-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ: ΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Στο site του ΣΚΑΙ δημοσιεύθηκε ρεπορτάζ για τα τελευταία γεγονότα της Κερατέας με τίτλο: ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ. Στο ρεπορτάζ αναφερόταν ότι οι κάτοικοι αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΥ, ενώ είναι πλέον κοινώς γνωστό ότι στην Κερατέα (και στο Γραμματικό) κατασκευάζονται ΧΥΤΑ.
Δώσαμε αμέσως απάντηση με το εξής σχόλιο:

Στο άρθρο διάβασα ότι η αντίδραση των κατοίκων της Κερατέας αφορά την "κατασκευή ΧΥΤΥ".  Δεν είναι αλήθεια ότι κατασκευάζεται ΧΥΤΥ, αλλά απλά μέρος της κυβερνητικής προπαγάνδας, για να δυσφημισθεί ο αγώνας των κατοίκων. Η μελέτη του έργου αφορά ΧΥΤΑ , η χρηματοδότηση αφορά ΧΥΤΑ, η εργολαβική σύμβαση αφορά ΧΥΤΑ κι αυτοί επιμένουν να μιλάνε για ΧΥΤΥ.
Βέβαια "χρυσώνουν τα χάπι", λέγοντας ότι στο .... μέλλον (!) θα ...μετατραπεί ο ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ. Πρώτον σε πιο μέλλον αναφέρονται; Και δεύτερον και ουσιαστικότερο: αυτήν την ...μελλοντική στιγμή τι θα κάνουν; θα βγάλουν όλα τα σύμμεικτα απορρίμματα που θα έχουν ρίξει, θα τα επεξεργαστούν και θα τα ξαναρίξουν  μέσα ως υπολείμματα;
Είναι φανερό ότι πρόκειται για ένα παραμύθι, το οποίο όμως ακούγεται ευχάριστα στους μη γνωρίζοντες και δημιουργεί αρνητικό κλίμα για τους αγωνιζόμενους κατοίκους στην κοινή γνώμη.
Ο συντάκτης απάντησε με email ως εξής:
Σχετικές ανακοινώσεις του υπουργείου Εσωτερικών και του ΥΠΕΚΑ κάνουν λόγο για ΧΥΤΥ. Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.
Η δική μας ανταπάντηση ήταν:
Όπως έγραψα και στο σχόλιό μου ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Ότι οι ανακοινώσεις τις Κυβέρνησης μιλούν για ΧΥΤΥ, ενώ φτιάχνουν ΧΥΤΑ. Κάνοντας μια έρευνα θα το διαπιστώσετε κι εσείς.
Και η απάντηση του συντάκτη:
Την κατασκευή ΧΥΤΥ στην Κερατέα επιβεβαιώνουν ρεπόρτερ μας. Εξάλλου, ΧΥΤΥ έχουν ήδη κατασκευαστεί σε άλλες περιοχές της χώρας όπως τα Χανιά.

Καλούμε κάθε πολίτη που γνωρίζει το θέμα να μην αφήνει αναπάντητα άρθρα και δημοσιεύσεις περί ΧΥΤΥ, αποκαλύπτοντας τα ψέματα της Κυβερνητικής προπαγάνδας 



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ακριβως η ιδια τακτικη,μεθοδολογια και "ρητορικη" εξελισεται αυτο το διαστημα στη Ζακυνθο! Χωροθετηση για ΧΥΤΑ, Μ.Π.Ε. για χυτα, και υποσχεσεις για μετατροπη σε ΧΥΤΥ!!!Απιστευτο ειναι, οτι η χωροθετηση εγινε σε περιοχη "προστασιας αγριας ζωης" (με ΦΕΚ του 1976), στον ορεινο ογκο του νησιου(!!!!), πανω ακριβως απο την μοναδικη λεκανη νερου του νησιου,(!!!!!), με κατα παραγγελια μελετες(!!!!!), αγνοωντας προκλητικα καθε αρχη επιστημης, και οτι αλλα οφειλει να λαβει υπ΄οψιν της η καθε διοικηση! Αυτα, θα επανελθω!
Τελης Μαρινος
Αρχιτεκτων Μηχανικος
29100 Ζακυνθος
amarinos@otenet.gr
6977084825
26950 26080