-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ

Το Συντονιστικό Όργανο Αγώνα Κατά του ΧΥΤΑ Γραμματικού αποφάσισε την πραγματοποίηση δενδροφύτευσης στα καμένα από τις καταστροφική πυρκαγιά του Καλοκαιριού, την Κυριακή 22 Νοέμβρη και ωρα 10 το πρωί.
Καλούνται οι κάτοικοι του Γραμματικού και του Βαρνάβα να συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία του Γραμματικού και από εκεί να κατευθυνθούμε στα σημεία δενδροφύτευσης.
Για μας η ενέργεια αυτή δεν έχει συμβολικό, αλλά ουσιαστικό χαρακτήρα.
Για εμάς που πονέσαμε όταν η περιοχή μας μετατράπηκε σε ένα καβουρνιασμένο τοπίο ( με ευθύνη του Κράτους), που χάσαμε τον μοναδικό, ίσως, πνεύμονα πρασίνου, που καταστράφηκαν οι καλλιέργειές μας, η δενδροφύτευση δεν αποτελεί ένα πανηγυράκι, μια εκδρομούλα, για να πούμε μετά "εμείς κάναμε το καθήκον μας", αλλά ουσιαστική παρέμβαση και δράση.
Για εμάς που δεχθήκαμε επανειλημμένα τις επιθέσεις των ΜΑΤ, που δεχόμαστε καθημερινά τις ύβρεις των κυβερνώντων, που προπηλακιζόμαστε λεκτικά από τους "οικολόγους των κλειστών γραφείων" με το κάζουαλ ντύσιμο, η αναδάσωση αποτελεί απόδειξη ότι ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ αγαπάμε πραγματικά αυτόν τον τόπο.
Για εμάς που βλέπουμε καθημερινά να καταστρέφεται μια τεράστια περιοχή για να γίνει ο σκουπιδότοπος της τρίτης πιό βρώμικης πόλης της Ευρώπης, της Αθήνας, η δενδροφύτευση σημαίνει στην πράξη αμφισβήτηση των καταστροφικών σχεδίων των κυβερνώντων διαχρονικά.
Ας μην τολμήσουν οι δασολάτρεις των καναπέδων να λοιδορήσουν και αυτήν μας την κίνηση .
Τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν δεν μας πείθουν. Ποτέ κανένας εγκληματίας δεν έκλαψε για το θύμα του.
Τραβήξτε λοιπόν τον δρόμο σας κύριοι. Έτσι κι αλλιώς για σας το Γραμματικό δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μέρος για σκουπίδια.
Εμείς, όμως, δεν είμαστε σκουπίδια. Είμαστε πολίτες που θα παλέψουμε για τον τόπο μας.
Την Κυριακή δεντροφυτεύουμε, αλλά κάθε μέρα παλεύουμε.
Οι Γολιάθ δεν κερδίζουν πάντα. Ενίοτε χάνουν.
Ίδωμεν.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: