-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ: ΨΕΜΑΤΑ, ΨΕΜΑΤΑ,ΨΕΜΑΤΑ...

  • Γράφει ο Γιώργος Κόλλιας

Στο Γραμματικό έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή ακόμη και του λεγόμενου κυττάρου που θα δέχεται τα απορρίμματα" δηλώνει ο Υπουργός εσωτερικών κ. Ραγκούσης στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ".
Μα επιτέλους δεν κουράστηκε να λέει ΨΕΜΑΤΑ αυτός ο άνθρωπος;
Μετά το κάζο που έχει πάθει στην Κερατέα συνεχίζει απτόητος να ονειρεύεται "έργα ΧΥΤΑ" που ολοκληρώνονται;
Δεν αντιλαμβάνεται ότι ο περιβόητος "σχεδιασμός" του "τινάζει τα πέταλα;
Ποιο "κύτταρο" έχει ολοκληρωθεί στο Γραμματικό;
Μόνο το 40% του έργου έχει γίνει και το υπόλοιπο καρκινοβατεί.
Οι απαλλοτριώσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, τα αρχαία δεν έχουν "αποδομηθεί", οι δρόμοι πρόσβασης δεν έχουν κατασκευασθεί.
Κι ακόμη ποια εγγύηση έχει ο κ. Ραγκούσης ότι μετά την αποδόμηση των αρχαίων κι όταν -εάν- σκαφτεί το έδαφος βαθύτερα δεν θα βρεθούν άλλα αρχαία; και να ξέρει δεν μπορεί πλέον να τα "κρύψει". Οι κάτοικοι επαγρυπνούν.
Λέει, όμως και ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
"Εάν δεν γίνει στην Κερατέα τότε δεν υπάρχει λόγος να συναινέσουν οι κάτοικοι του Γραμματικού".
Ναι κύριε Υπουργέ οι κάτοικοι του Γραμματικού και της ευρύτερης περιοχής ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΝ.
Και δεν έχει να κάνει με την Κερατέα. Είτε γίνει, είτε δεν γίνει στην Κερατέα ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΝ. Κι ακόμη περισσότερο. Κερατέα και Γραμματικό είναι ΕΝΑ. Ούτε στην Κερατέα, ούτε στο Γραμματικό ΧΥΤΑ.
Υ.Γ. Σοφά σκεπτόμενος ο κ. Υπουργός δεν μιλά ούτε για ΧΥΤΑ, ούτε για ΧΥΤΥ. Γιατί τον πήραμε πλέον χαμπάρι. Αυτό το καλαμπούρι έχει τελειώσει προ πολλού.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα,
σας παρακολουθώ καιρό και τουλάχιστον σε σχέση με τον προηγούμενο κοινοτάρχη που ήταν επιεικώς απαράδεκτος, φαίνεστε πιο δραστήριος. Εμείς είμαστε νέοι οικιστές, μετακομίσαμε στο Βαρνάβα γιατί ερχόμασταν χρόνια, μας αρέσει το μέρος και αποφασίσαμε ότι εδώ θέλουμε να φτιάξουμε τη ζωή μας. Δεν είμαστε από αυτούς που ξεπούλησαν γη που καταπάτησαν, τα έφαγαν σε σκυλάδικα και τώρα δεν έχουν επιλογή και μένουν στο Βαρνάβα, χωρίς να τον αγαπούν.( ο νοών νοείτο). Γι' αυτό και ενδιαφερόμαστε για το μέλλον του.
Υπάρχουν πολλοί σαν κι εμένα που λόγω των προηγούμενων κοινοταρχών και τα αποτελέσματα τους (ξέρω ότι ήσασταν κι εσείς)δεν ασχολούνται με τους ντόπιους πολιτικούς και προσπαθούν με άλλους τρόπους και δράσεις να βοηθήσουν. Ο λόγος είναι η καθαρά ρουσφετολογική νοοτροπία που υπάρχει.
Με τον ΧΥΤΑ όμως, το θέμα είναι υπεράνω όλων. Το χειρότερο είναι ότι οι μπροστάρηδες του αγώνα αυτού δεν μπορούν να ενώσουν όλους τους πολίτες, ώστε να απαιτήσουν ένα πραγματικά ολοκληρωμένο τρόπο διαχείρισης απορριμμάτων και όχι αυτό που πάει να φτιαχτεί.
Κατά τη γνώμη μου αυτό συμβαίνει λόγω έλλειψης επικοινωνίας με όλους τους κατοίκους. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι με γνώσεις που μπορούν να βοηθήσουν αλλά δεν ασχολούνται λόγω της συμπεριφοράς και νοοτροπίας των πολιτικών και των ντόπιων κατοίκων.
Κλασσικό παράδειγμα είναι ότι ενώ πάει να γίνει χωματερή, βλέπεις μόνιμους κατοίκους του Βαρνάβα να πετούν σκουπίδια στο δρόμο και μπάζα στο δάσος. Επίσης κυκλοφορεί έντονα η φήμη ότι αντιδράσεις στο Γραμματικό και Βαρνάβα έπεσαν γιατί υποσχεθήκαν στους ντόπιους οικονομικά οφέλη από τα αντισταθμιστικά και τις απαλλοτριώσεις που θα γίνουν. Όταν υπάρχει τέτοια νοοτροπία στους κατοίκους, δεν είναι λογική εξέλιξη η χωματερή στον τόπο μας; Το ίδιο βέβαια ισχύει και τώρα με το νέο δήμο. Δεν φαίνεται καμία αλλαγή.
Πρέπει να βρεθεί αυτός ο επικοινωνιακός τρόπος που θα δώσει στον κόσμο να καταλάβει ότι όλες οι περιοχές γύρω από το Γραμματικό, θα μετατραπούν σε Λιόσια και Ζεφύρι. Μόνο το 10% πραγματικά ανακυκλώνεται στα εργοστάσια που ήδη υπάρχουν και τα υπόλοιπα θάβονται. Πιστεύετε λοιπόν ότι και στη δική μας την περίπτωση δεν θα γίνει το ίδιο; Εργοστάσιο θα φτιαχτεί (έτσι λένε, αν και δεν έχει δημοπρατηθεί ακόμα) αλλά θα μπορεί να διαχειρίζεται όλα τα απορρίμματα; Και βέβαια όχι!!! Τα υπόλοιπα τι θα γίνουν; Θάψιμο!! Δηλαδή χωματερή...με όλα τα επακόλουθα...Καταυλισμούς τσιγγάνων, μόλυνση και ένα σωρό άλλα που φανταζόμαστε... Ξεχάστε μετά την καθαρότερη παραλία της Αττικής στο Βαρνάβα και την όμορφη και ήσυχη ζωή όπως την ξέρατε. Και για κάποιους που περιμένουν κάποια χρήματα από αυτή την εξέλιξη, ας αναρωτηθούν για λίγο, πως έζησαν αυτοί σε αυτόν τον τόπο και πως πρόκειται να τον παραδώσουν στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους.
Οι περισσότεροι με τους οποίους συζητάω, δεν έχουν καμία ελπίδα ότι θα αντιδράσουν οι ντόπιοι περαιτέρω (όχι όλοι), εφόσον έχει μπει στη μέση και το οικονομικό. Μόνο από αυτούς που έχουν πάρει απόφαση ζωής να μείνουν στο Γραμματικό και γύρω περιοχές μπορεί να γίνει κάτι.
Αν μη τι άλλο φαίνεστε τουλάχιστον να αγαπάτε τον τόπο αυτό. Από εδώ και πέρα, θα είμαστε online και θα περιμένουμε να ακούσουμε νέες εξελίξεις και δράσεις. Μπορείτε να ζητήσετε στήριξη και υποστήριξη από εδώ μέσα αλλά να ξέρετε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να έχουμε καμία εμπλοκή σε πολιτικά παιχνίδια και αν υπάρξει τέτοια πρόθεση, θα καταδικαστεί με τον πιο έντονο τρόπο.
Ευχαριστώ