-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΧΥΤΑ. ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;


Δυο δίκες έγιναν το τελευταίο διήμερο σχετιζόμενες με τον υπό δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, στα πλαίσια της αντίδρασης των κατοίκων.
Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, στο Ειρηνοδικείο Καπανδριτίου εκδικάσθηκαν ασφαλιστικά μέτρα της οικογένειας Μάμαλη, λόγω της αυθαίρετης και χωρίς να έχει προηγηθεί απαλλοτρίωση, επέμβασης της Εταιρίας στο ακίνητό τους και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στην Σχολή Ευελπίδων, ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών της οικογένειας Γκίκα, για το ίδιο λόγο.
Και στις δύο υποθέσεις μάρτυρας των κατοίκων ήταν ο Νίκος Χρυσίνας και μάρτυρες της Εταιρίας και του Δημοσίου ο κ. Σταθόπουλος, Δασολόγος του Δασαρχείου Καπανδριτίου και η μηχανικός του έργου.
Και στις δύο υποθέσεις στην ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε το δίκιο των κατοίκων αφού η επέμβαση έγινε χωρίς να έχουν προηγηθεί απαλλοτριώσεις, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι δικαστικές διαδικασίες αμφισβήτησης του, κατά το Δασαρχείο, δασικού χαρακτήρα της έκτασης και χωρίς να έχει γίνει ακόμη χαρακτηρισμός των αναδασωτέων περιοχών, μετά την πυρκαγιά του Αυγούστου 2009.
Η Εταιρία, με την συνδρομή των Αστυνομικών δυνάμεων και των δυνάμεων Καταστολής (ΜΑΤ), αγνοώντας κάθε διαδικασία νομική, συνεχίζει να καταστρέφει το περιβάλλον της περιοχής.
Τα σημαντικότερα στοιχεία που αναδείχθηκαν από τις καταθέσεις των μαρτύρων και στις δύο δίκες:
- Η Εταιρία δεν έχει οριοθετήσει τον χώρο επέμβασης. Αυτό προέκυψε τόσο από την κατάθεση του κ. Χρυσίνα, όσο και του Δασολόγου. Αντίθετα η μηχανικός του έργου επέμενε ότι έχει οριοθετηθεί η περιοχή, γεγονός που δεν προέκυψε από τις προσκομισθείσες φωτογραφίες.
- Ο χαρακτηρισμός τμήματος της έκτασης ως δάσος ή δασικής έκτασης δεν έχει τελεσιδικήσει, αλλά, παρ΄ όλα αυτά, η Περιφέρεια Αττικής έδωσε άδεια επέμβασης της Εταιρίας στις δασικές περιοχές (!). Αυτό προέκυψε από τις καταθέσεις του κ. Χρυσίνα, αλλά και του Δασολόγου.
- Οι απαλλοτριώσεις δεν έχουν γίνει και, παρ΄ όλα αυτά, η Εταιρία πραγματοποιεί εργασίες στις επίδικες εκτάσεις. Η μηχανικός του έργου υποστήριξε ότι δεν έγιναν εργασίες στις επίδικες ιδιωτικές εκτάσεις, κάτι που δεν μπόρεσε να στηρίξει, ισχυριζόμενη ότι δεν μπορεί να είναι βέβαιη γι΄ αυτό.
- Οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν εργασίες στα κτήματά τους, ούτε είναι ελεύθερη η πρόσβαση. Αυτό προέκυψε από την κατάθεση του κ. Χρυσίνα, ο οποίος καλλιεργούσε τα προηγούμενα χρόνια τα κτήματα αυτά, αλλά και του Δασολόγου, ο οποίος είπε ότι παρ΄όλο που εκπροσωπεί Δημόσια Υπηρεσία (Δασαρχείο Καπανδριτίου) επέδειξε ταυτότητα κατά την πραγματοποίηση αυτοψίας. Φαντασθείτε το γίνεται με τους κατοίκους.
- Έχει καταστραφεί αγροτικός δρόμος που οδηγούσε στα επίδικα κτήματα. Η μηχανικός του έργου είπε ότι μπορούν να πάνε οι κάτοικοι από άλλον δρόμο, ο οποίος, όμως, έχει περιφραχτεί με συρματόπλεγμα (!).
Από αυτά και άλλα στοιχεία είναι προφανές ότι το δίκιο είναι με το μέρος των κατοίκων. Μένει να αποδειχθεί αν θα αποδοθεί δικαιοσύνη (και ο νοών νοήτω).

Δεν υπάρχουν σχόλια: