-------------------------------------------------

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΝΕΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ...ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΓΗ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/11/2009

Τη σύσταση νέας διυπουργικής επιτροπής, που θα αναλάβει να εκπονήσει "άμεσα", αλλά σε άγνωστο χρονικό διάστημα, την εκπόνηση "συγκεκριμένου σχεδίου δράσης για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων", ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Θάνος Μωραϊτης. Απαντώντας σε ερώτηση του Θανάση Λεβέντη για την απαράδεκτη υπερφόρτωση του ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων και Φυλής και την επιβάρυνση του Θριάσιου Πεδίου, ο υφυπουργός "σφύριξε" καθυστέρηση στην υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού.

"Αυτά τα έχουμε ακούσει δεκάδες φορές. Στην Ελλάδα, κάνουμε μία επιτροπή για να ρίξουμε το θέμα στις ελληνικές καλένδες", απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε να υπάρξουν λύσεις "και για το σήμερα και για το αύριο". "Δικαιολογημένα η Κερατέα και το Γραμματικό βλέποντας αυτό το χάλι δεν θέλουν να έχουν αυτή την τύχη", είπε αναφερόμενος στις αντιδράσεις των κατοίκων. Υπενθύμισε μάλιστα ο Θ. Λεβέντης ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός "έγινε χωρίς διάλογο και έγινε επί ΠΑΣΟΚ" και ότι ο Κ. Σημίτης και ο Κ. Λαλιώτης "είχαν πει ότι στα Λιόσια θα πήγαιναν το 1/3 και τώρα πάει το σύνολο των σκουπιδιών". Υπογράμμισε ότι στη χωματερή του Θριάσιου πηγαίνουν σκουπίδια από το Γύθειο και το Ρέθυμνο και ότι καθημερινά πέφτουν 10.000 τόνοι, ενώ ο σχεδιασμός είναι για 2.000 τόνους.

"Η μόνη παράταξη που άγγιξε αυτό το θέμα ήταν το ΠΑΣΟΚ και είμαστε περήφανοι που το 2003 είχαμε ετοιμάσει τον περιφερειακό σχεδιασμό", απάντησε ο Θ. Μωραϊτης, που κατηγόρησε τη Ν.Δ. επειδή επί "5,5 χρόνια άφησε το θέμα. Είχαμε παλινωδίες". Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός ανακοινώνοντας τη νέα διυπουργική επιτροπή αναφέρθηκε σε "δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα", αλλά δεν έδωσε κανένα συγκεκριμένο και… δεσμευτικό στοιχείο επί τούτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: