-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ.ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ!

Πραγματοποιείται την Κυριακή ο 27ος Κλασικός Μαραθώνιος. Ο 27ος Κλασικός Μαραθώνιος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη και αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερους από 2000 ξένους δρομείς.
Παράλληλα με την κλασική διαδρομή θα πραγματοποιηθούν ακόμη οι λαϊκοί αγώνες δρόμου 5 και 10.000 χλμ., αγώνες Σπέσιαλ Ολίμπικς 1000μ. καθώς και αγώνες για παιδιά 700μ. που θα έχουν κοινό τερματισμό το Παναθηναϊκό στάδιο.
Ο φετινός Μαραθώνιος θα έχει και οικολογική συνείδηση αφού τόσο οι σακουλές που θα χρησιμοποιηθούν όσο και τα χιλιάδες μπουκάλια που θα αδειάσουν οι δρομείς θα ανακυκλωθούν με πρωτοβουλία της Οργανωτικής Επιτροπής.

Σ΄ αυτόν τον Μαραθώνιο φέτος θα συμμετέχουμε κι εμείς, οι κάτοικοι της Βορ. Αττικής, διαμαρτυρόμενοι για τον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ στο Γραμματικό. Δεν θα τρέξουμε ως αθλητές, αλλά θα είμαστε εκεί να θυμίσουμε σε όλους ότι η Μαραθώνια διαδρομή θα μετατραπεί σε "διαδρομή σκουπιδιών".
Δεν θέλουμε με την παρουσία μας να εμποδίσουμε την πραγματοποίηση ενός διεθνούς αθλητικού - και όχι μόνο - γεγονότος. Θέλουμε να σταθούμε εκεί, στην αφετηρία, σιωπηλοί με τα πανό μας, τις σημαίες μας, θυμίζοντας ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ και ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ, όρθιοι, αποφασισμένοι και δυνατοί.
Ελπίζουμε οι κάθε είδους υπεύθυνοι να μην προσπαθήσουν να μας εμποδίσουν. Γιατί τότε αυτοί θα ευθύνονται για τα όποια έκτροπα συμβούν.
Εμείς δεν είμαστε κάποιοι αγροίκοι, απολίτιστοι χωρικοί. Εμείς αγαπάμε τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, πολύ περισσότερο από τους παρατρεχάμενους των εταιριών - χορηγών (δέστε και το σήμα...).
Την Κυριακή 8 Νοέμβρη 2009 και ώρα 8.30 π.μ. λοιπόν, ραντεβού στην αφετηρία του Μαραθωνίου δρόμου.
Και να ξέρουν. ΟΠΟΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: