν στις επάλξεις και να συνεχίσουν να αγωνίζονται χωρίς κομματικά και παραταξιακά "καπελώματα", χωρίς να επηρεάζονται από τις πολιτικές τους θέσεις, χωρίς να εντάσσουν  τον αγώνα τους στους καθέ είδους "σχεδιασμούς".
Καλοδέχτηκαν και θα καλοδέχονται κάθε πολίτη που τάσσεται αλληλέγγυος στον αγώνα τους και εκτίμησαν και θα εκτιμούν κάθε θετική κίνηση, δήλωση, ή ενέργεια, από όπου κι αν προέρχεται.
Στην αρχική φάση της κατάληψης ήταν παρών ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Αλαβάνος και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του κ. Σταυρόπουλος, οι οποίοι αποχώρησαν μετά τις δηλώσεις τους στα Μέσα Ενημέρωσης, τον χώρο επισκεύθηκαν για λίγο οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Μαραθώνα κ. Τζιλάβης, κ. Καρίνος και κ. Δεληβοριάς, παρόντες ήσαν, κατά διαστήματα, πολλοί υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, ενώ σχεδόν καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας, αλλά και στην νυχτερινή  βάρδια της κατάληψης παρουσία και συμμετοχή είχαν ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Κόλλιας και οι υποψήφιοι Σύμβουλοι του Δήμου Μαραθώνα Σπύρος Ηλίας και Χρήστος Τουρκαντώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: